Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
20 Mayıs 2014 Salı - 03:32

Erzurum için örnek işbirliği

ATA Teknokent ile Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi arasında yapılan işbirliği ile Üniversite-Sanayi işbirliği adına önemli bir adım daha atıldı.

Erzurum için örnek işbirliği

ATA Teknokent ile Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi arasında yapılan işbirliği ile Üniversite-Sanayi işbirliği adına önemli bir adım daha atıldı.

Erzurum OSB Yönetim binasında gerçekleştirilen imza töreninde Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ömer Çomaklı, Erzurum OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney ile ATA Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Recep Sadeler hazırlanan protokolü imzaladılar. Protokol kapsamında Erzurum OSB yönetim binasında ATA Teknokent irtibat ofisi açıldı. İrtibat ofisi sayesinde OSB bünyesinde bulunan firmaların ATA Teknokent ve Atatürk Üniversitesi imkanlarını daha etkin kullanabilecekleri bildirildi.

YENİLİKÇİ MODEL

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ömer Çomaklı yaptığı açıklamada; “Rekabetçi ekonomi ve toplumsal refah için üniversitenin bilgi birikimini sanayi ile buluşturmak gerekiyor. Bunun sonucunda daha nitelikli ve teknolojiye dayalı ürün üretilebilir ve ürünleri uluslar arası standartlara taşıyabiliriz. Üniversite- sanayi işbirliği için yenilikçi bir model olabilecek bu uygulamamız ile Erzurum OSB bünyesinde bulunan firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği ile Atatürk Üniversitesi’ndeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapı kullanılarak üniversite sanayi işbirliğine katkıda bulunmasını hedefliyoruz. Bu işbirliğinin sürekliliği ve nitelikli çalışmaların yapılabilmesini sağlaması temennisiyle hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ERGÜNEY’İN SUNUMU

Erzurum OSB yönetim kurulu Başkanı Zafer Ergüney ise “Bu işbirliği protokolün amacı, ATA Teknokent ve Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin, üniversite ile sanayi arasında kurulacak işbirliklerini birlikte ele alması, bu işbirliğinde karşılaşılan sorunların çözümünde birlikte öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge çalışmalarında, ürün geliştirme çalışmalarında, yeni ürünler ortaya koyma girişimlerinde, üniversitenin bilgi birikiminden daha fazla faydalanmalarını tesis etmek amacıyla taraflar arasındaki sağlıklı iletişimi sağlayıp bölge ekonomisini güçlendirecek işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunulmasıdır. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizin Erzurum için hayırlara vesile olmasını diliyorum” değerlendirmesini yaptı.

SADELER’İN DEĞERLENDİRMESİ

ATA teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Recep Sadeler “Erzurum OSB bünyesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik ihtiyaç analizi, fizibilite çalışmaları, kümelenme, eğitim ve danışmanlık, çalışmaları ve benzeri faaliyetlerde Ata Teknokent, köprü görevi yaparak Atatürk Üniversitesi’nin teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerini Erzurum OSB firmalarına aktarılmasını sağlayacaktır. Atatürk Üniversitesi bilgi birikimi ve alt yapısıyla Erzurum OSB firmalarına artık bir adım daha yaklaşmış bulunmaktadır. Karşılıklı atılacak bu iyi niyet adımlarıyla etkin bir Üniversite sanayi işbirliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum. ATA teknokent olarak bu işbirliğinin tesisinde açtığımız bu kapı sayesinde her iki tarafta da farkındalık sağlayacağımızı, bu farkındalığın oluşmasından sonra ise nitelikli işbirliklerinin gelişeceğini düşünüyorum. Burada kurduğumuz irtibat ofisini sanayicilerimizin de mutlaka ziyaret etmeleri, imkanlarımız konusunda bilgi almalarını ve üniversite ile işbirliği için bizim her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Buna vesile olan Erzurum OSB Yönetimine özellikle teşekkür ediyorum. İşbirliğinin şehrimizin iktisadi kalkınmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 
Doğu’da büyükşehirler yarışıyor
 
Erzurum 'denge' verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da büyükşehirler yarışıyor
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde gelirin gideri ...
Erzurum, ekonomide bölge ortalamalarını geçti
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’da kişi başına kamu harcaması bin 226 TL, KUDAKA ...
Seyahat şirketlerinden korsan taşımacılık tepkisi
Hatice GEZMİŞ-Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar korsan taşımacılığının ...
 
Bal üreticilerine eğitim gezisi
Bal Üreticileri Birliği Başkanı Celal Uğurel, her yıl birlik üyelerini ...
'130 yıllık özlem bitiyor'
Yılmaz yaptığı açıklamada, “babasının; ‘bir patika yol olsa da şu Ovit ...
Erzurum'da Şirketleşmede yüzde 21’lik artış
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-TOBB Nisan ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini ...
 
DOSİAD’tan şirketleşme analizi
DOSİAD-Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Veri Analiz ...
Erzurum 9 Büyükşehir'i geçti
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Nisan ayı döneminde Türkiye illeri içinde tahakkukta ...
Erzurum’da artış, bölgede düşüş
Mahmut Akdağ-özel-Doğu Anadolu Bölgesinde, Erzurum’un aksine kurulan şirket ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri