Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
21 Ekim 2013 Pazartesi - 00:06

Esma Parkı açılışa hazır

Mısır'da darbe karşıtı eylemler sırasında keskin nişancılar tarafından öldürülen İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin kızı Esma'nın ismi Erzurum'un Hilalkent semtinde yapılan parkta yaşatılacak.

Esma Parkı açılışa hazır

ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Mısır'da darbe karşıtı eylemler sırasında keskin nişancılar tarafından öldürülen İhvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin kızı Esma'nın ismi Erzurum'un Hilalkent semtinde yapılan parkta yaşatılacak. Yakutiye Belediye Meclisinde tartışmalara konu olan "Esma" ismi, MHP'nin itirazı ve Ak Partili üyelerin oylarıyla parka verilmişti. Açılışa halkı davet eden Ali Korkut, kararın altında bir anlamda taraflarını gösterme gayesi olduğunu söyledi.
Erzurum Yakutiye İlçesi Hilalkent semti altında Tortum Yolu üzeri Fort servisi arkasında 50 dönüm alana inşa edien mesire alanı, hanımlara yönelik içerisinde hamam ve saunanın yer aldığı fitnes merkezinin de yer aldığı alan için Yakutiye Belediyesi Pazertesi (bugün) açılış töreni düzenleniyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, birçok tartışma arasında açılışı yapılacak Esma Parkın açılışına tüm Erzurum halkını davet etti. 50 ailenin aynı anda piknik yapabileceği mesire alanında kapalı çift katlı ve teraslı lokanta bulunuyor. Çocuk oyun alanı, yapay havuzu, geniş alanlarıyla özellikli bir park olan Esma Park için eleştirileri cevaplayan Ali Korkut, "Bizim şehidimiz yok mu?" diye sorulduğunu hatırlatarak "Burada maksat şehit ismi vermek değil. Burada amaç farklı. Darbeye karşı bir direnişin sembol isminin Erzurum'da bu alanda yaşatılmasıdır. Birazda tarafımızı belirlemektir burada amaç. Bunun için darbeye karşı olan, darbeden nefret eden, darbeden zarar gömüş ve gönlü demokrasiden yana olan halkımızı bugün gerçekleştireceğimiz açılışa davet ediyorum. Saat 14.00'da herkes burada olmalı" dedi.
50 dönüm büyüklüğünde bir alanda mesire alanı ve fitnes merkezine ismini veren Esma Park, aynı zamanda şehrin öte yanına ilgiyi yönlendirmeyi de hedefliyor. Hilalkent'de büyük bir ilçeyi aşan nüfus yoğunluğunun yaşadığını anımsatan Korkut, "Bir çevrenin canlanması, cazibe alanına dönüşmesi benzer yatırımlara oluşur. Biz bu anlamda bir adım attık ve anlamlı bir ismi layık gördük" şeklinde konuştu.

 
Aracıyla kahvaltı sofrasına daldı
 
‘Birlikte yürüyoruz’
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:43

Nice değerlerimiz, şehitlerimiz var ismi yaşatılması gereken. Öncelik bunların olmalıydı bence...

Yorumu oyla      11      4  
DADALOĞLU 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:18

BİZ VE BAŞKASI KİM? İLK ÖNCE BUNUN TANIMINI GÜZEL BİR YAPALIM. DÜNYADA ASILDA İKİ MİLLET VARDIR: KÜFÜR MİLLETİ VE HAK MİLLETİ. İŞE BÖYLE BAKINCA BENCE BİZ KAVRAMI DAHA BİR ANLAM KAZANIYOR. GÜNEYDOĞUDA ŞEHİT DÜŞEN ASLANIMIZ DA ŞEHİT BU PARKA İSMİNİ VEREN MÜCAHİDE DE. PEYGAMBERİMİZİN YAPMADIKLARINI BİZ YAPMAYALIM. O MÜSLÜMAN KARDEŞİNİN AYAĞINA DİKEN BATSA GÖNLÜNÜZDE HİSSEDİN DİYENDİ. BAŞKA MÜSLÜMAN ÜLKELER BİZİM GİBİ YAPMIYOR DİYE BİZİM YAPTIKLARIMIZA YANLIŞ DİYEMEZSİNİZ. SELAM VE DUA İLE...

Yorumu oyla      6      10  
DADAŞ&DADAŞ 23 Ekim 2013 Çarşamba 09:33

Biz kendi değerlerimiz yerine başkalarınınkine sahip çıkıyoruz.Banene elin Esma sından Hangi arap ülkesinde bir TÜRK ün adının verildiği bir kuru taş gördünüz? Ama biz nerde arap ülkesi varsa başımızı açıp koşuyoruz.Müslümansa Müslüman ne yapalım canım Müslümanlık ALLAH hın dini arabın değil.Erzurumda onca şehit,onca alim varken git esma koy yazıklar olsun Ali Korkut Beyefendi.Bu hep böyle.Yıllarca Güneydoğuda Bu ay yıldız için 20 lik gençlere kan akıtırken biz kendini savunmadan aciz filistine sahip çıktık.Bu süreç hala devam.Ediyor.

Yorumu oyla      13      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu’ndan siyaset dersi
Yavilioğlu, “Eğer siyaseti kendim için, kendi çıkarlarım ve kendime güç ...
Yılmaz’dan Bağımsızlık Günü Kutlaması
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası ...
Büyükşehir temayülle belirlenecek
AK Parti İl Başkanlığı’nca bayramlaşma programı düzenlendi. Palandöken ...
 
Büyükşehir bayramlaştı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi personeli, Şahin Düğün Salonu’nda düzenlenen ...
Ala’dan Oltu’ya vizyon sözü
Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Oltu'yu spor, kültür ve cazibe merkezi ...
‘Bayramın anlamını keşfetmeliyiz’
Gözütok, kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Milli ve dini ...
 
Çalık'tan kutlama mesajı
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, İslam âleminin ve bütün ...
'Bayram ortak değerimiz'
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, manası, maksadı, ...
‘Bayram ikliminde buluşalım’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kurban Bayramı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri