Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>EĞİTİM
6 Mayıs 2015 Çarşamba - 06:18

Erzurum’un bilimsel gururları oldular

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergisi okulun spor salonunda açıldı.

Erzurum’un bilimsel gururları oldular

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergisi okulun spor salonunda açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ ile ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergisi, okulun spor salonunda açıldı. Açılış törenine Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İbrahim Hakkı Fen Lisesi Müdürü Yavuz Kali, ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ve davetliler katıldı.

KALİ7DEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Sergi, okul müdürü Yavuz Kali’nin açılış konuşması ile başladı. Okul Müdürü Yavuz Kali, sergilenen projeler ve 4006 Bilim Fuarının amaçları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kali, “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılı için 1 Mart - 12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılında 2000 okulda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmesi hedeflenmekte olup her il için belirli sayıda kontenjan ayrılmıştır. Bilimsel çalışmaları ön plana çıkarmayı amaçlayan okulumuz gelecek öğretim yılından itibaren Fen Lisesi ve Proje Okulu olarak eğitim öğretimine devam edecektir. Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi olarak bilimsel çalışmaların temel düzeyde öğrencilerimize öğretilmesi amaçlamaktayız. Böylece ülkemizin ihtiyacı olan bilim adamlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda her yıl bilimsel çalışmalar yapmaktayız. Bu bilimsel çalışmaların bilinmesini tanınmasını sağlamak amacıyla TÜBİTAK desteği ile 4006 BİLİM FUARI’NI düzenledik. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı’nda Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi olarak yıl içinde hazırladığımız projelerimizi sergiledik. Sergide toplam 44 proje ile öğrencilerimiz çalışmalarını misafirlerimize sundular. Projelerimizden, 11 Fizik, 10 Kimya, 13 Biyoloji, 3 Matematik, 1 Tarih, 2 Coğrafya, 2 Psikoloji ve 2 Sosyoloji dalında hazırlanmıştır. Projelerimizde sosyal, toplumsal, ekonomi, çevre ve enerji konularında ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde öneriler bulunmaktadır. Kaçak elektrik kullanımının önlenmesi, kokusuz ve hijyenik çöp kutusu, Piezoelektrik’in günlük hayatta kullanımı, teknolojinin toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin önlenmesi, dalga enerjisinden elektrik üretimi gibi bir çok konuda çözüm üretmeyi amaçlayan projelerimizde öğrencilerimiz,  ülkemizin sorunlarına duyarsız olmadıklarını da göstermiş oldular.” dedi.

Daha sonra Kaymakam Gürbüz Karakuş, bilimsel çalışmalar, inceleme ve araştırmaların öğrenciler üzerindeki eğitimine büyük katkı sağladığını belirtti. Karakuş, “Ezberci eğitimden ziyade inceleme ve araştırmacı olarak öğrencileri yetiştirerek ülkemiz ve dünya insanı için katkıda bulunmalıyız.” diye konuştu. Palandöken Kaymakamı Gürbüz KARAKUŞ, serginin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu’da, “İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nin Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülkemize sayısız değerler kazandırmıştır. Erzurum’un bu güzide okulunda bu tür bilimsel çalışmaların artarak devam edeceği inancıyla çalışmalarını sergilen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra davetliler, sergilenen projeler hakkında öğrenci ve danışman öğretmenlerden bilgi aldı. Düzenlenen bu etkinlik 5 – 6 Mayıs 2015 tarihlerinde ziyaretçilerine açık olacak.

 
Erzurum KUYAP Eğitim Merkezi’ne kavuştu
 
Tarihi Medrese yıl sonunda hizmette
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum KUYAP Eğitim Merkezi’ne kavuştu
KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin ...
ETÜ’den Trafik Güvenliği Haftası’na destek
Erzurum Teknik Üniversitesinde bir dönem boyunca, Yrd. Doç. Dr. M. Yasin ...
Türkiye Öğrenci Meclisi Erzurum’da toplanıyor
Mersin 12. Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, Erzurum’da ...
 
Konukçu ermeni zulmünü anlattı
Atatürk Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Türklerle ...
Peygamber sevgisini hüsnü hatta işlediler
Kutlu doğum haftası münasebeti ile Erzurum'da birçok kurum ve STK geniş ...
Kur’an Bülbülleri icazet aldı
Erzurum’da 50 hafıza hafızlık diploması düzenlenen törenle takdim edildi.
 
ATAÜNİ’den Kültürel Diploması atılımı
TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat Purtaş,” Atatürk Üniversitesi ...
Armağan, Köprüköylü öğrencileri sevindirdi
Köprüköy’de öğrencileri için yardım talep eden Ünsal öğretmenin yardım ...
AÖF’ten ATAYÖS başarısı
Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ATAYÖS)’nı geniş kapsamlı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri