Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Allahuekber Şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
Allahuekber Şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
Doğu Ekspresi Erzurum’daydı
Doğu Ekspresi Erzurum’daydı
‘Ayın Tarihi’ dergisi  Kasım sayısı yayımlandı
‘Ayın Tarihi’ dergisi  Kasım sayısı yayımlandı
Dağcılar Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
Dağcılar Sarıkamış Şehitleri için yürüdü
Sarıkamış Şehitlerini Anma Wushu Turnuvası düzenlendi
Sarıkamış Şehitlerini Anma Wushu Turnuvası düzenlendi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Mayıs 2015 Çarşamba - 00:48

Görmez, Kudüs Konferansı’nda konuştu…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs ve Gazze temaslarının ardından Batı Şeria’ya geçerek ‘6. Uluslararası Kudüs Konferansı’na katıldı.

Görmez, Kudüs Konferansı’nda konuştu…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs ve Gazze temaslarının ardından Batı Şeria’ya geçerek ‘6. Uluslararası Kudüs Konferansı’na katıldı.

Filistin’in Beytüllahim kentinde gerçekleşen konferansın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kudüs’ün Müslümanların inancının ve imanının bir parçası olduğunu vurgulayarak, Mescid-i Aksa ve Beytu’l Makdis meselesinin, Risaletin onuncu yılından Kıyamet Günü’ne kadar Müslüman ümmetinin meselesi olduğunu kaydetti.

Bugün Müslümanların Kudüs’ün Yahudileştirilmesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Görmez, toplantıda yaptığı konuşmasında şu hususların altını çizdi:

“AKSA VE BEYTU’L MAKDİS MESELESİ, KIYAMET GÜNÜNE KADAR MÜSLÜMAN ÜMMETİNİN MESELESİ OLMUŞTUR VE OLACAKTIR…”

İsra ve Mîraç, zamansal ve mekansal olarak Mekke’de ve Medine’de geçen Nebevî dâvet aşamaları arasında bir yükseliş ve yücelik aşamasıdır. İsra, yeryüzünde, inancında Mescid-i Haram ile Mescid-i Aksa’yı birbirine bağlayan Müslüman bir ümmetin doğuşunun ilanı açısından bir yükseliştir. Bu nedenle Aksa ve Beytu’l Makdis meselesi, Risaletin onuncu yılından Kıyamet Günü’ne kadar Müslüman ümmetinin meselesi olmuştur ve olacaktır.

“BUGÜN MÜSLÜMANLAR, KUDÜS’ÜN YAHUDİLEŞTİRİLMESİ VE BÜYÜK BİR MEYDAN OKUMAYLA KARŞI KARŞIYADIR…”

Bugün Müslümanlar, Kudüs’ün Yahudileştirilmesiyle ve Kudüs hakkındaki Kur’anî-İslamî inanç ile çatışan büyük bir meydan okumayla karşı karşıyadır. Kudüs, Müslümanların imanının ve inancının bir parçasıdır.

“OSMANLI DÖNEMİ VE ÖNCEKİ İSLAMİ ASIRLARDA, KUDÜS HALKININ BARIŞ İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMA HAKLARI KORUNMUŞTUR…”

Dört yüz yılı aşkın bir süre boyunca devam eden Osmanlı dönemi ve önceki İslami asırlar boyunca, Yahudi olsun, Hristiyan olsun, Kudüs halkı arasında barış içinde bir arada yaşama hakları korunmuştur. Ancak bu durum İsrailli işgalcilerin Kudüs için asla umursamadığı ve bu amaçla hiçbir şey yapmadığı bir husustur.

“MÜSLÜMANLARIN HAKLARI VE İNANÇLARI ÇİĞNENEREK KUDÜS’TE BARIŞ SAĞLANAMAZ…”

İşgalciler, Kudüs’ün ebedi başkenti olduğunu iddia etmekte ve devletin Yahudiliğini barış için bir şart haline getirmektedir. Böylelikle barış için çalışmaktan beri durmaktadır. Peki, Müslümanların haklarını ve inançlarını çiğneyerek barışın sağlanması mümkün mü? İsrailliler, Kudüs’ün İslam ümmetinin, ülkelerinin ve halklarının inancı olduğunu, bunun dini bir inanç ve sorumluluk gerektiren bir ibadet olduğunu kavramalıdırlar.

“KUDÜS MESELESİ, SADECE FİLİSTİNLİLERİN, ARAPLARIN VEYA TÜRKLERİN DEĞİL, TÜM İSLAM ÜMMETİNİN MESELESİDİR…”

Hiçbir devlet başkanı yahut kral yahut bakan, onun tek bir karışından dahi asla vazgeçme hakkına sahip değildir. İşgalciler tarafından sürdürülen tüm bu saldırılar, gerçekte Müslümanların inançlarına yönelik bir saldırıdır. Kudüs meselesi, sadece Filistinlilere, Araplara veya Türklere has bir mesele değildir. Bilakis tüm İslam ümmetinin meselesidir.

“BU TOPLANTININ AMACI FARKLILIKLARA RAĞMEN İSLAMİ KARDEŞLİK RUHUNU GÜÇLENDİRMEKTİR…”

İlkinin 1931 yılında Kudüs’te toplandığı bu konferansımız, uzun bir aradan sonra ümmetin ihlaslı evlatlarına bir vefa olarak, bugün bu konferansa katılanları, kutsal misakının ikinci maddesinde duyurulan konferans amaçlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ülkeleri ve mezheplerinin farklılığına rağmen Müslümanlar arasında işbirliğini geliştirmek, İslam’ın kültür ve faziletlerini yaymak ve genel İslami kardeşlik ruhunu güçlendirmek.

“İSLAMİ MASLAHATLARI HİMAYE ETMEK, MUKADDESATI VE KUTSAL MEKANLARI HER TÜR MÜDAHALEYE KARŞI KORUMAK GÖREVİMİZDİR…”

İslami maslahatları himaye etmek, mukaddesatı ve kutsal mekanları her tür müdahaleye karşı korumak. Müslümanlar arasındaki misyonerlik çalışmaları ve kampanyalarına karşı direnmek...

 

İslami kültürü bütünleştirmek ve İslami gençliğe Arap dilini öğretmek üzere çalışacak üniversiteler ve enstitüler kurmak ve “Mescid-i Aksa Üniversitesi” adı altında Beytu’l Makdis’te bir üniversite kurmaya başlamak. Müslümanları ilgilendiren diğer İslami hususlar hakkında düşünmek.

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah’ın ve Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Yusuf Edais’in de katıldığı toplantıda Mısır, Ürdün, Lübnan, Fas gibi ülkeler Din İşleri ve Evkaf Bakanlığı seviyesinde katıldı.

GÖRMEZ GAZZE'DE DÜNYAYA MESAJ VERDİ...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gazze temaslarını tamamlayarak 6. Uluslarası Kudüs toplantısına katılmak üzere Kudüs'e geçti.

Sabah başladığı programında Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ilk olarak Gazze'de TiKA tarafından yaptırılan 150 yataklı Türkiye Filistin Dostluk Hastanesini ziyaret etti. Hastane yetkililerinden bilgi alan Başkan Görmez, TİKA'ya ve hastanede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Görmez, Gazze'de dikkatini çeken bir afişte yazan yazıyı okudu. "İşgalicler yıkar, Türkiye imar eder". Yıkmanın insanlığa yakışmadığını, bir insanlık günahı olduğunu vurgulayan Başkan Görmez, "Yıkmak insanlığa yakışmaz. Yıkmak, yok etmek bir insanlık günahıdır. İmar etmek ise onurlu bir davranıştır." dedi.

Gazze TİKA ve Kızılay ofislerini de ziyaret eden Başkan Görmez yetkililerden Gazze'deki durum, faaliyetler ve sürdürülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerinin ardından Gazze'nin Şucaiye bölgesine geçen Başkan Görmez, İsrail saldırılarında en çok yara alan, evlerin, camilerin ve minarelerin tamamına yakınının son saldırılarda yıkıldığı bölgede duygusal anlar yaşadı. Gördüğü manzara karşısında konuşmakta zorlanan Başkan Görmez, şunları söyledi, "Gördüğümüz bu manzara, yıkılmış evler, harabeye dönmüş yuvalar, insanoğlunun ne kadar acımasız, ne kadar vahşi olabileceğini gösteriyor.Tabi burada sadece Gazze'ye değil, bütün bölgede barışın ve huzurun egemen olmasını diliyorum. İnsanoğlunun artık bu savaşlara, bu şiddete son vermesi gerekiyor. Biz uzaktan izledik; ancak burada konuşmak mümkün değil. Burada konuşulmaz"

 
Gümüşhane yolunda trafik kazası: 3 yaralı
 
Erzurum’dan, Kadına Şiddete ‘Dur’ denilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayatımız Metroloji
M.COŞKUN-Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, toplum ...
‘İzzet denildiği zaman akla Gazze geliyor’
Görmez, ‘Kudüs ve El- Halil’den sonra Gazze’ye gelmek de nasip oldu. Hakikaten ...
Ulusal Akupunktur Kongresi Erzurum’da başladı
8. Uluslararası katılımlı Ulusal Akupunktur Kongresi ve 2. Entegre Tıp ...
 
‘Acılarına ağlayamayan bir milletiz’
Prof. Dr. Yusuf Sarınay, ‘Biz 19’uncu yüzyılın sonu 20’nci yüzyılın başlarında ...
'Mescid-i Aksa kalbimizde yaradır'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Filistin Din İşleri ve ...
Taşbaşı 27’inci projesini paylaştı
Erzurum’da yaptığı ilginç aletlerle bilinen Ebubekir Taşbaşı, yeni projesiyle ...
 
Kop Savaşları bilimsel mercekte
Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur, ‘Kop Dağı Türk tarihinde ve dünya tarihinde ...
Bilginer, ‘Toplumsal Bellek ve Medya’yı sorguladı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Arş. Gör. Şeyma Bilginer’in beklenen ...
Mühendislik Fakültesi Proje Şenliği başladı
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 2014-2015 akademik ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri