Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2023 Çarşamba - 11:41

Erzurum iş dünyasından depremzedelere destek

Türkiye’yi yasa boğan büyük deprem felaketinin ardından depremzedeler için ülke genelinde başlatılan yardım kampanyaları devam ederken, Erzurum iş dünyası da toplanan yardım malzemelerinin ilk sevkiyatını Malatya’ya yaptı.

Erzurum iş dünyasından depremzedelere destek

Türkiye’yi yasa boğan büyük deprem felaketinin ardından depremzedeler için ülke genelinde başlatılan yardım kampanyaları devam ederken, Erzurum iş dünyası da toplanan yardım malzemelerinin ilk sevkiyatını Malatya’ya yaptı.

Depremzedelere yönelik yardım faaliyetlerini, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve AFAD’la koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Pasinler TSO, Oltu TSO, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), 1. OSB, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), diğer STK’lar ve hayırsever vatandaşların işbirliğinde oluşturulan ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Yardım Merkezi’ndeki depolarda toplanan; 2 konteynır, 100 adet soba ve 2 adet seyyar tuvalet Malatya’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım malzemelerini taşıyan Tırı, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç, ETSO Meclis Üyesi ve TOBB Genel Kurul Delegesi Kadir Ovat, hayırsever iş insanları Mennan Kılıç, Abdullah Gülakar ve 1. OSB Müdürü İhsan Ateş, ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Yardım Merkezi’nden Malatya’ya uğurladı.

Ayni yardımların 1. OSB’deki yardım merkezindeki depolarda toplanmaya devam edeceğini ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Özakalın, “Deprem bölgesindeki ihtiyaçların aciliyetini göz önüne alarak ilk etapta elimize ulaşan yardım malzemelerini vakit geçirmeden deprem bölgesine göndermeyi uygun gördük. Ayni yardım kampanyamız devam ediyor. İş insanlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelecek yardımları yine yardım merkezimizin depolarında toplayıp, AFAD’ın yönlendirmesiyle belirlenecek deprem bölgesine sevk edeceğiz” dedi.

ETSO’nun başlattığı ve ETB, Pasinler ve Oltu TSO, ESOB, 1. OSB, DAİB, diğer STK’lar ve hayırsever vatandaşların desteklediği nakdi yardım kampanyasının da devam ettiğini kaydeden Başkan Özakalın şunları söyledi; “Nakdi yardım kampanyamızda 24 saatte 1 milyon lira civarında bir tutara ulaştık. Ancak bunun daha da artması için çalışıyoruz. İnanıyorum ki, Erzurum bu konuda da kendisine yakışanı yapacak ve yüzyılın felaketini yaşayan vatandaşlarımızın yarasına merhem olmak için elinden gelen desteği verecektir. Kadirşinas Erzurumlu hemşehrilerimizi depremzede vatandaşlarımız için başlattığımız ayni ve nakdi yardım kampanyalarına destek olmaya davet ediyorum.”

Özakalın, nakdi yardımda bulunmak isteyenlerin; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın Halkbank Erzurum Şubesi’ndeki TR05 0001 2009 3420 0016 0002 03 nolu İBAN hesabına bağışta bulunabileceklerini, ayni yardımların da, 1.OSB Müdürlüğü Ek Arazi No:20 adresindeki, ‘Erzurum İş Dünyası Deprem Yardım Merkezi’ne teslim edilebileceğini hatırlattı.

 
Erzurum’dan bin 872 personel, 372 araç gönderildi
 
Aşkale’den deprem bölgesine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığından fahiş fiyat denetimi
Ticaret Bakanlığı, acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapıldığı ...
ETSO yardım kampanyası başlattı
ETSO depremden etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.
Bölgesel ihracatta yüzde 6.2’lik artış
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Doğu Anadolu İhracatçılar ...
 
Tarımda su gündemi
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "6,2 milyar metreküp suyu biz arıtıyor, ...
Ocak 2023 TÜFE’si açıklandı
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Ocak ayında yıllık yüzde 57,68, aylık yüzde 6,65 oldu.
Nebati’den TÜFE değerlendirmesi
Nebati, “Yüksek bir enflasyon yaşadık. Şu anda tek hedefimiz var, enflasyonu ...
 
Narmanlıoğlu beklentilerini açıkladı
Türkiye Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Kurumu Derneği (TAYDAK) Erzurum ...
ETB’den süt üreticilerine müjde
Erzurum Ticaret Borsası öncülüğünde yürütülen, Erzurum İli Süt Sektörü ...
TİM Erzurum verilerini açıkladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk ayında 1 milyon 416 ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri