Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Kasım 2011 Cuma - 04:50

FKA, ‘ İl Yenilik Projesi’ni tanıttı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda hazırlanan 'İl yenilik platformu projesi' Türkiye genelinde destek alan 5 ilden birinin Elazığ olduğu belirlendi.

FKA, ‘ İl Yenilik Projesi’ni tanıttı

ELAZIĞ (İHA) - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda hazırlanan 'İl yenilik platformu projesi' Türkiye genelinde destek alan 5 ilden birinin Elazığ olduğu belirlendi.
TÜBİTAK tarafından illerin sahip olduğu ve onlara dünya çapında rekabet gücü sağlayabilecek değer ve birikimleri, Ar-Ge veya yenilik ekseninde ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmek üzere yerel paydaşların bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütmelerini sağlayan sürekli ve dinamik bir işbirliği zemini oluşturmak amacıyla oluşturulan 'İl yenilik platformları projesi' 1. çağrı döneminde yapılan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı.
DOĞU’DA ALANINDA İLK PROJE
FKA'nın koordinasyonunda hazırlanan "Elazığ İli Yenilik Platformu Projesi" ile Elazığ'ın, Türkiye genelinde desteklenen 5 il arasına girerek büyük bir başarıya imza attığı belirtildi. Fırat Üniversitesi'nin yürütücü kuruluş konumunda olduğu projede; Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdaresi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı, Sivrice Belediyesi, Elazığ Ticaret Borsası, KOSGEB, Fırat Teknokent A.Ş., Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Elazığ İl Tarım Müdürlüğü, Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Organize
Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, İŞGEM Müdürlüğü, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, Fırat Havzası Gazeteciler Derneği, Keban Su Ürünleri Yetiştiriciler Birliği, Üzüm Üreticileri Birliği, Keban Alabalık A.Ş., Alacakaya Mermer A.Ş., Mesta Mermer A.Ş., Ferrokrom A.Ş. ve KÜÜM Gıda olmak üzere kamu, özel sektör ve sivil toplum kurumlarından 27 katılımcı kuruluş bulunuyor.
Proje kapsamında oluşturulacak platform ile ildeki kurumlarda inovasyon farkındalığı yaratılması, kurumların tek tek gerçekleştirdiği yenilikçilik çalışmalarının tek bir çatı altında, belirli stratejiler çerçevesinde ve eşgüdüm içerisinde yürütülmesi amaçlanıyor. Elazığ ilinin sahip olduğu birikim ve değerler göz önüne alındığında, bu platform ile elde edilecek çıktıların, Elazığ'ın ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırarak Doğu Anadolu Bölgesi'nde ekonomik ve sosyal bir model olması yönünde önemli
katkılar sunması hedefleniyor.
Proje dahilinde kurulacak platformun yaygınlaştırma ve kalite planlarının hazırlanması, proje tanıtımı ve il yenilik meclisinin kurulması, il yenilik stratejisi ve eylem planının oluşturulması, Fırat Teknokent İnovasyon Merkezi'nin proje kapsamında kullanımının planlanması, Elazığ yenilik aktarım merkezinin kurulması, Ar-Ge ve yenilik için finans kaynaklarının yaygın kullanımının sağlanması, izleme ve değerlendirme iş paketleri kapsamında çalışmalarını yürüteceği bildirildi.
Bu doğrultuda 'Elazığ il yenilik platformu'nun en kısa zamanda çalışmalarına başlayarak çıktılarını kamuoyuyla paylaşacağı kaydedildi.

 
Canlı bomba Hınıs'ta defnedildi
 
KCK operasyonunda 4 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABİGEM’den bölgesel açılım
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Erzincan Belediyesinde ...
Deprem Bölgesinde Belediyeler dayanışması
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, çok sayıda ...
Göç sorununa SERKA yaklaşımı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, Kars, Ardahan, ...
 
SERKA, kazanan projeleri açıkladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ...
'Gazi Kars Şehrengizi' sona erdi
Kars'ta düzenlenen Uluslararası Kaşgar'dan Endülüs'e Türk İslam Şehirleri ...
Uğurlu Kazım Karabekir Paşa’yı anlattı
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, konuk olarak çağrıldığı Kars da, ...
 
Bingöl'de terör protestosu
'Bingöl PKK'ya mezar olacak' 'Bingöl bizimdir, bizim kalacak' 'Şehitler ...
Kars’ta kurtuluş coşkusu
Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Malatya şehidine ağladı
Osmaniye'de trafik uygulaması sırasında teröristlerin saldırısı sonucu ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri