Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Eylül 2013 Çarşamba - 19:18

Erzurum sağlık şehri

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere komşu ülkelerle sağlık turizmi köprüsünü kurmak için yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ve tanıtımlarla sağlık turizminde önemli bir konuma gelindiğini söyledi.

Erzurum sağlık şehri

Sağlık Turizmi konulu basın toplantısı düzenleyen Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurum'un uluslararası sağlık merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, “ Türkiye’deki sağlık hizmetleri artık dünyada en üst düzey yapılan sağlık hizmetlerinden biri oldu. Dolayısıyla bu üst düzey sağlık hizmetlerinin sunumu hem dünyanın diğer hizmetlerinden kaliteli onlar adına da hesaplı olacak şekilde sunumu gibi temel bir felsefeyi kapsıyor. Çünkü Türkiye’de sağlık dönüşüm programı sonrası ortaya çıkan gelişmeler dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bile zaman zaman sunumunda sıkıntı çekilen sağlık hizmetlerini en üst düzeye taşıyan ve onu diğer hizmetlerle yarışır hatta geçer pozisyonunda olan bir sistem getirdi. Dilerseniz ki bu çok büyük bir çabanın sonrasında oldu. Eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ idi. Yeni bakanımızda bu çalışmaları devam ettirme niyetindedir. Zaten takdir edersiniz ki devlette devam esastır. Bu proje kapsamında olabildiğince sürekli ve genişletilirken dünyaya sağlık kapsamını sunma çabası içindeyiz. Erzurum’un burada çok özel bir pozisyonu var. Bildiğiniz gibi özellikle çevremizdeki ülkelerde Türkiye Cumhuriyetleri bir fiziki yakınlığımız söz konusudur. Bunlar içerisinde belki en rahat konuşabileceğimiz Nahcivan’a, İran’a ve biraz daha öteye giderek Azerbaycan’a olan yakınlığımız. Tabi ki Azerbaycan’a olan yakınlığımız fiziki olarak yakın gözükse de özellikle hava yolu ulaşımının İstanbul aktarmalı ya da Ankara aktarmalı olma gibi bir mecburiyeti olması dolayısıyla çok da istediğimiz ölçüde değil. Bizim bugün yapmaya çalıştığımız sağlık turizmi işleri de çok uzun soluklu işlerdir. Bugünden yarına hemen artacak hemen semerlerini gösterebileceğimiz bir hizmet kolu değil. Ağızdan ağıza reklamın en kolay olduğunu ve ben buraya gittim şifa buldum diyen hastaların çoğunlukta olduğu bir sektör bu. Biz elimizden geldiği kadar sağlık turizminde özellikle komşu ülkelerden bizim Türkiye Cumhuriyetine, Azerbaycan, Nahcivan, İran’dan ciddi anlamda hasta artışına sebep olan aslında bu çalışmaların yanı sıra oradan gelen gelip burada hizmet alan ve memnun olarak giden hastalarımızın olmasıdır. Genel sektörlerimiz bünyesinde de bizim yurtdışı hasta birimi ve yabancı hastalar birimleri oluşturuldu. Bir sağlık turizmi temsilcisi tespit edildi. Gelen tüm hastalar bu arkadaşlardan hizmet alıyorlar. Bu hizmetin genel seyri de birimimizle bağlantı kuruyorlar. Geldiklerinde direkt onlarla temasa geçiyorlar ve onlar tarafından ilgili kliniklere götürüyorlar.” şeklinde konuştu.

Hastanelerinde İngilizce, Farsça, Rusça, Azerice bilen 5 tercüman istihdam ettiklerine de vurgu yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri,"Sağlıkta dönüşüm programının uygulanmasıyla ülke geneli ve Erzurum olarak önemli aşamalar katettik. Kaliteli sağlık hizmetleri ile bölge ülkelerinin çekim merkezi haline geldik. Geçen yıl çeşitli ülkelerde 500 hastaya sağlık hizmeti sunduk. Bu da şehrimizin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkı sağladı. Hedefimiz Orta Avrupa ülkelerinden de hastaları şehrimize tedavi amaçlı çekebilmek. Özel hastaneler, kamu ve üniversite hastaneleri olarak uluslararası değişik branşlarda kaliteli sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde ayrıca yabancı ülke hastaları için enformasyon merkezi kurduk. Bu birim söz konusu hastalara gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapacak." dedi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI

Prof. Dr. Erdoğan, özellikle Azerbaycan ile Erzurum aktarmalı havayolu bağlantısı için de hükümet nezdinde girişimde bulunduklarına değinerek,"İlk etapta Azerbaycan ile direkt karşılıklı uçuşların başlatılması için girişimlerde bulunduk." ifadelerini kullandı. Geçen yıl Erzurum'da 200 bin yerli ve yabancı turistin geldiğinin ve bunun 50 bininin yabancılar olduğunu da dillendiren Erdoğan,"Geçen yıl 50 bin turist kış ve yaz turizmi kapsamında şehrimize geldi. Bu turistlerin şehrimizden sağlık hizmeti alabilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Sağlık hizmetlerinde güvenilir bir liman olmak hedefimiz." şeklinde konuştu.

KENT KAMPÜS HASTANESİ İHALESİ YENİLENECEK

Yüklenici firmalardan birisinin iflas etmesi diğerinin ise işten çekilmesiyle inşaatı yarıda kalan Kent Kampüs Hastanesi'nin yeni ihalesinin önümüzdeki ay içerisinde yapılacağını da sözlerine ekleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri,"Kampüs Hastanesi'nin sorumluluğu İl Özel İdaresi'nden Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Bakanlık önümüzdeki bir ay içerisinde hastane ihalesini yenileyecek. Ekonomik olarak şehrimizin pek büyük kaybı yok. Bu arada önceki ihaleye göre mevcut projede bir kaç konuda önemli revizyon gerçekleştirdik" diye konuştu.

 
Polat’tan suç duyurusu
 
4 uyuşturucu tacirine 29 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yürek parçalayan uğurlama
Önen’in bağışlanan böbreğinin biri Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tedavi ...
Aşkaleli işçinin hazin sonu
Trabzon'un Yomra ilçesinde çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek ...
Şehidin adı parkta yaşatılacak
Aziziye Belediyesi iki yeni parkı daha hizmete açıyor. Dadaşkent Abdulhamit ...
 
Ağaçtan düştü, yaşamını yitirdi
İspir ilçesi’nde bir kişi ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Karakale’de iş kazası: 1 ölü
İspir ilçesi’nde bir işçinin üzerine taş duvarın devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.
Yenişehir’de takı kavgası: 1 yaralı
Erzurum'da karı-koca arasında düğünde takılan takılar yüzünden kavga çıktı.
 
Çaybaşı’nda afet bölgesi tepkisi
Evleri afet bölgesinde bulunan Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Çaybaşı ...
Yağmur mevsimi başladı
Erzurum’da Pazar günü akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı aralıklı ...
Ulubağ'da su çilesi
İHSAN KUMRU_Uzundere ilçesine bağlı Kardeşler Mahallesi Ulubağ Köyü yıllardan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri