Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
8 Ağustos 2011 Pazartesi - 01:54

Heyelanlı yolu müteahhit onaracak

Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat 2011'de yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarındaki yarışmaların bir bölümüne ev sahipliği yapan Konaklı Kayak Merkezinin asfalt yolunda dev yarıklar oluştu. Konaklı Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda yaşanan heyelanla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, Karayolunun müteahhit firmasından henüz kesin kabulünün yapılmadığını belirterek, heyelanlı bölgelerin firma tarafından yenileceğini bildirdi.

Heyelanlı yolu müteahhit onaracak

ERZURUM gazetesi
Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat 2011'de yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarındaki yarışmaların bir bölümüne ev sahipliği yapan Konaklı Kayak Merkezinin asfalt yolunda dev yarıklar oluştu. Kış Oyunları için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 12 milyon lira harcamayla yaptırılan ve geçen yıl Kasım ayında bitirilen 8 kilometrelik karayolunda, heyelan yüzünden meydana gelen yarıklar korkutuyor.
 ASFALT ÇÖKTÜ
Kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Konaklı Köyünde 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Kayak Merkezi kuruldu. Telesiyejleri, göleti, suni kar üretme sistemleri ve günü birlik tesisleri ile Palandöken'e rakip gösterilen Konaklı'ya 8 turistik otel yaptırılması için çalışmalar sürdürülürken, asfaltında çökmeler ve dev yarıklar oluştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü, geçen yıl Mayıs ayında başlayan yol yapım ve asfalt çalışmalarına 12 milyon lira harcadı. Geçen yıl Kasım ayında da yol ulaşıma açıldı.
 YOL HEYELANZEDE OLDU
Kış Oyunları sonrasında ise karayolunun üç ayrı bölgesinde heyelan sebebiyle yarıklar oluştu. Ulaşımı olumsuz etkileyen ve yer yer tehlikeye düşüren yarıkların trafik kazalarına yol açmaması için Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından uyarı tabelası konuldu. Yolun kısa sürede bozulmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Milyonlar harcandı, ancak yol kısa sürede bozuldu. Sanki deprem olmuş gibi" dediler. Yoldaki yarıklara insan ayak ve elinin rahatça girebildiğini ifade eden Nurullah ve Fetullah Altınay kardeşler, "2011 Oyunları öncesi hizmete giren yol, kısa sürede bu hale geldi. Bunun hesabını kim verecek?" dedi.
 OYUNLARA YETİŞMESİ İÇİN HIZLI ÇALIŞMA YAPILDI
Konaklı Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda yaşanan heyelanla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Konaklı yolunu mevsim itibariyle iklim şartlarının zor olduğu 2010 Mayıs ayında yapmaya başladık. Aynı yılın Kasım ayında tamamladık. Yaklaşık 12 milyon liraya mal olan 8 kilometrelik yolu Oyunlara yetiştirmek için hızlı çalışma yapıldı. Geçen sene kış mevsiminden sonra bahar yağışlarının da etkisiyle bazı yerlerde heyelan olduğunu ve dolgularda oturmalar meydana geldiğini tespit ettik. Anormal bir durum yok" diye konuştu.

 Karayolunun müteahhit firmasından henüz kesin kabulünün yapılmadığına dikkat çeken Şenol Altıok, işaretlenen heyelanlı bölgelerin firma tarafından yenileceğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde onarımların yapılacağını vurgulayan Şenol Altıok, kış sezonu öncesi yolun yenilerek hizmete gireceğini söyledi.

 
Şifa Üniversitesi’nden MYO atılımı
 
Ağrı Dağı’nda sarkisyan'a tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatan sever 8 Ağustos 2011 Pazartesi 13:24

müteahhit firmaya tekrar para ödenecek mi ? bölge müdürü tekniğe uygun yapılmayan yolu neden savunmuş. bir sezonda yetişmeyecek yol muyduki. kontrol bey dolguları kademeli yaptırıp sıkıştırma yaptıraydı yolda çökmezdi oturma meydana gelmezdi. yine yolu yapan müteahhitle kontrol yine aşkale tercan yolunda yıllardır aynı işi yapıyor. yol çöküyor tekrar davetyeli ihale yine aynı müteahhit alıyor. yazık bu memleketimin parasına... söylenecek daha neler... ALLAH islah etsin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bağbaşı’nda HES Tepkisi
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı, Bağbaşı, Pehlivanlı beldelerinde ...
Kışı başka, yazı başka güzel..
Erzurum, tarihi ve doğal güzellikleriyle sadece kış değil yaz mevsiminde ...
Erzurum üç ailede kaldı
Korunmaya muhtaç çocukların aile ortamında bulunmasını sağlayan koruyucu ...
 
SYDV dar gelirlileri sevindiriyor
Kuruluş amacı, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve özürlü vatandaşlara el uzatmak, ...
‘Oruç, aç kalmak değil, nefsi terbiye’dir’
Erzurum merkez Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, Ramazan ayında Sudan ...
İHH Erzurum’da iftar verecek
İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Erzurum’da iftar verileceği açıklandı. İnsani ...
 
Büyükşehir’den taşınmaz ihalesi
Türk Kızılayı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Maçka Orman İşletmesi ...
Adliye, Basın Bürosu’na kavuşuyor
Adalet Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde hayata ...
Dadaş vicdanı iş başında
Erzurum’un yardımsever halkı, Afrika’da açlık sebebiyle ölüm tehditi altında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri