Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Haziran 2011 Çarşamba - 08:42

Gıda denetimleri artırıldı

Gıda kontrol ve toplu tüketim yerlerini denetleme yetkisinin ilçe tarım müdürlüklerine devredilmesinin ardından merkez ilçelerde kollar sıvandı. 5990 Sayılı Gıda Yem ve Veteriner Hizmetleri Kanunu kapsamında Erzurum’un Palandöken ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, sağlık açısından sakıncalı herhangi bir durumla karşılaşılmadığı bildirildi.

Gıda denetimleri artırıldı

ERZURUM(GHA) – Gıda kontrol ve toplu tüketim yerlerini denetleme yetkisinin ilçe tarım müdürlüklerine devredilmesinin ardından merkez ilçelerde kollar sıvandı. 5990 Sayılı Gıda Yem ve Veteriner Hizmetleri Kanunu kapsamında Erzurum’un Palandöken ilçesinde gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, sağlık açısından sakıncalı herhangi bir durumla karşılaşılmadığı bildirildi.
PALANDÖKEN’DE PİYASA DENETLEMESİ
Palandöken İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, Erzurum’un en kalabalık merkez ilçelerinden olan Palandöken’de, iki ay boyunca çok sıkı bir gıda denetim programı uyguladıklarını söyledi. Gıda kontrol ve toplu tüketim denetimlerinin, 1 Nisan tarihi itibariyle ilçe tarım müdürlüklerince yapılmaya başladığını hatırlatan Kaymakam Esmer, yeni düzenleme çerçevesinde Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü’nün de, denetim ekipleriyle ilçede çeşitli çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, denetim yetkisinin devredilmesinin ardından iki aydır yürütülen çalışmalardan sevindirici sonuçlar aldıklarını söyledi. Palandöken ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirdikleri gıda denetimlerinde, insan sağlığı açısından sakınca doğuracak herhangi bir durumla karşılaşmadıklarını kaydeden Esmer, “İki aylık süre zarfında Gıda İhbar Hattı olan 174 numaraları telefona ulaşan bilgileri de değerlendirdik. Vatandaşlarımız, değerlendirilmesi amacıyla çeşitli gıda ihbarında bulunmuştu. Belirtilen adreslerde yapılan denetimlerde, ilgili gıda maddelerinden numuneler alınmış ve tetkik için laboratuarlara gönderilmiştir. Yürütülen bu çalışmalar çerçevesinde, 53 toplu tüketim yeri ve 115 gıda satış noktasında denetleme yaptık. Çalışmalarımız süresince insan sağlığı açısından sakınca doğurabilecek herhangi bir duruma rastlamadık.” şeklinde konuştu.
ESMER: VATANDAŞIMIZ İHBAR HATTINI KULLANSIN
Öte yandan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, ilçedeki vatandaşların güvenilir gıda tüketebilmelerine olanak sunabilmek için Alo 174 ihbar hattının büyük önem taşıdığını söyledi. Kaymakam Şenol Esmer, “Gıda hattına gelen ihbarlar, internet üzerinde kurulan bir sisteme işleniyor. Yarım saat süre aralıklarla bu sistemi kontrol edip ihbar gelip gelmediğini takip ediyoruz. Benle birlikte kurumumuzda ilgili birimde yetkili kılınan personelimiz, ihbarları değerlendirmeye alıyor. İhbarın yapıldığı yere anında elaman göndererek kanuna aykırı üretim ya da üretilmiş ürünün satışının yapılıp yapılmadığını tespit ediyoruz. Bu şekilde aldığımız ihbarlara anında müdahale ederek, kanuna aykırı gıda üretimi ve satışının devam etmesini engellemiş oluyoruz. Bu sistemin sorunsuz bir biçimde yürütülebilmesi için vatandaşlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Gıda güvenilirliği noktasında karşılaştıkları en küçük bir sorunu dahi, ihbar hattımıza ulaştırırlarsa, ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yapacak ve alınması gereken önlemleri muhakkak alacaklardır.” diye konuştu.

 
Türkçe’nin çocukları veda etti
 
Konuklardan Aziziye buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava ambulansı can kurtardı
Boğa’nın boynuz darbelerine hedef olarak kaburgaları kırılan vatandaş ...
Tarım çalışanından merhamet örneği
Erzurum Tarım İl Müdürlüğü'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 42 yaşındaki ...
Sülük tedavisine bilimsel yaklaşım
Çeşitli damar ve dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisine yardımcı olduğuna ...
 
Şifa hekimlerine duacı oldular
Kulak zarının büyük bir kısmı delik olan 6 yaşındaki Edanur Şimşek, Erzurum ...
Deliçermik’te şifa arıyorlar
Erzurum’da yılın her mevsiminde büyük ilgi gören Köprüköy ilçesindeki ...
Sağlıkta dönüşüm sürecek
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "benim kanaatime göre Sağlık Bakanlığı, eğitim ...
 
Şapla etkin mücadele sürdürülecek
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Oltu ve Şenkaya ilçelerinde görülen ...
Burak yaşam savaşını kaybetti
Erzurum'da, üzerine benzin dökülmesi sonucu yanan çocuk, iki ay süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Hastalarını doğal yollarla tedavi ediyor
Erzurum Oltu Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekimlik yapan 23 yıllık doktor ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri