Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>EKONOMİ
14 Ocak 2013 Pazartesi - 12:58

İthal ota çiftçi tepkisi

Erzurumlu çiftçiler, aldıkları ithal otun siyahlaşmış, ıslak ve iç kısımlarının ise çürümüş olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

İthal ota çiftçi tepkisi

BAHATTİN GÖZÜTOK
ERZURUM (İHA) - Erzurumlu çiftçiler, aldıkları ithal otun siyahlaşmış, ıslak ve iç kısımlarının ise çürümüş olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.
Şenkaya’da ağır kış şartları nedeniyle otun ve samanın tonunun bin 200 TL’ye çıkmasıyla çiftçiler Erzurum Damızlık Birliği'nden ithal ot almak için Şenkaya Şubesi'ne müracaat etti. İthal ot almak için 2,5 ay önce tonu 490 TL'den paralarını yatırdıklarını ancak ithal otun geç geldiğini savunan çiftçiler, gelen otun da siyahlaşmış, ıslak ve iç kısımlarının ise çürümüş olduğunu söyledi.
Çiftçi Ziyettin Güven, “Bunu mal yemez, adam yazın yarısında kredi çekmiş, kendisinin cebinde sigara parası veya evine bir kilogram şeker alacak durumu kalmamış. Parasını bu ota vermiştir” dedi.
Çiftçi Burçay İlgün de, “Bize verdikleri numune bu değil. Bize gösterdikleri numune ile bunun arasında dağlar kadar fark var. . Bu bölgenin insanı ezilmiş, bitmiş, çiftçi diye bir şey kalmamış. Malın yarısını bunu almak için verdik kalan hayvanları da bunu yedirip öldüreceğiz. Hayvanlarımız aç susuz bu otu yedirmekten başka çaremiz yok” dedi.
Çiftçi Temel Özdemir ise, “Sekiz ton ithal ot almak için 4 bin TL yatırdım. Ancak ot 2,5 ay sonra geldi. Şu an benden ton başına 160 TL fark istiyorlar. Üstelik gelen ot çürük ve ıslak bunu da hayvanlarımıza yediremeyiz. Şu an mağduruz” dedi.
Çiftçiler, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Ayrıca parasını yatırıp da halen otunu ve samanını teslim alamayan çiftçilerin bulunduğu öğrenildi.
 

 
Üzümlü kavşağında zincirleme kaza
 
AÖF Yarı yıl finalleri tamamlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 15 Ocak 2013 Salı 09:49

Çalışmazsınız,üretmezsiniz,onbinlerce dönüm arazi boş yatar,ekmezsiniz,biçmezsiniz, ihtiyacınızı karşılamazsınız,hepinizin gözü şehirdedir,"aman bir şehire koşalım,gidelim" dersiniz,işinizi yapmazsınız,sonra da yapılana beğenmezsiniz.Allah o batıdaki köylülerden bin kere razı olsun.Eğer onlar olmazsa biz bu Doğu,acımızdan ölürüz.Sizi gidi tembel,miskinler.Hem yatın hem işinizi yapmayın hem de olanları beğenmeyin. Yediğiniz ekmeğinize nankörlük yapın,sonra da kalkıp karşılık bekleyin."Kim ki kazanmazsa bir ekmek parası/Dostunun yüz karası düşmanının maskarası" diyen yüce Âkif sizin gibi maskalardan utanılacağını ne de güzel yazmıştır.Rençperlik yapıyorsunuz; tavuk beslemezsiniz,yumurtayı şehirden alırsınız;buğday ekmezsiniz,ekmek pişirmezsiniz,ekmeği şehirden kasa kasa fırınlardan getirirsiniz;sebze ekmezsiniz, sebzeyi şehirden alırsınız;patates ekmezsiniz,patatesi gelir şehirden alırsınız;yufka,bulgur,kendime vb.hiç birini yapmazsınız gelir şehirden alırsınız; sütü sağar,satar,yağ peynir yapmazsınız, sütün parasını yerine,evinizin yağını peynirini mandıradan alırsınız.Ee daha siz neye yararsınız,miskinler?.......... Erzurumlu mübarek,merhum Ketencizâde Hazretleri," Güz Destanı-Mesarif Destanı-nda:" Ot, saman, yonca ile arpa alınca dikkat et/Üç sepet, iki kürek, ahır yüzüne sal da al" demedi mi sizlere? Neden bu güzel sözlere dikkat etmedin de şimdi şikayet ediyorsun ey tembel köylü? Siz de diyeceksiniz ki "Biz rençperlik,çiftçilik yapıyoruz" he !.. Sizi baba duta...

Yorumu oyla      7      5  
caykaralı 14 Ocak 2013 Pazartesi 13:31

güzelım memleketım erzurumum ıthal ot mu?yanlış okumuyorum demı ıyı yoldayız ıyııı gelıiıyoz zengınleşıyoz

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OTSO’dan kayıt uyarısı
Oltu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Genel Sekreteri Güngör Durgun, üyelerine ...
Doğu’da besiciliğin dünü ve bugünü
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) ...
Zincirli kar ayakkabısı ilgi gördü
Oltu ilçesinde yaşayan esnaf Nuri Çelik, yaptığı zincirli ayakkabı aparatını tanıttı.
 
İl İstihdam Kurulu toplandı
Çalışma ve İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğünün 2013 yılı birinci olağan ...
ATAÜNİ araç parkını güncelledi
Atatürk Üniversitesi ulaşım ve servis hizmetlerinde kullanılmak üzere ...
DASİDEF’ten inovasyon eğitimi
DASİDEF, 250 kursiyere proje yazma eğitim sertifikası verdi
 
Güvenli’den Gazeteciler Günü Mesajı
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A.Mustafa Güvenli 10 Ocak Çalışan gazeteciler ...
Erzurum’a İngiliz yatırımcı ilgisi
İngiltere Büyükelçiliği Küresel İşler Bölüm Başkanı Peter Spoor ve AB ...
Orman’da çağdaş yapılanma
Erzurum Bölge Müdürü Cafer Orhan, Oltu Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri