Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
19 Ekim 2021 Salı - 13:20

Horasan’a tarımsal yatırım

Büyükşehir Belediyesi, Horasan ilçesinde inşa ettiği canlı hayvan pazarı ve mezbahayı düzenlediği törenle hizmete açtı. Horasan ilçesi Kırıkyolu Caddesinde hizmete giren tesisin açılışına yoğun ilgi gösterildi.

Horasan’a tarımsal yatırım

Büyükşehir Belediyesi, Horasan ilçesinde inşa ettiği canlı hayvan pazarı ve mezbahayı düzenlediği törenle hizmete açtı. Horasan ilçesi Kırıkyolu Caddesinde hizmete giren tesisin açılışına yoğun ilgi gösterildi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, çiftçi ve besiciler söz konusu yatırımdan ötürü memnuniyetlerini dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizde güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği gerçekleştirmek, tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak ve kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla 7 yılda tarım ve hayvancılığın gelişimi için yoğun çaba harcadık ve harcamaya da devam etmekteyiz” dedi.
“Tarım ve hayvancılığın merkezi olan Erzurum’da hayata geçirdiğimiz etkin projeler sayesinde 500 bini aşkın hektarlık tarımsal alanda bölgemiz ve şehrimizin kaynaklarını modern ve teknolojik yöntemlerle değerlendirmekteyiz” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bugün gelinen noktada ‘Erzurum’da ekilmemiş bir tek dönüm tarım arazisi kalmayacak’ diyerek sektöre adeta can simidi oldu. Sılaj makinelerinden taşıma römorklarına, ekim makinelerinden taş toplama makinelrine, pancar posası paketleme makinesinden, sıvı ve katı gübre dağıtma tankerlerine varıncaya kadar birbirinden farklı amaçlarla kullanılan zirai alet ve tarım makinelerine Erzurumlu üreticilerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyemiz, Erzurum’da tarım ve hayvancılık sektörlerinin gelişime büyük katkı sundu ve sunmaya da devam ediyor. Biz, Erzurum’a tarım ve hayvancılıkta yeniden cazibe kazandıracağımızı ifade ederken, işte tam da bundan bahsediyorduk.”
ERZURUM’DA EKİLMEMİŞ BİR TEK DÖNÜM ARAZİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Başkan Sekmen, “Kararlıyız, kurduğumuz filomuz sayesinde Allah’ın izniyle Erzurum’da ekilmemiş bir tek dönüm arazi bırakmayacağız” diye konuştu. Erzurum’daki tarım ve hayvancılık sektörünün Büyükşehir Belediyesinin ortaya koyduğu yatırım seferberliğiyle adeta zirveye ulaştığını bildiren Sekmen, şu kaydı düştü: “Son 7 yılda gerçekleştirilen her bir yatırım bölge ve kent çiftçisine adeta umut oldu. Tarım ve hayvancılık sektöründe ortaya koyduğumuz kısa, orta ve uzun vadeli projelerle sektörel büyümede önemli ivmeler yakaladık. Bilindiği gibi Erzurum, Türkiye’nin en fazla meraya sahip ikinci ilidir. Bizler ilk önce sektörün olmazsa olmazı olan meraların nasıl daha işler bir hale getirilebileceğini düşünerek gölet yapımına ağırlık verdik. Bilindiği gibi hayvancılık sektörü meraya dayalıdır. Bir Türkiye rekoru kırarak 450 gölet inşa ettik. Bugün gelinen noktada aldığımız istatistiklere de baktığımızda şehrimizdeki et ve süt verimi arttı. Su ihtiyacı hayvan sağlığı açısından çok önemlidir. Meralarımızdaki bitki çeşidi ve arıcılık faaliyetleri de göletlerle birlikte arttı.
Bunda kuşkusuz il genelinde oluşturduğumuz göletlerin de büyük bir payı var. İnşallah bu sektörün gelişimi için çiftçilerimize destek için ne gerekiyorsa yapacağız. Yaz kış demeden her türlü arazi şartlarına rağmen gölet yapımına aralıksız devam edeceğiz. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası, canlı hayvan pazarları, mobil ve modüler mezbahalar, hayvan gölgelikleri, Arıcılık, Embriyo Transfer Merkezi, Damızlık Dana Üretim Merkezi, 20 bin sıvat dağıtımı, 250 sulama tesisi ve daha sayamadığım daha birçok yatırımla Erzurum tarım ve hayvancılıkta da adeta şaha kalktı.”
Konuşmaların ardından dev tesisin açılışı yapıldı, davetliler Horasan Canlı Hayvan Pazarı ve Mezbahayı gezdi.

 
Dölekli: 'Türkiye’nin termal başkenti olmaya adayız'
 
Enişte ve kayınbirader arasındaki tartışma kanlı bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Eylül ayı denge verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi aylık yüzde 3,9 oranında arttı.
Bakan Yanık: 'Kadın istihdamı 9 milyonu aştı'
6. İnovasyonda Kadın Projesi Girişimcilik Kampı’nda ödüller sahiplerini ...
 
DAP BKİ’den besicilere sıvat desteği
DAP Bölge Kalkınma idaresi bölge sinde bulunan illerde besicilere desteklerini sürdürüyor
DAP BKİ Selçuklu mirasına sahip çıktı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Ahlat Çini Seramik Üretim ...
Aziziye Belediyesi’nden tarımda model yatırım
Üretime Kasım ayının sonuna doğru başlanacak olan termal seralarda aylık ...
 
Dönmez’den Erzurum hattından ilave doğalgaz müjdesi
Dönmez, 'Azerbaycan ile 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak ve Bakü-Tiflis-Erzurum ...
Dövize endeksli kömür fiyatları vatandaşı üşütüyor
Erzurum, Bayburt ve Erzincan’da vatandaşlar için çok önemli olan ısınma ...
BTE Hattından 6.6 milyar metreküp doğalgaz tedarik edildi
Şahbazov, “Nisan 2021'de sona eren anlaşmaya göre, Türkiye, Hazar Denizi'nin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri