Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SİYASET
24 Aralık 2012 Pazartesi - 13:43

Gurbetteki Oltulular hasret giderdi

Kadıköy Oltulular Derneği yeni dernek binasına taşındı.

Gurbetteki Oltulular hasret giderdi

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Geçtiğimiz aylarda kurulan Kadıköy Oltulular Derneği yeni dernek binasına taşındı. Derneğin yeni binasına taşınması münasebetiyle gerçekleştirilen açılış programına iştirak eden Oltu Heyeti organizasyona ayrı bir renk kattı. Dernek Başkanı Tuncer Akçay, bir önceki dernek binasının fiziki yetersizliği nedeniyle yeni ve daha geniş bir mekâna taşınma zorunluluğunun doğduğunu söyledi. Yeni dernek binasının açılış kurdelasını Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek birlikte kesti.
İstanbul ve çevre illerden gelen Oltuluların hasret giderdikleri ve koyu bir muhabbetin yaşandığı Kadıköy Oltulular Dernek binası açılışına Oltu'dan gelen heyetin iştiraki de ayrı bir sevinç yaşattı.
Yeni dernek binasının açılışına sürpriz yaparak iştirak eden heyette yer alan başta Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in olmak üzere Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, Oltu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Karaca, Oltu Kömür Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, İHA Oltu Muhabiri Dursun Murat Aydın’ın katılımı açılışa ayrı bir renk kattı.
Yeni dernek binasının açılışında konuşan Kadıköy Oltulular Derneği Başkanı Tuncer Akçay, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen dernek olarak gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Oltu'nun kurtuluşu, toplu iftar, tekne gezisi ve öğretmenler günü gibi organizasyonlarla Oltuluları bir araya topladıklarını dile getiren Başkan Akçay, "Henüz bir yılımızı doldurmamış olmamıza rağmen ciddi ve güzel çalışmalara, etkinliklere imza attık. Önceki dernek binamız fiziki yapısı itibariyle yetersiz gelmeye başlamıştı. Bu nedenle daha geniş ve biz Oltululara yakışır bir mekân ihtiyacı doğmuştu. Dernek yönetimindeki arkadaşlarımızla bu ihtiyacı gidermek için kolları sıvadık. Adımıza, derneğimize yakışır bir yer bularak, taşındık. Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize ve taa Oltu'dan kalkıp dernek binamızın açılışına gelen konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonumuzda bizlerin yanında yer almanız bizlere moral vermiş, bizleri çok mutlu etmiştir." dedi.
BAŞKAN ZİYREK: “BARDAKTA DAMLA OLURUM”
İstanbul ve çevre illerdeki Oltu Dernek temsilcilerinin de hazır bulunduğu dernek binası açılışında konuşan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise gurbetteki Oltulular ile birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirerek organizasyonda emeği geçenleri kutladı.
"Bardağı dolduramasam da içinde bir damla olurum. Sizler burada bu yükün altına girerken bizlerde bu yükün bir yerinden tutarız." diyen Başkan Ziyrek İstanbul'da yaşayan hemşehrilerinin güç birliği yapmalarından ötürü duymuş olduğu memnuniyeti belirtti.
KAYMAKAM ÇOBANOĞLU: “SİZLERİ TANIMAKTAN ONUR DUYDUM”
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu da konuşmasında İstanbul'daki Oltulular ile bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İyi ki gelmişiz, iyi ki buradayız. Oltu'da kurumlar arası uyum ve ahengimiz çok güzel. Burada sizlerinde oldukça güzel bir uyum içerisinde olduğunuzu görmek bizleri çok sevindirdi. Birlik içerisinde olmak her zaman güzeldir. Sizleri tanımak bizler için büyük bir onur ve mutluluktur." şeklinde konuştu.
Bu arada Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'e katkılarından dolayı dernek yönetimi tarafından birer plaket verildi.
Oltu Heyeti, Marmara Oltulular Derneği'ni de ziyaret etti. Marmara Oltulular Derneği Başkanı Fatih Hiçdurmaz'ın daveti üzerine derneği ziyaret ettiklerini belirten Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, birlik ve beraberlik mesajı verirken "Oltu dışındaki Oltularında bir arada olması, birlik olması bizleri son derece mutlu ediyor." dedi.
İstanbul'daki Oltu derneklerinin sosyal ilişkilerinin yoğunluğu ve sıcaklığına atıfta bulunan Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise "Birlikteliğinizin devamı çok önemli. Bu birlikteliği görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Hepimiz Oltu'ya, Oltulular'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan onur duyduk." diye konuştu.
 

 
Umre için yarıştılar
 
5084’te geri sayım…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Mehmanperest’i ağırladı
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, “Türkiye ve İran, ...
Küçükler’e soru yağmuru
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kardelen TV’de yayınlanan ...
Sanık sıfatıyla ifade verdiler
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya dün sabah CHP eski İzmir ...
 
Otobüsten uyuşturucu çıktı
Erzurum’da KOM şube ekiplerinin yol uygulaması sırasında bir yolcu otobüsünde ...
Tarihi takvime işlediler
2013 Takvimini Erzurum halkının beğenisine sunan Palandöken Belediye Başkanı ...
Ersin ifade verdi
CHP’li eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 'Ergenekon terör örgütüne ...
 
Akdağ'dan 2012 değerlendirmesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ...
Öztürk İçme suyu tesislerini inceledi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu Arıtma ...
Narman’da kış mazereti yok
Narman Belediyesi personelleri yaz ayında olduğu gibi kış ayında da kar ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri