Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EKONOMİ
8 Eylül 2011 Perşembe - 07:49

KUDAKA bir ilki başardı

KUDAKA Genel Sekreteri Dr Altan, KUDAKA’nın geçtiğimiz yıl içerisinde uygulamaya koyabileceği tüm destek programlarını hayata geçiren ülkedeki 26 kalkınma ajansı içerisinde ilk ajans olduğunu açıkladı.

KUDAKA  bir ilki başardı

COŞKUN MENEK(İHA) - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) , yürütmekte olduğu KOBİ Mali Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında uygun proje başvurularının kendisine sunulması amacıyla Erzincan’da bilgilendirme toplantısı yaptı.
Erzincan Kültür Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Selman Yenigün, Milletvekili Sebahattin Karakelle, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.
ALTAN BİLGİ VERDİ
Programın açılış konuşmasını yapan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, KUDAKA’nın geçtiğimiz yıl içerisinde uygulamaya koyabileceği tüm destek programlarını hayata geçiren ülkemizdeki 26 kalkınma ajansı içerisinde ilk ajans olduğunu belirterek “Geçtiğimiz yıl içerisinde proje teklif çağrısı, doğrudan faaliyet desteği, güdümlü proje desteği ve teknik destek şeklinde gerek bölgemizde gerekse Erzincan ilimizde çok sayıda projeye mali ve teknik destek sağlanmıştır. Bu kapsamda desteklenen Erzincan iş geliştirme projesi Türkiye'de onaylanan ilk güdümlü proje örneği olmuştur” diye konuştu.
Ardından konuşan Erzincan Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Selman Yenigün, programın amacının KOBİ’lerin üretim metotlarının ve teknolojilerinin geliştirilmesine, kalite ve standartlarının artırılmasına, tanıtım ve pazarlama kapasitelerinin yükseltilmesine ve böylece bölgedeki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek “Ajansımız 2010 yılından bu yana faaliyet sahası olan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde mali destek programları hazırlamakta ve uygulamaktadır. Bölgemizin kalkınmasına yönelik olarak geçtiğimiz yıl içerisinde KOBİ Mali Destek Programı ile bölgemizde yer alan 45 özel sektör kuruluşuna 10.000.000 TL kaynak aktarılarak KOBİ’lerimizin projeleri desteklenmiştir. Yine aynı yıl içerisinde bir diğer programımız olan Tarım-Turizm ve Sanayi Mali Destek programı ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları desteklenmiş ve 32 projeye 5.000.000 TL kaynak aktarılmıştır. Erzincan ilimiz de girişimci ruhunu sergilemiş ve bu kaynaktan yüksek bir oranda yararlanmıştır. Geçen sene bu üç ilimizde proje teklif çağrısı kapsamında desteklenen 77 projenin 28’i Erzincan’a aittir. Yine kullandırılan 15 Milyon kaynağın yaklaşık 5,6 Milyon TL’lik kısmı Erzincan’daki bu 28 projeye aktarılmıştır.
2 MALİ DESTEK PROGRAMI
2011 Yılı Proje Teklif Çağrı kapsamında Ajansımız iki mali destek programını uygulamaya koyacaktır. Bu mali destek programları için tahsis edilmiş olan toplam bütçe 16.000.000 TL’dir. Bu programlardan biri KOBİ mali destek programıdır ve 16 Milyon TL’lik kaynağın 11 Milyon TL’si bu programa tahsis edilmiştir. KOBİ statüsündeki işletmelerin başvuruda bulunabileceği bu Programın amacı, KOBİ’lerin üretim metotlarının ve teknolojilerinin geliştirilmesine, kalite ve standartlarının artırılmasına, tanıtım ve pazarlama kapasitelerinin yükseltilmesine ve böylece bölgemizin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır. Uygulamaya konulacak olan ikinci programımız olan küçük ölçekli altyapı mali destek programı ile de organize sanayi bölgelerinin ve küçük sanayi sitelerinin altyapı eksikliklerinin giderilmesi, turizmin çeşitlendirilmesine yönelik altyapının iyileştirilmesi ve hizmetler sektöründeki fiziksel altyapının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu Programın toplam bütçesi ise 5.000.000 TL’dir. Programa kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, Organize Sanayi Bölgeleri, kooperatifler ve mahalli idare birlikleri başvuruda bulunabileceklerdir.
Geçen sene olduğu gibi bu sene de 3 ilimiz arasında herhangi bir kota ya da limit olmadığı için, hangi il daha çok ve daha nitelikli proje üretip Ajansa sunarsa, o il söz konusu 16 Milyonluk kaynaktan daha yüksek pay alacaktır” dedi.
Vali Yenigün’ün ardından Ajans Proje Yönetim Başkanı Fatih Yılmaz program hakkında detaylı bilgilendirme sunumu yaparak başvuru tarihleri şartları ve nasıl yapılması gerektiği yönünde katılımcıları bilgilendirdi.
Son olarak toplantı KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ve Ajans Proje Yönetim Başkanı Fatih Yılmaz soruları yanıtladı.
KUDAKA yarın da Erzurum ve Bayburt'ta yapacağı toplantılarla proje teklif çağrısı tanıtım toplantılarını sürdürecek.

 
Tarımda yeni açılım
 
Uzundere’de Kuş Turizmi yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda yeni açılım
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü il genelinde özellikle Çoruh Havzası'ndaki ...
Esnafın yüzü gülüyor
Erzurum Atatürk Üniversitesine bu sene kayıt yaptırmak için gelen çok ...
Şirketleşmede illerarası rekabet
Erzurum’un 4’üncü Teşvik Bölgesi içindeki şirketleşme payı geçen yılın ...
 
Doğu’da sanayi meyveciliği adımı
Erzincan’da sanayi meyveciliğini geliştirmek üzere hayata geçirilmek üzere ...
Devlet memurluğuna ‘düz lise’ engeli
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sağlık memuru olarak ...
TÜFE’de yükseliş..
Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, ağustos 2011 döneminde ayında temmuz ayına ...
 
Araç sayısında patlama
Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı 84 bin 415’e ulaştı. TÜİK verilerine ...
KUDAKA’dan proje atılımı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 2011 Çalışma Programında uygulanması ...
Karasaban tarih oldu
Modern hayat, günlük yaşamı değiştirirken geçmişte kullanılan birçok ürünün ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri