Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Mart 2013 Cuma - 14:43

Hastane çalışanlarına nezaket dersi

Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanlarına eğitimci Erdal Şenetiler tarafından ‘Protokol ve Nezaket Kuralları’ semineri verildi.

Hastane çalışanlarına nezaket dersi

ERZURUM (İHA) - Özel Erzurum Şifa Hastanesi çalışanlarına eğitimci Erdal Şenetiler tarafından ‘Protokol ve Nezaket Kuralları’ semineri verildi.
Hastane’nin Burç salonunda verilen seminerde konuşan Şenetiler, protokol ve nezaket kurallarının kısaca halk dilinde Adab-ı Muaşeret kuralları olarakta ifade edildiğini kaydederek, bu kuralların insanlar arasında saygı ve anlayışa dayanan karşılıklı nezaketi temel alan bir sanatın bir tekniğin öğrenilmesi gereken kurallar olduğunu söyledi.
Katılımın yüksek olduğu seminerde sinevizyon eşliğinde sunumunu yapan Şenetiler, “Kollektif hayatta karşılıklı sorumluluklar vardır. Bu nedenle iki ilişkilerde uyum sağlayıcı tavır ve davranışlar çok önemlidir. Nezaket davranışları gösterilmesi zor davranışlar değildir. Aynı zamanda nazik davranırken kendimizden bir fedakarlığımız da söz konusu değildir. O halde bu kuralları uygulamayışımızın sebebi bilmemekten kaynaklanıyor” dedi.
Kurumsal bir marka olan ve sağlıkta birçok yeniliklere öncülük eden Erzurum Şifa Hastanesi’nin insani ilişkileri önemseyerek böyle bir seminer düzenlemesini takdirle karşılayan Şenetiler, “Bir hastaneden beklenen şey nedir? En kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır. Ama bunu yeterli görmüyor çalışanlarına Adab-ı Muaşeret kurallarını öğreterek tedavi olmak için gelen insanlara değerli olduklarını hissettirecek hal ve davranışları öğretiyor. Tüm çalışanların imajı ile kılık kıyafetiyle olması gerekeni, davranış, konuşma yeme ve içmenizle nasıl örnek olmanız gerektiğini hatırlatıyor. İnanıyorum ki yarından itibaren seminerde öğrendiklerinizle daha farklı bir güne başlayacaksınız” şeklinde konuştu.
Seminer çıkışı çok istifade ettiklerini belirten katılımcılar, “Hocamızın sunumundan çok şey öğrendik. Adab-ı Muaşeret kuralları hayatımızın her aşamasında olması gereken kurallar; ama bazen bilmediğimizden bazen de ihmalkar davranmaktan yapmıyoruz. Yapmamakla hem biz hem de karşımızdaki kişiler çok şey kaybediyoruz. En güzeli de bu kuralları bir beklenti gözetmeden yapabilmektir” şeklinde ifade ettiler.
 

 
Şenkayalılardan Kartal çıkarması
 
Küçükler Düzce’de konuştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesine... 31 Mart 2013 Pazar 09:25

hastalarada verilmeli...hasta yerini konumunu sırasını bilmeli...köyden geldiği gibi hareket ederse olmaz değilmi?ayrıca bu dönemde dağ eşkıyalarının türediğinden personeli darp ettiğinden haberdarsınızdır umarım...bu daha vahim bir durum..

Yorumu oyla      7      5  
ejder tepesi 30 Mart 2013 Cumartesi 10:28

Çok güzel.Bu güzel düşüncenizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.Aslında bu dersi;Yakutiye,Bölge Eğitim,Palandöken ve diğerleri de vermeliler.Nezaketin ne olduğunu öğretmeliler.İnsana nasıl davranılır,sorumluluk nedir vb.bilmeleri gerekir.Hastahaneye gelen oraya keyf için gelmiyor.Elbette bir sıkıntısından geliyordur.Bunu bilip onu çözmeleri gerekir.Ama nerede bunu anlayacaklar. Hastahanelerde nazik insanların olmaları gerekir.Bu mümkün ve yapılmalıdır.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkayalılardan Kartal çıkarması
Şenkaya ve Köyleri Federasyonu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti.
Hayırdır, inşallah…?
TÜİK 2012 Evlenme ve Boşanma istatistikleri, ‘Erzurum’da aile kurumu zayıflıyor ...
Türk-İş’e göre, Yoksulluk sınırı 3.311 lira…
Türk –İş Açlık ve Yoksulluk sınırı araştırma sonuçları açıklandı. Buna ...
 
Organları 4 kişide hayat bulacak
2 böbrek, karaciğer ve pankreası alınan Çiçek’in sağ böbreği ve karaciğeri ...
Oltu Hastanesi’nde şiddet protestosu
Oltu Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde önceki gün meydana gelen olayda, ...
Yangın tatbikatında ölümden döndü
Erzurum’da Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerince Tapu Kadastro ...
 
Palandöken’de bahar temizliği başladı
ğır bir kış sezonu geçiren Palandöken İlçesinde havaların ısınmasıyla ...
Allah hayırlı etsin…
Basın İlan Kurumu Erzurum Şube Müdürü Nedim Engin ikinci kez baba oldu. ...
Öğrenciler AB öykü yarışmasına hazırlanıyor
AB Öykü Yarışması’na Erzurum’dan katılacak öğrenciler için, “Avrupa Birliği ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri