Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>TÜRKİYE
12 Ocak 2012 Perşembe - 01:01

‘İddianameyi alıp okusunlar’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl başkanlığında verdiği "Siyaset Akademisi" dersinde 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile ilgili olarak konuştu. Arınç, "Darbeciliği aklından geçiren varsa, bu iddianameyi alıp okusunlar" dedi.

‘İddianameyi alıp okusunlar’

VELİ YILMAZ(İHA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İl başkanlığında verdiği "Siyaset Akademisi" dersinde 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile ilgili olarak konuştu. Arınç, "Darbeciliği aklından geçiren varsa, bu iddianameyi alıp okusunlar" dedi.
Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (MÜSİAD) Kırıkkale şubesini açmak üzere Kırıkkale'ye geldi. Bakan Arınç ve beraberindeki heyet, ilk olarak AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlenen "Siyaset Akademisi" dersine katıldı. Burada kursiyerlere siyaset dersi veren Arınç, AK Parti'nin geldiği noktaya ve 12 Eylül 1980 askeri darbesine değindi.
BAŞARILAR TESADÜFİ DEĞİL
Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti'nin her iki seçmenden birinin Oyunu alarak yeniden iktidara geldiğini söyleyen Bakan Arınç, "Son rakamlara göre 5 milyon 609 bin kayıtlı üyemiz var. Bu kadar oyu başka partiler sandıkta bile alamıyor. Mesela biz 2002'de yüzde 35-36 oy oranı ile 11 milyon oy aldık. Şu partinin bereketine, şu partinin gücüne bakın. Başarılar tesadüfi değil, demek ki üç dönemdir iktidar tesadüfi değil. Yokluktan ya da kerhen verilen oylarla değil, milletin severek, koşarak, kucaklayarak ve güvenerek verdiği oylarla iktidarımızı sürdürüyoruz" dedi.
SOSYAL DEMOKRATLIK
Avrupa Parlamentosunun Ak parti için 'sosyal demokrat bir parti gibisiniz' dediğini hatırlatan Arınç, "Bizde bir de Cumhuriyet Halk Partisi var, biraz da oraya gidin dediğimizde 'biz onlarla görüşmek bile istemiyoruz. Onlar olsa olsa faşist partidir' dediler. Avrupa Parlamentosu başkanlarından, oradan gelen heyetlerden, pek çok heyetin içindeki milletvekillerinden duyduğumuz budur. 'Siz o kadar büyük devrimler yaptınız ki biz buna sosyal demokrasinin bir gereği olarak bakıyoruz' diyorlar. Biz zaten bu kalıplar içerisinde motamo kalan bir siyasi parti değiliz. Halkı esas alıyoruz, halkın taleplerini esas alıyoruz ve yönetime halkı ortak etmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.
DARBELER VE İNSAN ÖZGÜRLÜĞÜ
12 Eylül 1980 askeri darbesine değinen Bakan Arınç, darbelerin insanların özgürlüklerini elinden aldığını, hukuksuzlukların ayyuka çıktığını söyledi. Arınç, "Geçen sene, 12 Eylül 2010'da. Şunu biliyor musunuz, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 2010 yılına kadar tam 30 sene sonra bir referandum yapıldı. Sizin yüzde 69 la evet dediğiniz referandumda çok önemli maddeler kabul edildi. Bunlardan birisi de darbecileri koruyan hükümlerin kaldırılması oldu. Tek başına Ak Parti evet oyu verdi. Şüphesiz Büyük Birlik Partisinin, Saadet Partisinin de destekleri oldu, onlar da evet dedi. Ama yüzde 58'in ana gövdesini Ak Parti tecelli etti. Şimdi ne oldu, bir numaralı sanık Tahsin Şahinkaya, iki numaralı sanık Kenan Evren. İkisi de ilerlemiş yaşlarıyla ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezası ile haklarında iddianame tanzim edildi. Arkadaşlar bundan sonra darbe yapmayı, darbeciliği aklından geçiren varsa bu iddianameyi alıp okusunlar. Bu sizin sayenizde oldu. O yüzden darbecilerden hesap sormak için oy kullanan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 
Kamu-Sen’den Çarşamba eylemi
 
GSF’den bir ilk daha
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğdem tepeli 12 Ocak 2012 Perşembe 11:10

Darbe bir insanlık suçudur.Darbeciler de insanlığın yüz karasıdır.Bugüne kadar bu ülkede,darbecilerden hesap sorulamadı.Ama şimdi bal gibi hesap soruluyor.Çünkü başta korkak,pısırık,cuntacıların kuklası,oyuncağı ne lider ne de hükümet var.Şu anda cesur,gözüpek,çalışkan,başa rılı,millete kulak veren ve milletin ihtiyaçlarını karşılayan güçlü,kuvvetli, darbelere karşı milleti dört dörtlük temsil eden bir hükümet ve başında da dünyanın tanıdığı,saygı duyduğu karizmatik bir Başbakan var.Tabiiki bu üstün özelliklere sahip bir hükümet ve Başbakan halkının ihtiyaçlarını karşılayacak ve kanunsuz işlere bulaşan kanunsuzlardan,milletin verdiği yetki ile hesap soracak ve soruyor.Darbelere bel bağlayanlar da bundan böyle daha çok avuçlarını yalayacaklar.Çünkü darbeler öl dü,Allah rahmet etmesin. Âmin!..Yüz karası darbecilerden de artık hesap soruluyor.Bu ülkede artık darbeler ve darbeciler olmayacaktır.Bunu herkes kulağına soksun.Çözüm sandık,yer siyaset arenası,adres de millettir.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan gündemi değerlendirdi
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda ...
Şahin karavanayı paylaştı
Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere Kars'a gelen ...
‘Kahraman bir milletin evladıyız’
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan Sarıkamış Şehitleri ...
 
İlker Başbuğ tutuklandı
"İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen eski Genelkurmay ...
EKK Teşviki değerlendirdi
Erzurum’u yakından ilgilendiren "Yeni Yatırım Teşvik Sistemi" dün toplanan ...
Kutlu Doğum Haftası teması belirlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle bu yılki ...
 
Gürcistan'a kimlikli geçişe yoğun ilgi
Türkiye'den Gürcistan'a nüfus cüzdanı ile geçişler başlayınca sınır geçişlerinde patlama oldu.
‘Türkiye’nin geleceği parlak’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyanın içinde bulunduğu sürecin, 2012'nin ...
Bu millet asil ve aziz bir millettir’
Fransa'nın, Cezayir'de yaptığı soykırımın hesabını henüz vermediğini de ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri