Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Aralık 2012 Cuma - 05:30

‘İnsanlığı rehin olmaktan kurtaracağız’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Yardım seferberliği ile sadece dost, kardeş, komşu ve akraba Suriye halkına yardım etmeyeceğiz, millet olarak insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız." dedi.

‘İnsanlığı rehin olmaktan kurtaracağız’

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Yardım seferberliği ile sadece dost, kardeş, komşu ve akraba Suriye halkına yardım etmeyeceğiz, millet olarak insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız." dedi.
Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyelilere yardım için seferber olan sivil toplum kuruluşları ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Kızılay’ı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyasının tanıtımı, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, toplantıdaki konuşmasında, Suriye'de bir insan ölürken, bütün yeryüzünde insanlığın öldüğünü, Suriye'de ekmek kuyruğunda 90 insan katledilirken, tüm dünyada 90 kez insanlığın katledildiğini ifade ederek, “İnsanlığımız rehin alındı. Yardım seferberliği ile sadece dost, kardeş, komşu ve akraba Suriye halkına yardım etmeyeceğiz, millet olarak insanlığı rehin olmaktan kurtaracağız.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak pek çok yardım kampanyasına destek verdiklerini ve pek çok insanî yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Başkan Görmez, Somali'de, Arakan'da, Endonezya'da, Pakistan'da, Afganistan'da, Gazze'de, Haiti'de ve dünyanın herhangi bir yerinde bir doğal felaket gerçekleştiğinde milletin harekete geçtiğini dile getirdi. Başkan Görmez, milletin ortak vicdanının kamu kurumlarından erken davrandığını ve kurumlara baskı uyguladığını vurgulayarak, hiçbir kampanyanın, bugünkü kampanya gibi kendisine acı ve hüzün vermediğini söyledi.
“BU KAMPANYA DAHA FARKLI”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün kampanyalar ya bir tabii afet, açlık felaketi, işgal yahut fakir dünyanın bir başka dünya ile savaşı neticesinde mağdur kalan insanlara yönelik olmuştur. Bugün başlatacağımız yardım kampanyası daha farklı. Çünkü bu kampanya, yanı başımızda siyasi güç ve ihtiras kabul etmeyen bir topluma her türlü zulmü reva gören; topla, tüfekle, bombalarla yok edilmeye çalışılan, infaz edilen, aç açık, ilaçsız bırakılan, 4,5,6 asır birlikte yaşadığımız, aynı inancın, aynı tarihin, kültürün mensubu olarak birlikte yaşadığımız, kardeş olduğumuz, akraba olduğumuz Suriye halkına yönelik bir yardım kampanyası.” Kampanyanın, sadece milletin değil insanlığın ortak vicdanını harekete geçireceğini belirten Başkan Görmez, odaklanılması gereken noktanın “bütün insanlığa acı veren sonuçlar” olduğunu vurguladı.
Görmez, “Suriye'de başlayan hadiselerle ilgili görüşü, düşüncesi, kanaati ne olursa olsun milletimizin bütün fertlerini, sebepleri bir tarafa bırakarak, sonuçları üzerinde düşünmeye ve bu sonuçlarından dolayı behemehal harekete geçerek, yardım etmeye çağırıyorum.” diye konuştu.
“BÜTÜN İNSANLIĞI SURİYE'DE KATLEDİLEN İNSANLIĞA DİKKAT KESİLMEYE DAVET EDİYORUM”
Zalimin ve mazlumun dininin, inancının sorulmadığını dile getiren Başkan Görmez, şöyle konuştu: “Sünnisi ve Şiisi ile bütün İslam dünyasına, sadece bizim milletimize değil, bir kardeşiniz olarak, Diyanet İşleri Başkanı olarak sesleniyorum; Zemzem Tower'lardan Kabetullah'ı seyretmekten medet uman ve sevabı orada arayan bütün kardeşlerimizi, Suriye'de katledilen insanlığa dikkat kesilmeye davet ediyorum. Her gün Kerbela için gözyaşı döken bütün Şii kardeşlerimizi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Yezitlerin zulmü altında inleyen Hüseyinlere bir tas su esirgeme konumuna düşmeyelim, diyorum. Bu sadece bir Müslümanlık meselesi değil, aynı zamanda bir insanlık meselesi olduğu için yeryüzündeki bütün insanlığı, yaratıcının yüreklerine yerleştirdiği şefkati, rahmeti, vicdanı dikkate alarak, insanlığı kurtarmak adına Suriye'deki kardeşlerimize, iki ateş arasında kalmış sivil topluma, aç ve açık, ilaçsız ve dermansız kalan çocuklara, kadınlara, yaşlılara yardım elini uzatmaya davet ediyorum.”
“MAAŞIMI SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE BAĞIŞLIYORUM”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hocaların “almakla bilinen ve vermemekle itham edilen” insanlar olarak bilindiğini dile getirerek, “Onun için kampanyayı önce Türkiye'de mihrap hizmeti gören, mihrapta milletimize manevi rehberlik yapan diyanet mensupları arasında başlatıyorum. Kendim de 2013 yılının ilk ayında alacağım bütün maaşı vererek, sadece kendi meslektaşlarıma öncülük yapmak için bunu buradan ilan etmek ihtiyacı hissediyorum. Hocalarımızın üzerindeki halk arasındaki yanlış ithamı kaldırmak için bunu yapıyorum.” diye konuştu.
SURİYE'YE YARDIM CUMASI
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yarınki cuma namazının “Suriye'ye yardım cuması” olacağını belirterek, “Onun için cuma namazına gelen her kardeşimizi hazırlıklı gelmeye davet ediyorum. Bir de camilere gelenlerin yüzde 99'u maalesef erkekler. Ben bütün hanımefendilere de yapacakları yardımları, eşlerine ve çocuklarına vererek, camilere göndermelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

 

 
5 bin genç şehitler için yürüyecek
 
ERGİAD’tan kadın girişimcilere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çıldır Adı Çavuldur Boyu’ndan’
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Sanat Tarihçisi ...
Gönüllerde Buz Tutan Şehit Heykelleri
“Gönüllerde Buz Tutan Şehit Heykelleri" adını verdiği ve gece geç saatlere ...
Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek …
Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ...
 
Türkez Nanoteknolojiyi paylaştı
TRT Erzurum Radyosu’na konuk olan Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Moleküler ...
Çankaya’dan çeşme uyarısı
Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, mevsimsel geçiş ...
Allahü Ekber’de Sessiz Hüzün
“Allahuekber Dağları’nda Sessiz Hüzün” isimli konferansta Kars Üniversitesi ...
 
Bahadıroğlu Osmanlı’yı anlattı
Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kitap Kumbaram Fuarı” etkinlikler çerçevesinde ...
‘En büyük kardeşliğimiz, islam kardeşliğidir’
Resmi bir ziyaret kapsamında Kamerun’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı ...
112 Acil yardım yenilendi
Erzurum 112 acil yardım yeni çağrı merkeziyle hizmete girdi. İl Sağlık ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri