Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
24 Eylül 2011 Cumartesi - 08:51

Kadın haklarında çağdaş açılım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddete yönelik hazırladıkları kanun taslağını tasarı haline dönüştürüp, 1 Ekim'de Meclis açıldığı zaman sevk edeceklerini söyledi.

Kadın haklarında çağdaş açılım

IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddete yönelik hazırladıkları kanun taslağını tasarı haline dönüştürüp, 1 Ekim'de Meclis açıldığı zaman sevk edeceklerini söyledi.
AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile birlikte Kars'a gelen Bakan Şahin, Kars Havaalanı'nda Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Kars Vali Vekili Muhammet Lütfü Kotan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve partililer tarafından karşılandı.
KADINA ŞİDDET DURDURULACAK
Havaalanında gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, bir gazetecinin kadın cinayetlerinin önlenmesine yönelik kanun teklifi tasarısı ile ilgili sorusuna şu cevabı verdi: "Bu tasarı ben bakan olduğum zaman verdiğim ilk talimattı. Çünkü ülkemizde kadının yaşam hakkı önem vermemiz gereken bir durumdur. Türkiye'de 3. sayfaları artık manşet oluyorsa bu bir büyük sorundur ve üzerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu nedenle bu sorunun hukuki altyapısını hazırlamak, hem de koruyucu ve önleyici tedbirleri hayata geçirmek, hukuki altyapıyı güçlendirmede için bir taslak hazırladık. Konu şiddetle mücadele olunca bu sorunu bütün paydaşlarla paylaşmamız ve onların da görüşlerini almamız gerekiyordu. Bu hafta biz baro başkanlarıyla ve 41 tane kadın sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle görüştük. Ayrıca kadın sığınma evlerinin kurultayını yaptık. 150 kişinin katıldığı belediye, STK ve bizim kurum yöneticilerini katıldığı 2 günlük bir toplantı yaptık. Dün de ben Ankara'da aile mahkemesi hakimleriyle bir araya geldim. Onların tüm bakış açılarına göre taslağımızı tasarı haline dönüştüreceğiz. Allah'ın izniyle 1 Ekim'de parlamento açıldığı zaman sevk edeceğiz. Amacımız hem koruyucu ve önleyici tedbirler almak, aileyi korumak, kadını, kocası ve çocuklarıyla birlikte güçlü bir aile yapısını, güçlü millet yapısını oluşturacak politikalar oluşturmak. Bir taraftan da sorun alanlarını çözecek hukuki altyapılarını oluşturup, ayrıca uygulamalarda bunu takip edecek kademeleri oluşturacağız. Bu sadece benim bakanlığımı ilgilendiren bir sorun değil, ayrıca İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklarımız ile de ciddi manada koordinasyon ve organizasyon gerektirecek bir durumdur. Yasal altyapıyı bu şekilde güçlendirmemiz gerekiyor. Çok geniş bir alanı kapsayan, inşallah yaşamı koruyan, toplumsal huzur ve barışı temel alan önemli bir yapısal değişim olacaktır. Çünkü çok iyi bir mutfak çalışması yaptık."
ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLARA ÇAĞRI CİHAZI
"Şiddete uğrayan kadınlara çağrı cihazı verilmesi ve tek tuşla polise ulaşma uygulaması ile ilgili çalışmalar ne durumdadır?" şeklindeki soru üzerine de Bakan Şahin, "Bu çalışmamız da bütün çalışmalarımız arasında sadece bir madde olarak geçiyor. Bu durumun sadece teknik takip boyutudur. Teknik takip kısmıdır. Mahkeme kararıyla eşine şiddetten evden uzaklaştırma almasına rağmen mahkeme kararına uymuyorsa yani her polisin başına bir polis koyamayız. Çünkü biz bir polis devleti değiliz. Ama şu anda
İspanya, İngiltere ve Avusturya'nın kullandığı bu tip durumlarda teknik takip sistemiyle bu karara uymayanlar, sinyalizasyon teknik takibini yapan bir sistemdir. Bu bir buton, elektronik kelepçe olabilir. İlgili bakanlığımız olarak teknik altyapısını oluşturuyoruz. Bu yalnızca 30 maddelik yasanın sadede bir tanesidir" dedi.
Bakan Şahin, kadına şiddete ilişkin tasarının detaylarıyla ilgili olarak da, "Zaten bu konunda şiddet yapan kişilere yeni cezalar geldi. TCK'da 2003 yılında töre ve namus cinayetleri araştırma komisyonu başkanlığı yaptım. Hep indirmeler vardı. 3-5 yıl yatıp çıkıyorlardı. Ama şu anda azmettirenler de dahil olmak üzere nitelikli adam öldürme suçundan ceza alıyor. Cezayı artırmak önemlidir ama önemli olan koruyucu ve önleyici tedbirler almak ve olmasını önleyici tedbirler almak daha önemlidir. Yani yasanın
genel mantığında bunlar var" dedi.

 
Somali’ye yardımda hedefe adım adım
 
Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurumlu kadın 24 Eylül 2011 Cumartesi 22:42

açıklise sınavlarına hazırlık ders istiyoruz yakutiye belediyesi ve ab projesi gibi

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz Erzurumluyu dinliyor
TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte Erzurum’a gelen Milletvekili Adnan ...
Bulutlar muhtarları ağırladı
Türkiye Muhtarlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Nevzat Tunga ve Yönetim ...
‘Yaşasın Türk Milleti’
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Erzurum'un, Edirne'nin, Hakkari'nin, ...
 
Horasan’da yollar yenileniyor
Horasan ilçesindeki sokaklar parke kilit taşıyla döşeniyor.
‘Aile Yanında Destek’ projesinde başarı
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'e bağlı yurt ve yuvalarda ...
CHP’den füze kalkanı tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığı Malatya’ya Kurulması planlanan ...
 
Başbakan kahraman polisi kutladı
Erzurum’un Hınıs ilçesinde Özel Hareket ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik ...
Küçükler hizmetlerini anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MNG holding yatırımlarından ...
CHP’den Ödük çıkarması
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, köylülerin HES direnişine destek ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri