Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>GUNCEL
27 Kasım 2012 Salı - 14:46

‘Erzurum kızımı benden aldın’

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Havva A.'nın babası Aziz A., “Erzurum ben sana kızımı gönderdim. Sen kızımı benden aldın” diyerek feryat etti.

‘Erzurum kızımı benden aldın’

AHMET AKBUĞA-E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Havva A.'nın babası Aziz A., “Erzurum ben sana kızımı gönderdim. Sen kızımı benden aldın” diyerek feryat etti. En son Kurban Bayramı tatili sonrasında Erzurum’a neşe içerisinde otobüsle gelen Havva A.’nın tabutunun İstanbul’a yine aynı firmanın otobüsüyle gönderilmesi yürek burktu.
Önceki gün öğrenim gördüğü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin önünde F.T. tarafından vurularak ağır yaralanan Havva A., tedavi gördüğü Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde dün saat 23.20 sıralarında hayatını kaybetti. Havva A.’nın cesedi otopsi için Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Bugün yapılan otopsi işlemlerin ardında Havva A.’nın naaşı ailesine teslim edildi. Morgdan kızının tabutunu çıkaran acılı baba Aziz A.’nın feryatları, yürekleri dağladı. Gözyaşlarına boğulan baba Aziz A., kızının tabutu otobüse taşınırken, “Erzurum ben sana kızımı gönderdim. Sen kızımı aldın. Kızım okuyacaktı. Kızım, kızım” diye feryat etti.
Havva A.’nın annesi Fahiye ve yeni kendisi gibi Erzurum Atatürk Üniversitesinde okuyan kız kardeşi Hülya ve diğer kardeşleri Murat, Furkan ile Hatice A.’nın sinir krizi geçirerek ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü.
En son Kurban Bayramı tatili sonrasında ikamet ettiği İstanbul’dan Erzurum’a otobüsle gelen ve daha geri gitmeyen Havva A.’nın cenaze arabası geldiği otobüs oldu. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan çıkarılan Hava A.’nın cenazesi İstanbul’a gönderilmek üzere otobüse taşındı. Neşeyle Erzurum’a geldiği otobüsle cenazesinin geri gittiğini söyleyen teyzesi Fikriye Göregen, “Ölmeden 1 saat önce bize gelmişti. En sevdiği yemekleri yapıp birlikte yedik. Saat 14.00’de bizden çıktı okula gitti. Saat 15.00 gibi de olay olmuş duyduk. Vurmuş Havva’mızı” dedi.
F.T.’nin Havva’yı sürekli rahatsız ettiğini ve “Yaşamakta seninle, ölmekte seninle” dediğini buna karşılık Havva’nın “Bırak peşimi ben okumak için Erzurum’a geldim. Okuyacağım” dediğini ifade eden teyze Fikriye Göregen, “Kızı daha önceden istetmişler şeklinde çıkan bilgiler yanlış. Hiç böyle bir şey olmamış. Kız onun sevgisine hiçbir zaman karşılık vermemiş. O sürekli rahatsız etmiş” dedi.
Havva A.’nın tabutu aile yakınlarıyla birlikte otobüsle Erzurum’dan İstanbul’a gönderilirken, cenazenin yarın toprağa verileceği belirtildi.
Öte yandan, Havva A.’yı vurduktan sonra tabancayla kendisini de vurarak intihara teşebbüs eden F.T.’nin de Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde durumunun ağır olduğu, yoğun bakımda gözetim altında tutulduğu belirtildi.
 

 
Hacımüftüoğlu veda etti
 
Meclis’te bağış yarışı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gurbetteki Erzurumlu 29 Kasım 2012 Perşembe 13:44

Erzurumu seviyordunuz neden terk ettiniz sahte erzurumlu cümlesini kullanan zır cahıl zat,aslında seni dikkate almaya bile değmez,Erzurumda yaşayıpta ben Dadaşım demek kolay.Erzurum dışında zorunlu olarak yaşayanlardaki mangal kadar yüreği ve Erzurum sevgisini senin beynin almaz.Alsaydı kederli bir insan için böyle bir cümle sarfetmezdin. saygılarımla,

Yorumu oyla      7      4  
narman 29 Kasım 2012 Perşembe 09:02

erzurumu seviyordunuz neden terk ettiniz sahte erzurumlu cümlesini kullanan arkadaş sende azcık utanma duygusu yok sanırım senin ailen hepsi erzurumda yaşıyor yoksa sahte insanlarlada akrabamısın

Yorumu oyla      7      4  
Mökkem dadaş 28 Kasım 2012 Çarşamba 22:49

Kızını yetiştirmeden sırf üniversite okusunda nasıl okursa okusun mantığıyla gönderen anne babalar suçludur. Çocuğunu gönderiyorsun ama bu kız nerde kalıyor, kimle takılıyor, hangi mekanlara gidiyor, bunu bilmezsen olacağı budur.

Yorumu oyla      7      4  
Yazar 28 Kasım 2012 Çarşamba 15:47

Erzurumluyum, gurur duyuyorum. Fakat sözün bittiği yerdir bu babanın haykırışı. Haklıdır! Erzurumlular olarak bir kez daha hatamız nedir diye düşünmemiz gerekir. Üniversite şehrin bacasız fabrikası, her gelen öğrencinin şehrin ekonomisine bir katkısı var. Fakat bu şehrin insanları acaba bu nimeti biliyor mu? Öğrenci olmayan bir kişinin ne işi vardır Üniversitede, ne işi vardır kız yurtlarının önünde. Baba parası ile uçkur peşinde koşanlar acaba başka bir ülkeden mi ithal edilmişlerdir. Milliyetçi ve muhafazakar geçinen Erzurum, çocuklarına neden sahip çıkamamaktadır. Gecenin 11 inde babasının arabası ile yurt önüne kız bırakanlar kimlerdir. Polis müdahale ettiğinde gardaş!! dağa mı çıhah diyenler acaba Erzurumlu mudur? Ne vardır şu Üniversite kampüsünde??? Başkasının kızına bakmak onu yatağa atma hülyaları ile koşuşturmak ne kadar muhafazakarlıktır. Her geçen gün Erzurum bozulmaktadır. Manen içi boş gençler nasıl bir geleceğe gittiğimizin apaçık resmidir.

Yorumu oyla      8      4  
Gürhan Özorhan 28 Kasım 2012 Çarşamba 12:19

Ah'ları of'ları tüketeli yıllar oldu ? Ülkem için ne ağlar nede gözyaşı dökerim, sadece ölürüm..Karşılığı ne mi ? üçretini ödettikleri bir metre mezar, geride kalanların diktikleri soğuk mermer taştır.

Yorumu oyla      6      4  
aydından 28 Kasım 2012 Çarşamba 11:21

bu olay çok üzücü bir durum.vahşice yapılmış bir olay.yalnız bu durumu eleştirirken memleketi karıştırmayalım.iyi insan şu memlekette kötü insan bu memlekette diye bir kural yok.kötü insan her yerde var.burada eksik olan ne ona bakmak lazım.güvenlik zafiyeti varsa onu eleştirelim.türkiyenin çoğu üniversitesinde ne olaylar oluyor.ama kimse memleket eleştirisine girmiyor.insanları eleştirelim ve caddelerde salya sümük gezen ve ne olduğu belli olmayan kişileri ihbar edelim.erzurum dışında yaşıyorum ama değerlerini korumak için her zaman mücadele ederim.en son ntv de bir proğramda ünlü gurme vedat milörün şavşatta bir lokantada cağ kebap diye ne olduğu belli olmayan bir eti yerken lokantacı cağ kebabın o yöreye ait olduğunu erzurumda ise cağın tezekle pişirildiğini söyledi.erzurum dışında olmamız bu tür şeylere tepki göstermeden duracağımız anlamına gelmez.nitekim cevabını şahsım verdim.sonuçta erzurumlu türkiyenin neresinde olursa olsun memleketine sahiptir.

Yorumu oyla      6      4  
ankaradan 28 Kasım 2012 Çarşamba 10:06

benim evladım ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE ama şu andan itibaren korkuyorum ve endişeleniyorum Havva kızımada Allahtan rahmet diliyorum ailesine sabır versin bir an evvel üniversite kampüsüne disiplin getirsinler rektörler kendilerine gelsin

Yorumu oyla      7      4  
erzurumlu 28 Kasım 2012 Çarşamba 08:46

"Üniversiteye gelen her yabancı genç kızı bayağı kendi kızkardeşini yüce gören " sanırım bu yorumu yapan erzurumlu hemşerim çok haklı bizlere bunlar yakışmıyor. Böyle devam ederse Atatürk üniversitesinin tercih edilme oranı düşer uluslararası eğitim kurumu değil yerel okul oluruz

Yorumu oyla      6      4  
TOLGAHAN 28 Kasım 2012 Çarşamba 08:42

ERZURUMA TAŞ ATMAYIN MAĞDEM ERZURUMU ÇOK SEVİYORDUZ NEDEN BU ŞEHİRİ TERKEDİP GİTTİNİZ.OLAYIN OLMASI ÜZÜCÜ HATTA KORKUNÇ.YİNEDE TÜRKİYENİN EN ASİL ŞEHRİ ERZURUMDUR.BİR YANLIŞ İNSAN YÜZÜNDEN TÜM ERZURUMU KARALAMAK MANTIK İŞİ DEĞİL BEYLER .YİNEDE ÖLEN HAVVA KARDEŞİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM BİR ERZURUMLU OLARAK ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN ...ERZURUMDAN GURBETTE YAŞAYAN SAHTE ERZURUM EDEBİYATI YAPANLARA SELAM.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş ilo 28 Kasım 2012 Çarşamba 07:25

kızımıza Allah rahmet etsin güvenlik zaafiyeti çokal birini vur ötekine benim şehrin başkasının gözünde necen kötülensin ey büroksasi zevatı neredesiniz ****

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havva yaşam mücadelesini kaybetti
Erzurum’da pazar günü Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde vurulan ...
Zirvede 'Büyük' fırtına
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta 14’üncü hafta maçları heyecan kasırgası ...
Kampüste şok..!
Erzurum’da dün Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde üniversite öğrencisi ...
 
Öğretmenler stres attı
Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen eğlence programında sanatçı Nesibe ...
Kaya ailesinin acısını paylaştılar
Marmara Bölgesi’ndeki Erzurumlular, Bursa'da açlık grevine destek için ...
Erzurum’da dev zirve
Türkiye-Azerbaycan-İran dışişleri bakanları üçüncü toplantısı, 28 kasım ...
 
Ülkü Ocakları Palandöken Şubesi açıldı
Ülkü Ocakları Palandöken Şubesi yeni hizmet yerinde düzenlenen törenle açıldı.
TÜMSİAD öğretmenler gününü kutladı
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Cafer ...
Şehidin oğlu yaşam savaşını kazandı
Van'ın Başkale ilçesinde görev dönüşü şehit olan Erzurumlu Uzman Çavuş ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri