Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Temmuz 2013 Pazartesi - 14:13

Gıda denetimleri artırıldı

Erzurum’da faaliyet gösteren üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince denetim yapıldı.

Gıda denetimleri artırıldı

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da faaliyet gösteren üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince denetim yapıldı.
Konuyla ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı:
“İlimizde faaliyet gösteren üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde Gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketici menfaatlerinin korunması İl Müdürlüğümüzün yetki ve sorumluluğundadır. İlimizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce hazırlanan aylık denetim programları ile Bakanlığımızca ürün ve risk bazında hazırlanmış olan yıllık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir. Ramazan ayının başlaması ile birlikte halkın gıda tüketimi daha da yoğunlaşması nedeniyle İlimiz merkez ve 20 İlçemizde Ramazan ayı süresince daha etkin bir denetim için halihazırda yapılmakta olan rutin denetimlere ek olarak Ramazan ayı denetim ekibi programı hazırlanmış olup, bu program gereği her İlçe Müdürlüğünde birer, İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz bünyesinde ise 7 denetim ekipleri oluşturularak mesai saati içerisinde ve mesai saati sonrası 22:00-24:00 saatleri arasında gece denetimleri düzenlenmek suretiyle özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerler denetlenmektedir. Yapılan denetimlerde işletmeler teknik ve hijyenik açıdan değerlendirilerek gereken uyarılar yapılmakta ve yasal yaptırımlar uygulanmaktadır. Ayrıca işyeri sahipleri ve çalışanları 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve yönetmelikler hakkında bilgilendirilmektedir. İl Müdürlüğü olarak yaptığımız denetimlerin amacı Erzurum halkının sağlıklı ve Güvenilir Gıda tüketimini sağlamak, tüketici menfaatlerini korumak ve haksız rekabeti önlemektir.”

 
Uyuşturucu satıcısı tutuklandı
 
Tarım projesine KUDAKA desteği
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurumlu 23 Temmuz 2013 Salı 11:19

Belediyeler bu mübarek Ramazan'da, asli görevlerini bırakıp tali işlerle uğraşıyorlar.Ne kontrol var ne denetim var. Bu mübarek Ramazan'da vatandaş,bu vurguncu, soyguncu,insafsız,merhametsiz sözde üretici- lerin tasallutuna terkedilmiş durumdalar. Bire beş,bire ona satıyorlar.Vatandaşa kazığın alasını atıyorlar.Bunlar, başta belediye ve tarım müdürlükleri olmak üzere diğer yetkililer tarafından neden denetlenmezler? Bu yetkililer bu vatandaşın parasından maaşlarını alıp da bu vatandaşa neden hizmet etmezler? Günah değil mi vatandaşa? Vatandaş bu zalimlerin elinde zebun olmuş durumdadır.Ey yetkililer bol bol maaş alın,yiyin için yatın,har vurup harman savurun,saltanat sürün,üretime, hizmete hiçbir katkınız olmasın,sonra da "görev yapıyorum" diyin he.Allah bunun hesabını sizden soracaktır.Burnunuzdan fitil fitil getirecektir.Ay başında hemen bankamatiğe yıldırım hızıyla koşun.Göreve gelende de kağnı arabası gibi gidin.Sonra da "Elhamdülillah Müslümanım" diyin he.Siz gidi vampirler.

Yorumu oyla      7      4  
market 23 Temmuz 2013 Salı 03:05

marketlerde hazır poşetli kıymaya güvenmiyorum.kardeşim gördğüm etten yap diyorum olmaz diyor.tarım il müdürlüğü nenden bakmıyor.hazır kıyma olmaz demişti tarımdan yetkili tv de.bunun yanında hazır yoğurtlarda 40 gün dayansın diye jelatin varmış.ve bu jelatin domuz kemiği nden yapılıyormuş.neden engel olunmuyor.bu yüzden ulusla yoğurt almıyorum.yererl yoğurt tüketyiorum.

Yorumu oyla      10      4  
mert 22 Temmuz 2013 Pazartesi 19:04

açık kıyma poşetlerde büyük maketlerde satılıyor neden engellemiyorsunuz???

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önce yağmur, sonra güneş…
Erzurum’da hava sıcaklık değerleri mevsim normallerinde seyredecek. Hafta ...
Zabıta uyarmakla yetindi
Zabıta ekipleri yakaladıkları kaçak et kesimi yapanları da sözlü olarak ...
Mülteciler’den teşekkür plaketi
Erzurum’da yaklaşık iki yıldan beri bulunan Afgan mülteciler, kendilerine ...
 
Bayraklı, Erzurum Gecesine hazırlanıyor
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Erzurum İlini Sevenler Yardımlaşma ...
Yaralı şahinler, hayvan bakım evinde tedavi ediliyor
Şenkaya ilçesinde kanadından yaralı olarak bulunan şahin ile yavrusu, ...
Sokak kedilerine yardım eli
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evinde sokak kedileri ıslah edilmeye başlandı.
 
Aras can aldı
Horasan ilçesinde Aras nehrine serinlemek için giren 1 kişi boğuldu.
Sakın Bu Yanlışları Yapmayın!
Vücudumuzun en hassas bölgelerinden biri cildimiz. İşte dikkate etmeniz gereken 10 madde.
Altıparmak engellileri ağırladı
Altıparmak dezavantajlı grupların sosyal hayata daha fazla katılmalarını ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri