Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
18 Ekim 2015 Pazar - 00:43

Ilıcalı 1201’inci üye oldu

İnşaat Mühendisleri odası Erzurum Şube başkanlığı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı meslektaş millet vekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı misafir etti.

Ilıcalı 1201’inci üye oldu

İnşaat Mühendisleri odası Erzurum Şube başkanlığı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı meslektaş millet vekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı misafir etti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan illerinde bulunan temsilcilikleriyle bölgeye hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti.

Tohumcu yaklaşık bin 200 üyesiyle Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olan İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesine yaptığı ziyaretten dolayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür edip evinize hoş geldiniz diyerek konuşmayı Ak Parti Milletvekili Adayı Ilıcalı`ya bıraktı.

ILICALI’NIN DEĞERLENDİRMESİ

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı`da meslektaşlarıyla bir arada bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek İnşaat Mühendisleri odasına bu organizasyonu yaptığı için teşekkürlerini ifade etti. Daha sonra katılımcılarla tek tek tanışan Ilıcalı, kendisini tanıtarak, bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalardan ve Erzurum için hazırlıklarını yaptıkları projelerden bahsetti. İnşaat mühendislerinin piyasada karşılaştığı sorunları tek tek dinleyen Ilıcalı bunlarla ilgili çözüm önerilerini sorarak beraberce sorunları gidereceklerini ifade etti. Erzurum milletvekili adayları içinde İnşaat Mühendisi olan tek adayın kendisi olduğunu, bunun için meslektaşlarından tam destek beklediğini belirtti. İnşaat Mühendislerinin yaşadığı sorunların giderilebilmesi bu sorunlara çözüm bulunabilmesi için tek başına iktidar olmaları gerektiğini belirten Ilıcalı, meslektaşlarından tam destek beklediğini yineledi. İnşaat Mühendisleri odasıyla ortak çalışmalar yapılabileceğini de belirten milletvekili adayı Ilıcalı İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesince düzenlenecek Sempozyum, Kongre gibi Erzurum`un tanıtımına ve turizmine de katkıda bulunacak organizasyonlarda yerel yönetimler aracılığı ile her türlü desteğin verilebileceğini belirtti.

İMO’NUN SEMPOZYUMU GÜNDEM OLUŞTURDU

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi olarak 1-3 Ekim 2015 Tarihlerinde "Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" sempozyumunu Erzurum`da gerçekleştirdiklerini belirten Şube Başkanı İlhan Tohumcu yurt dışı ve yurt içinden akademisyen, uygulamacı ve yatırımcı kuruluşlarda çalışan; mimar ve mühendislerden oluşan yaklaşık 200 kişiyi misafir ettiklerini belirtti. Erzurum hakkında önyargıları olan misafirlerimizi gönderirken; duyduğumuz memnuniyet ifadeleri Erzurum`un tanıtımına olumlu yönde katkıda bulunduğumuzun ifadeleriydi. Bu durum bizim içinde ayrı bir gurur kaynağı oldu şeklinde konuştu. Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen düzenleme kurulu üyelerine tekrar teşekkür eden Tohumcu, bu organizasyonda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'a da teşekkürlerini sundu.

Yatırımcı kuruluşların, Yapım işleriyle ilgili dairelerin başında İnşaat Mühendislerinin olması gerektiğini belirten Tohumcu, inşaat işinden anlamayan, inşaatın aşamalarını bilmeyen, inşaatın nasıl yürüdüğden bihaber olan, farklı meslek gurubundan kişilerin yönetici olması hem meslektaşlarımızın işlerini yapmasını zorlaştırıyor, hemde ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan İnşaat sektörünün hızlı işlemesine engel olduğundan ekonomimize zarar veriyor şeklinde konuştu. İnşaat Mühendisinin doğal bir yönetici olduğunu belirten İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, bir meslek düşünün, bunu icra eden kişi, şantiyede okuma yazma bilmeyen, ilkokul, ortaokul ve lise mezunu işçilerin hepsiyle iletişim kurabiliyor ve bu çalışanlarla kağıt üzerinde bulunan bir projeyi hayata geçiriyor. Kendi meslektaşı veya farklı meslekten üniversite mezunu olan kontrollere yaptırdığı işi teslim etme görevi de var. Dahası bu işi adalet bakanlığına yaptırıyorsa, Savcı ve Hakimlerle iletişim kurmak zorunda, TSK ya yaptırıyorsa Subaylarla iletişim kurabilmesi gerekiyor. İlçede kaymakam, ilde Valiyle iletişim kurup, ilkokul mezunlarıyla hayata geçirdiği projeyi farklı düşünen meslek guruplarından insanlara teslim etmek zorunda. Böyle bir mesleği icra eden kişi (İnşaat Mühendisi), zaten çok iyi bir yönetici olmak zorunda. Bu nedenle İnşaat Mühendisinden her kurumda yönetici olabilir ama, yatırımcı kurumlardaki yöneticiler mutlak suretle İnşaat mühendisi olmak zorundadır diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantıda ayrıca meslek odalarının son durumu, Yapıdenetim kanunundaki aksaklıklar ve buna bağlı olarak üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgilendirme yapılan Prf. Dr. Mustafa Ilıcalı bunların bir dosya halinde raporlanarak kendisine verilmesi durumunda ilgileneceğini belirterek, sorunların daha rahat giderilmesi için tekbaşına iktidarın şart olduğunu bu nedenle tüm meslektaşlarından destek istediğini belirten Ilıcalı, toplantı sonunda üye kaydını Erzurum Şubeye aldırarak 1201’nci üyeniz hayırlı olsun dedi.

 
Gözgeç güven tazeledi
 
Yaptırmış: “Ben Sen Yok, Türkiye Var”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcalı Aşkale’deydi
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, seçim çalışmalarına ...
Aydemir’den Pozitif Gündem vurgusu
Verilen hizmetler ve hayata geçirilen yatırımlara rağmen bir sefalet ve ...
Aydemir: ‘Vira bismillah dedik’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv ‘Farklı Bakış’ programında ...
 
Dadaşlar Ala’yı ağırladı
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye kriz ortamında bile büyüyebilen bir ülkedir" dedi.
“Proje getirin heykelinizi dikelim”
Öğretim üyeleri ile Erzurum’a yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alış-verişinde ...
Bakan Güllüce’den çarpıcı tasnif
Güllüce, “Biri Erzurumlular, bir de Erzurumsuzlar. Erzurumlular, tarihine, ...
 
Ilıcalı Üniversitelilere seslendi
Ilıcalı, Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Nenehatun ...
Taşkesenlioğlu AK Vizyonu paylaştı
Erzurum Yakutiye İlçesi Mahallebaşı ve Hilal Kent semtlerinde esnaf ve ...
Deligöz: “Çiftçimiz AK Parti ile güldü”
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarını ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri