Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EKONOMİ
9 Ekim 2011 Pazar - 23:37

‘İl ekonomisi dışa açılacak’

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Aktaş Sınır Kapısı, Gürbulak Sınır Kapısı, Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Erzurum’a Gümrük Bölge Müdürlüğü kurulması ile bölgenin ekonomik olarak önemli bir potansiyel yakalayacağını söyledi.

‘İl ekonomisi dışa açılacak’

ERZURUM (İHA) - MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, Aktaş Sınır Kapısı, Gürbulak Sınır Kapısı, Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Erzurum’a Gümrük Bölge Müdürlüğü kurulması ile bölgenin ekonomik olarak önemli bir potansiyel yakalayacağını söyledi.
İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Beraberinde Başkan Yardımcısı Hüseyin Bekmez ile birlikte İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez’i ziyaret eden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, önceki gün Erzurum adliyesi önünde saldırıya uğrayan İHA muhabiri Ahmet Akbuğa’ya geçmiş olsun dileklerini bildirdi.
Basına yönelik bu tür saldırıların üzüntü verici olduğunu söyleyen Güvenli, basının kamuoyu görevi yaptığını ve görevini yaparken ilgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.
AKTAŞ SINIR KAPISI TİCARET HACMİNİ ARTIRIR
Çıldır – Aktaş Sınır kapısının faaliyete geçirilmesi durumunda, ticaret hacminin oldukça artacağını ifade eden MÜSİAD Başkanı Güvenli, “Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya, 5 peronlu Aktaş sınır kapısının faaliyete geçirilmesinin, Asya kıtası ile olan dış ticaretimizde hissedilir düzeyde bir ilerleme sağlanacağını aktardık. Sayın Yazıcı ise, daha konuşmasının başında bu hususa değinerek, görüşlerimize katıldığını beyan etti ve Aktaş Sınır Kapısı ile ilgili olarak beklentilerin mutlaka karşılanacağı müjdesini verdi” dedi.
GÜRBULAK SINIR KAPISI
Geçtiğimiz hafta Erzurum’da yapılan GİK toplantısında hem rapor, hem de bizzat şifahi olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya konuyla ilgili aktarımlarda bulunduklarını anlatan güvenli, “Ağrı – Doğubayazıt -Gürbulak sınır kapısının, başta İran olmak üzere, bütün Orta Asya ve aynı zamanda Çin in Avrupaya açılan kapısı olmasına rağmen tek turnike ile çalıştığı bilgisini verdiğimiz Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’dan, buraya en az 15 peronlu modern bir tesis yapılmasını talep etmiştik. Yine diğer kapıların ise, bölge yüküne göre en az 5 peronluk giriş ve çıkışların sağlanacağı modern tesisler haline getirilmesi gerekliliğine işaret etmiştik. Gümrük ve Ticaret Bakanımız bu husustaki arzu ve beklentilerimizin haklılık payı bulunduğunun altını özellikle çizmiş, sınır kapılarında fiziki bir takım yapılanmalara gidileceğini, bu yapılırken de, günün şartları ve ihtiyaçlarının mutlaka göz önünde tutulacağını ifade etmiştir” diye konuştu.
DIŞ HATLAR TERMİNALİ VE PERSONEL SORUNU
Güvenli, önemli hususlardan bir diğerinin ise, Erzurum Hava Limanı Dış Hatlar Terminalinde Gümrük Personeli kadrosunun bulunmaması olduğunu ifade ederek, “Yurtdışına tarifeli uçak seferlerinin planlandığı bir dönemde, Dış Hatlar Terminalindeki Gümrük Personeli sıkıntısının giderilmesi gerektiğini, Sayın Gümrük Bakanımıza örnekleriyle anlattık. Sayın Bakan da, ilgili bakanlığın katkısını almak suretiyle, bu sorunun çok rahatlıkla çözüme kavuşturulabileceği müjdesini vererek, büyük bir sorunun bertaraf edilmesi yolunda önemli bir adım atmış oldu” dedi.
ERZURUM’A GÜMRÜK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI
Güvenli, Erzurum’a Gümrük Bölge Müdürlüğü kurulması yönündeki teklifte bulunduklarını belirterek, “Çünkü 300 kilometrelik bir alanda tam 4 ülkeye komşu durumundaki Erzurum’da, Gümrük Bölge Müdürlüğü’nün kurulması demek, bölgesel kalkınma amacına birinci dereceden hizmet edecek olan sınır ticaretine hem kurumsal, hem de daha dinamik bir yapı kazandırmak demek olacaktı. Bunu Sayın Bakanımıza da, aynen aktardık. Bu teklifimizin kabul görmesi noktasında net bir ifade kullanmamış olsa da, mümkün olabileceği imasında bulunan Sayın Bakan Yazıcı, bu konunun ilerleyen dönemlerde yeniden ele alınabileceği mealinde bir görüş belirtmiştir. Kaldı ki, bu konuyu gündemde tutacağımızın bilinmesini istiyoruz. Gerek genel merkezimiz aracılığıyla, gerekse diğer bakanlıkları da devreye koymak suretiyle, Erzurum’a Gümrük Bölge Müdürlüğü kurulması için gerekli her türlü çalışmayı yapacağımızın özellikle altını çiziyoruz” şeklinde konuşu.
ERZURUM SOSYO EKONOMİK AÇIDAN KALKINABİLME POTANSİYALİNE SAHİP BİR KENT
Erzurum’un gelişmesini tamamlayıp, sosyo-ekonomik açıdan kalkınabilme potansiyeline sahip bir kent olduğunu söyleyen güvenli, “MÜSİAD olarak biz bu potansiyeli harekete geçirebilmenin mücadelesini veriyoruz. Erzurum’a Lojistik Merkez kurulması sürecinde bulunduğumuz girişimlerden, Tebriz, Bakü ve Tiflis’e uçak seferleri başlatılması şeklindeki teklifimize varıncaya kadar attığımız her adım, işte bu mücadelenin birer parçasını oluşturmaktadır” dedi.

 
ERGİAD ortak aklı işletiyor
 
DOSİAD Başbakan’ın acısını paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERGİAD ortak aklı işletiyor
Erzurum'da üretimlerine devam eden mobilya şirketleri Erzurum Girişimci ...
KSS Başkanları sorunlarını tartıştı
Erzurum merkez ve ilçelerindeki Küçük Sanayi Sitelerinin (KSS) Başkanları ...
‘Universiade 2011 yatırımları atıl kalmamalı’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
 
Eylül ayında açlık sınırı bin lirayı geçti
Memur-Sen tarafından Eylül ayına yönelik yapılan araştırmada, açlık sınırı ...
Eylül ayında açlık sınırı bin lirayı geçti
Memur-Sen tarafından Eylül ayına yönelik yapılan araştırmada, açlık sınırı ...
Kurayla koç sahibi oldular
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 40 bin liraya alınan ...
 
Anadolu’nun en büyük 500’ü belli oldu
Ekonomist dergisinin, TEB (Türk Ekonomi Bankası) işbirliği ile gerçekleştirdiği ...
KUDAKA’DAN E-ticaret semineri
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından öğrencilere ve ticaret erbaplarına ...
Güvenli destek istedi
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı'nın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri