Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Ocak 2023 Cuma - 04:43

Erzurum mutfağı ilgi odağı oldu

Ankara Altınpark’taki Erzurum lezzetlerinin ortaya konulduğu Erzurum Tanıtım Günleri’nde düzenlenen Cağ Kebabı ve kadayıf dolması yeme yarışması, Başkentliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Erzurum mutfağı ilgi odağı oldu

Ankara Altınpark’taki Erzurum lezzetlerinin ortaya konulduğu Erzurum Tanıtım Günleri’nde düzenlenen Cağ Kebabı ve kadayıf dolması yeme yarışması, Başkentliler tarafından yoğun ilgi gördü.
Erzurum’un tarihinin, kültürünün ve mutfak lezzetlerinin tanıtılması amaçlanan “Erzurum Tanıtım Günleri” etkinliği, Ankara Altınpark’ta başladı. Erzurum yöresine ait ürünlerin, geleneklerin, değerlerin ve yöresel lezzetlerin yer aldığı tanıtım günlerine gelen Başkentliler, burada keyifli dakikalar geçirdi. Cağ Kebabı ve Kadayıf dolması yeme yarışmasına katılan vatandaşlar ise birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Cağ Kebabı yarışmasının kazananı Murat Baytar’a 1 kilogram Cağ kebabı ile Erzurum’un yöresel ürünleri hediye edilirken, kadayıf dolması yeme yarışmasının kazananı Özlem Güven’e ise gram altın takdim edildi. Yarışmaların ardından Erzurum’a özgü Baş Bar Folklor ekibi ile vatandaşların beraber halay çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.
Erzurum’da var olan her şeyi burada bulunduğunu ifade eden Erzurumlular Dayanışma Federasyonu Başkanı Birsen Çakıcı, “Gördüğünüz gibi muhteşem ürünler, peynirler, kadayıf dolmaları, Erzurum deyince aklınıza ne geliyorsa burada var. Halayımız var, müziğimiz var gerçekten çok güzel bir gün olmuş. Burada başkentlileri Erzurum bekliyor. Başkentliler gelip burada kadayıf dolması yesinler, halay çeksinler, organik peynirlerden, tereyağlarında, kaşar peynirlerinden alsınlar. Bütün Ankara’yı buraya bekliyoruz” diye konuştu.
Erzurum’u tanıtmak için geldik”
Dolma kadayıf ustası Sönmez Aslan ise dolma kadayıfıyla Erzurum’un tanıtılmasına katkıda bulunduklarını belirterek, “Burada Erzurum’un Meşhur kadayıf dolmasını yapıyorum. Erzurum’u tanıtmak için geldik. Kadayıf dolmamız ad üstünde kadayıftan yapılıyor. Kadayıf dolması görüldüğü üzere önce sarılarak şekli verilir. Sonra da yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır. İyice kızardıktan sonra da şerbete bulanıp servise hazır olur” ifadelerini kullandı.
“Bu lezzeti herkesin yemesini istiyorum”
Cağ kebabı yarışmasında birinci olan Murat Baytar, kebapların çok lezzetli olduğunu belirterek, “Ben daha öncesinden de böyle yarışmalara katıldım. En son rekorumda 23 dakikada 43 cağ kebabı şişi yedim. Burada 1 dakikada 5 şiş verdiler. Yedim ve çok lezzetliydi. Tüm Erzurumluları buraya bekliyoruz. Ben bu lezzeti herkesin yemesini istiyorum. Dünya çapındaki lezzetler arasında da 9’uncu olmayı gerçekten de hak eden bir lezzetmiş. İnşallah daha iyi yerlere gelir. Bir Erzurumlu olarak da kazandığım için çok mutluyum” şeklinde konuştu.
“Ben kadayıf dolmasını böldüğümde altın çıktığını gördüm”
Yapılan dolma kadayıf yarışmasında yediği dolma kadayıftan gram altın çıkmasıyla yarışmayı kazanan Özlem Güven, “Tamamen tesadüfen gelişti. Arkadaşım en başından beri altının bana çıkacağına inandı ve gerçekten de bana çıktı. Ben kadayıf dolmasını ilk böldüğümde içinden bir şey çıkmadı fakat ikinci yerden böldüğümde altın çıktığını gördüm. Çok şaşırdım. Hiç beklemediğim bir şeydi. Ama çok mutluyum bu dar zamanda bir gram çeyrek altın kazandım” açıklamasında bulundu.

 
Doğu Ekspresi güzergahında masalsı kanyonlar 
 
Doğu Anadolu’da kuraklık endişesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sen üret yeter’
Fotoğraf severlerin her yıl heyecanla beklediği Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf ...
Kişi başına düşen fiziki kitap sayısı açıklandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2022 yılına ilişkin müzik, sinema ve kitap ...
Aşkale HEM’den kurs rekoru
Aşkale ilçesinde 2022 yılında açılan kurslarda rekor sayılara ulaşıldı.
 
TDED’den ortak akıl çağrısı
Özbekistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ...
'Madak' belgeseline büyük ilgi
Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde mandaların kışın insanlarla ...
Ciritte bu kez atların rakibi motosikletliler oldu
Erzincan’da motosikletlerle atların kıyasıya cirit müsabakası renkli görüntülere ...
 
TYB Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) kuruluşunun 45'inci yılında 41’incisini ...
Palandöken’de kar üstünde bar gösterisi
Türkiye’nin en erken kayak sezonunu açan Palandöken Kayak Merkezine gelen ...
Buzu heykele dönüştürüyorlar
Türkiye’nin ilk buz müzesi olan Ata Buz Müzesi bir ilke daha imza attı. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri