Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
20 Eylül 2011 Salı - 07:42

Horasanlı Kocabaş’a Sabır Ödülü

ŞanlıUrfa'nın Viranşehir ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen, "Eyyüp Nebi Sabır Günü" etkinliklerinde, geleneksel olarak dağıtılan "Sabır Ödülleri" sahiplerini buldu. Horasan Saçlık Deresi'nin taşması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, eşi ve 4 çocuğunu kaybeden Mustafa Kocabaş'a "Hazreti Elyas'a Vefa Ödülü" sunuldu.

Horasanlı Kocabaş’a Sabır Ödülü

ERZURUM
ŞanlıUrfa'nın Viranşehir ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleştirilen, "Eyyüp Nebi Sabır Günü" etkinliklerinde, geleneksel olarak dağıtılan "Sabır Ödülleri" sahiplerini buldu.Bakan Çelik, Viranşehir'deki temaslarının ardından, "Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamberin mezarının bulunduğu ve adını taşıyan beldeye gitti.
BAKAN ÇELİK TÖRENE KATILDI
Burada, geleneksel olarak düzenlenen ve 10'uncusu bu yıl gerçekleştirilen Eyyüp Nebi Sabır Günü" etkinliğinin açılışında konuşan Bakan Çelik, sabrın her alanda bir imtihan olduğunu ifade ederek, sabrın olmadığı yerde insanların birbirlerini idare edemeyeceğini söyledi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Açılış konuşmalarının ardından tertip komitesince bu yıl "Sabır", "Sadakat", "Vefa" ve "Jüri özel" olmak üzere 4 kategoride verilmesi kararlaştırılan "Sabır Ödülleri" dağıtıldı.
Bu çerçevede tertip komitesince bu yıl deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya'da nükleer tehlikeyle mücadele kapsamında Fukuşima'daki santralde aşırı ısınan reaktörlere müdahale eden ve ülkelerinde kahraman ilan edilen 50 işçi ve mühendise verilen "Sabır Ödülü" Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden gelen görevliye teslim edildi.
Antalya'da trafik kazası sonucunda yatağa mahkum kalan kimsesiz gence 3 yıldır gönüllü annelik yapması dolayısıyla Gülsüm Kabadayı'ya "Rahime Hatun Sadakat ödülü" takdim edildi.
HORASANLI KOCABAŞ'A "HAZRETİ ELYAS'A VEFA ÖDÜLÜ"
Erzurum Horasan Saçlık Deresi'nin taşması sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği olayda, eşi ve 4 çocuğunu kaybeden Mustafa Kocabaş'a "Hazreti Elyas'a Vefa Ödülü" sunuldu. Bu kişilere ödüllerini Bakan Çelik, verdi.
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine devam edilen sanatçı İbrahim Tatlıses'e verilen "Jüri Özel Ödülü"nü, kendisine iletmek üzere Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım'a veren Bakan Çelik'e de katılımlarından dolayı şükran plaketi sunuldu.
BAKAN ÇELİK'TEN SABIR TAVSİYESİ
Pilav dağıtımının ardından platformdan kalabalığa hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hz. Eyyüp'ün çektiği çile ve hastalıkları sergilediği sabırla yendiğini söyledi. Çelik, son günlerde kentte yaşanan arazi ve husumet çatışmalarına da sitem ederek, hayatı Allah'ın verdiğini ancak yine Allah'ın alabileceğine dikkat çekerek, vatandaşlara sabır tavsiyesinde bulundu. Sabırlı bir toplum olunması gerektiğine vurgu yapan Çelik, "Biz şu anda Hz. Eyüp'ün huzurunda bulunuyoruz. O ne hastalıklarla karşı karşıya kalmış. Başımız ağrır; ilacı envalisini gidip eczaneden alırız. Hz. Eyüp, neler çekti, neler o hastalıklara karşı; zaferi sabırla elde etti. Bize örneği sabır taşı oluşundandır. Onun için bu kadar insan, insanlık Hz. Eyyüp'ü unutmuyor. Dünya yaşadıkça da unutulmayacak" dedi.
"Tertip komitesince tarafından ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve futbolcu Arda Turan ile ŞanlıUrfa milletvekilerinin da aralarında bulunduğu bazı kişilere de plaket verileceği kaydedildi. Etkinliğe katılamayanların plaketlerinin daha sonra kendilerine gönderileceği bildirildi.
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikte, ödül dağıtımının ardından vatandaşlara "Sabır pilavı" ikram edildi. Bakan Çelik de kazanların başına geçerek bir süre pilav dağıttı
 

 
‘Atlama Kulesinde sorun yok’
 
Minik Ayşenur’un örnek azmi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Atlama Kulesinde sorun yok’
Erzurum'da arızalı olduğu için Kayakla Atlama Dünya Yaz Kupası yarışlarının ...
Tropikal akvaryum ilgi odağı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde üretimi gerçekleşen ...
Ahilik Haftası başlıyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Ahilik ...
 
Protez bacağıyla dünya turuna çıktı
Belçikalı Ludo Linden, protez bacağıyla kullandığı bisikletiyle dünyayı dolaşıyor.
Tatilcinin önüne ayı çıktı
Erzurum'da iki kişiyi öldüren katil ayının yakalama çalışmaları devam ...
Tengir Aydıncık'a veda etti
Pazaryolu ilçesine atanan Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir'e protokolün ...
 
Aşı olmayan Hac’ca gitmeyecek
Erzurum'da hacı adaylarına kutsal yolculuk öncesi aşı yapıldı. İl Müftü ...
ERZİMDER'den hükümete teşekkür
Erzurum İmam-hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu ...
‘Güneş Doğudan Doğar’
Başbakan Erdoğan, kendi medeniyet ailesini üstün görme ve diğer medeniyetleri ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri