Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘12 Mart Milli imanın eseridir’
‘12 Mart Milli imanın eseridir’
Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı
Bayraktar AKINCI 100 bin uçuş saatini aştı
 Gazze'de can kaybı 48 bin 503'e yükseldi
 Gazze'de can kaybı 48 bin 503'e yükseldi
ASHM’den satranç turnuvası
ASHM’den satranç turnuvası
Alkışlar, Erzurum Şehir Tiyatrosu’na
Alkışlar, Erzurum Şehir Tiyatrosu’na
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Mart 2025 Salı - 14:20

Erzurum ekonomisinde NİYEP süreci

ETSO koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sayesinde 2 bin 490 kişi programa başvururken, bin 270 kişi istihdama kazandırıldı. 

Erzurum ekonomisinde NİYEP süreci

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında 23 Eylül 2024’te imzalanan Nitelikli İstihdamı ve İşgücü Piyasasını Destekleme Programı (NİYEP) ve Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolleri kapsamında Erzurum, istihdam alanında önemli bir başarıya imza attı.
ETSO koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sayesinde 2 bin 490 kişi programa başvururken, bin 270 kişi istihdama kazandırıldı. Erzurum, bu oranla 81 il arasında Türkiye birincisi oldu. Ayrıca Kadın istihdamına özel önem verilen programlarla, son üç yıl içinde Erzurum’da 2 bin 136 kadın iş hayatına kazandırıldı. TOBB ve İŞKUR’un sağladığı teşvikler, mesleki eğitimler ve iş gücü destek programları sayesinde Erzurum, kadın istihdamında büyük bir ivme yakaladı.
Bu başarının temelinde, program kapsamında paydaşlar olan İŞKUR ve Atatürk Üniversitesi yer alıyor. İş dünyasının katkılarıyla hayata geçirilen projelerin somut sonuçları bir kez daha görülmüş oldu.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Başkanı Saim Özakalın ise Erzurum’un bu başarısında paydaş kurumların büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak ve iş gücümüzü daha da güçlendirmek için çalışmalarımız sürecek." ifadelerini kullandı. Erzurum’un iş gücü piyasasının gelişmesi ve istihdamın artırılması noktasında örnek bir şehir haline geldiğini belirten Özakalın, İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu başta olmak üzere iş birliği yapılan tüm kurumlar ve yetkililerine teşekkür etti.
Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin (TOBB) düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği ve Sanayide Kadın Eli projesi ödül törenine TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları katılım sağladı. Sanayide Kadın Eli projesi ödül töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Vedat Işıkhan TOBB Erzurum il Kadın girişimciler Kurulu başkanımıza proje kapsamında göstermiş oldukları başarılarından dolayı. Etkinlikte Sanayide Kadın Eli Projesi kapsamında kurslar açan, işbaşı eğitimleri veren ve en fazla kadın istihdamını sağlayan projenin uygulamasına katkı sağlayan 13 TOBB KGK il başkanlarına ödüllerini etkinlikte takdim edildi.
Sanayi sektöründeki kadın istihdamına dikkat çeken Başkan Alioğulları ise, "Sanayi, emek, azim ve kararlılıkla büyüyen bir sektör. Ancak gerçek güç, kadın ve erkek emeğinin yan yana durduğu, fırsat eşitliğinin sağlandığı zaman ortaya çıkıyor. Bugün, sanayi sektöründe kadın istihdamına en fazla katkı sağlayan şehirlerden biri olarak seçilerek ödül almamız bunun en güzel göstergesidir. Kadınların üretimde, yönetimde ve sahada daha fazla yer alması gerektiğine inanıyorum. Kadınların iş gücüne katılımı sadece ekonomik kalkınmaya değil, toplumsal gelişime de büyük katkı sağlıyor." dedi.

 
Uşun ailesinin acı günü
 
Sekmen: ‘Üreticilere her türlü desteği sağlıyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köpeklerin saldırdığı çocuk tedavi altında
Erzurum’da 10 yaşındaki Murat Tutar, evden ekmek almak için çıkarken başıboş ...
ASHM 2024 Proje verileri açıklandı
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, şehit yakınları ve gazilere ...
Oltu’da çevre seferberliği
Oltu Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte ilçedeki caddelerde kapsamlı ...
 
Trump yönetiminden tepki toplayan karar
ABD Eğitim Bakanlığı, Columbia Üniversitesi'nde düzenlenen Filistin yanlısı ...
2024’te Kadın Konukevi’ne 332 kadın sığındı
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 2024 yılı faaliyetleri çerçevesinde ...
KK Kadın Meclisi’nden dayanışma etkinliği
Erzurum Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
 
Tanfer’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren genelge
İş yerlerinde mobbingin önlenmesine dair genelge, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
5 kanser ilacı daha geri ödeme listesinde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunun ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Neye güven neye güvenme!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hayatın Sırları Üzerine Bir Kalem Darbesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri