Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>TÜRKİYE
10 Kasım 2012 Cumartesi - 13:35

‘Eşsiz bir devlet adamıydı’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Atatürk, dahi bir devlet adamı, büyük bir lider olarak, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden biriydi" dedi.

‘Eşsiz bir devlet adamıydı’

TÜRKER BEKTAŞ-ANKARA
Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 74. yıl dönümünde milletçe, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Mesajında Atatürk’ün, İstiklal Savaşını zafere ulaştıran eşsiz bir komutan olduğunu ifade eden Gül, dahi bir devlet adamı, büyük bir lider olarak, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisi olduğunu vurguladı.
Atatürk’ü, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirdiğini belirten Gül, mesajında şunları kaydetti:
“Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazanmıştır.
Hayatını ülkesine adayan Atatürk cesur bir eylem adamıdır. Savaş meydanlarında askeri dehası, siyasette demokratik vizyonuyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefini koyup, geleceğin güçlü Türkiyesini kurmak için var gücüyle çalışmış ve bu yolda kararlılıkla yürümüştür.
Dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan ve halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan Atatürk, Cumhuriyet rejimiyle demokratik bir yönetime geçişin temellerini atmıştır. Milli egemenliğe dayanan, evrensel değerleri kültürel zenginlikleriyle harmanlayan, itibarlı, demokratik ve güçlü bir Cumhuriyetle; üreten, kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir toplum oluşturulması amaçlanmıştır.
Cumhuriyetin özgürlükleri destekleyen güçlü yapısı bugün demokratik atılımların başarıya ulaşmasını kolaylaştırmıştır. Bu yapı sayesindedir ki, demokrasisini büyük bir olgunluğa ulaştırmış, temel hak ve özgürlükleri genişletmiş olan Türkiye, yoluna hızla devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, sağlam temelleri, demokratik yapısı ve binlerce yıldan süzülen güçlü devlet geleneğiyle bugün bölgesinde bir cazibe merkezine dönüşmektedir.
Atalarımızın bizlere mirası bu cennet vatanı daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”
Son yıllarda yapılan reformlar ve 89 yıldır ortaya konulan irade ile Türkiye’nin hedeflerine hızla yaklaştığını kaydeden Gül, “Geldiğimiz seviyeyi, aynı kararlılıkla ilerlememiz durumunda yarınlarımızın da daha parlak olacağının işareti olarak değerlendiriyorum.
Milletimiz tüm kurumlarıyla birlikte Cumhuriyet'i yeni eserlerle güçlendirecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini mutlaka gerçekleştirecektir. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

 

 
O’nu şükranla anıyoruz
 
‘Askeri dehaydı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerde yeni düzenleme
Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, ...
‘Bizi izlemeye devam edin’
Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin, bu milletin geleceğine dair hiçbir perspektif ...
Seçimler Mart 2014'te
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin 2014 yılının Mart ayında, ...
 
Haydi Dadaşlar, Onlar sizi bekliyor
Erzurum’a yaklaşık 1 yıl önce gelen Afganlı muhacirlere Erzurumlu vatandaşlar sahip çıkıyor.
‘3 Kasım 2002 yeni bir başlangıç’
Erdoğan, "3 Kasım, bu aziz milletin yönetime el koymasıdır, kötü gidişe ...
Akdağ’dan lösemili çocuklara müjde
Akdağ, bulunamayan lösemi ilaçların çözümünün bunları Türkiye’de üretmek ...
 
Akdağ’dan sert tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uludere’de teröristlerin hastaneye gitmek isteyen ...
Metzamora tepkiler devam ediyor
Iğdır’ın Ermenistan sınırında yaşayan vatandaşlar, Metzemor Nükleer Santrali’nin ...
‘Biz milletimizin hizmetkarıyız’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimlik siyaseti yapmadıklarını, hizmet ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri