Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AFAD zamanla yarıştı
AFAD zamanla yarıştı
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
23 Mayıs 2017 Salı - 02:54

Grafik Tasarım’da Marka Kent yaklaşımı

NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi’nde, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de ortaklığıyla ‘grafik tasarım çalıştayı’ düzenlendi.

Grafik Tasarım’da Marka Kent yaklaşımı

Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi’nde, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de ortaklığıyla ‘grafik tasarım çalıştayı’ düzenlendi.

Etkinlikte yer alan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. İncilay Yurdakul ve Prof. Namık Sarıkavak çalıştay sonrası değerlendirmelerini paylaştı.

Kent yönetimlerinin, belediyelerin ve grafik tasarım ekiplerinin birlikte stratejik bir planlama yaparak marka kent çalışmalarının sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Yurdakul, “ Biz Atatürk Üniversitesinin 60’ıncı yıl kuruluş kutlama etkinlikleri için bir dizi faaliyetle burada bulunmaktayız. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde bizim grafik atölyelerimizde iletişim tasarımı, yeni medya tasarımı derslerimizde hazırlanmış olan çoğunluğunu asistan arkadaşlarımızın yaptığı ürünlerden oluşan bir grafik tasarım sergisi ile burada bulunuyoruz. Sergimizde çalışma alanlarımıza, uzmanlık alanlarımıza yönelik olarak yaptığımız çalışmalarımız bulunuyor. Burada kendi çalışmalarım ve yorumlamalarımda var. Çalışmalarım radyasyon ve bu yabancılaşma sergisinden ilk kentleşme sorunlarının yaşandığı, kentlerin işgal edildiği dönemleri eserlerime yansıttım. Çalışma sürecimiz boyunca tipografik çalışmalar, illüstrasyon ve afiş çalışmaları bulunuyor.

Sunumunda 21’inci yüzyılda marka kent olgusu ve tasarım süreçleri üzerinde duran Yurdakul, “genel olarak çalışmamda Sidney, New York, Melbourne, Amsterdam ve Rio da Janeiro kentleri üzerinde duruyorum. Bu şehirleri konu aldım. Bunlar hem olimpiyat kentleri olarak seçilmiş kentler, hem de daha sonra marka kent sürecinde bu çalışmalarla gündeme oturmuş kentlerdir.  Aynı şekilde Londra Olimpiyat Oyunları’nda da Londra için çok özel bir marka kent çalışması yapıldı. Bunlar üzerinde duruyorum. Bugün kent yönetimlerinin, belediyelerin ve grafik tasarım ekiplerinin birlikte stratejik bir planlama yaparak marka kent çalışmalarının sürdürülebilir bir şekilde yapılması gerekir. Bunların içerisinde en önemlisi bildiğiniz üzere marka kent çalışmaları 2000 yılında ki Sidney Olimpiyatlarıyla gündeme oturdu. Avustralya kendi doğasında var olan şeylerin sentezi ile öne çıktı, marka kent çalışmasında. Kendi kültürünü batı kültürü ile birleştirdi. Eğer siz çok etkileyici, gerçekten kentin iyi analizini yapan ve bugün ki çağdaş stratejik planlamaları yerinde yapabilen ve çok akıllı kent yöneticileri ile iyi tasarım ekipleri çalışırsa bütün dünyayı etkileyen marka kent tasarımları ortaya çıkabilir. O zaman da kent bir çekim merkezi olur, aynı zamanda kent çözüm merkezi olarak bu başarıyı katlayarak sürdürülebilir hale getirilir” ifadelerine yer verdi.

Sunumunda Tipografi alanında gerçekleşen önemli değişim ve dönüşümün etkilerini, yansımalarını örnekler eşliğinde öğrenciler ile paylaştığının altını çizen Sarıkavak ise, “Kısaca Tipografinin 20 ve 21’inci yüzyılda ki boyutlarını ele aldım. Kavramsal tipografi başlıklı bir sunuma imza attık, öğrencilerimizle beraber. Tipografinin görsel iletilişim tasarımı veya iletişim tasarımı olarak adlandırdığımız bu iletişim alanında gerçekleşen önemli değişim ve dönüşümün etkilerini, yansımalarını örnekler eşliğinde öğrencilerimizle paylaştık. Hacettepe Grafik Bölümü olarak burada olmaktan mutluyuz,  güzel bir işbirliğime imza attık. Bilgilerimizi öğrencilerimizle, akademik görevli arkadaşlarımızla paylaştık. Umarım faydalı olmuştur” diye konuştu.

 
Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı
 
Yazılı Basında Dijital Dönüşüm gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Okuma ve Düşünce ...
Dadaşlar önce ‘Erzurum’ diyor..
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ikamet ettikleri ilde doğanların toplam nüfus içinde ...
Erzurum doğum istatistikleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK 2016 Doğum istatistiklerini açıkladı. 2016 yılında ...
 
Kararı Erzurumlu uzmanlar verecek
Ardahan'da inşaat alanında yapılan kazı sırasında bulunan Rus generale ...
Çocuk gelinlere hayır..!
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ...
'Mücadelemiz Ahıska Türkleri için”
Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı ((DATÜB) Ziyatdin Kassanov, 1944 ...
 
Yaylalı Üniversitelerin Dün ve Bugününü anlattı
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Sinop Üniversitesi’nce düzenlenen ...
Erzurum Koruyucu Aile sıralamasında 40’ıncı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Koruyucu aile sayısı bakımından Türkiye illeri sıralamasında ...
Erzurum 2 bin 830 yabancı uyrukluyu ağırlıyor
HAMZA YAŞAR-TÜİK verilerine göre yabancı uyruklu kişilerin yoğun olarak ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri