Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SİYASET
15 Temmuz 2012 Pazar - 02:28

Kararı esnaf verecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yenişehir’deki 1. Marketler esnafıyla bir araya geldi.

Kararı esnaf verecek

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yenişehir’deki 1. Marketler esnafıyla bir araya geldi. Bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ ilan edilen bölgede hayata geçirilmesi planlanan ticaret merkezi projesini esnafa anlatan Başkan Küçükler, “Bu projeyle ilgili bölge esnafına düşen en önemli sorumluluk bize destek olmaktır. Bize düşen sorumluluk ise, bu süreçten esnafımızı maksimum düzeyde kazançlı çıkartmaktır” dedi.
TİCARET MERKEZİ PROJESİ
Yenişehir 1. Marketler’de hayata geçirilmesi planlanan ticaret merkezi projesinin, Erzurum AVM karşısında konuşlandırılacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Burada çok önemli bir ayrıntı var. Marketler bölgesinde yapmayı planladığımız ticaret merkezi, kesinlikle ikinci bir AVM mantığında olmayacak, tam tersine Erzurum AVM’yi tamamlayacak bir proje olacak. Erzurum AVM ile kuracağımız yeni ticaret merkezi arasında birbiriyle geçiş bağlantısı bulunacak. Yeni ticaret merkezinde, AVM’de olmayan iş kolları ve sektörler faaliyet gösterecek. Dolayısıyla o bölgede bir bütünlük oluşturulacak. Ne yeni ticaret merkezimizdeki esnaf AVM’den, ne de AVM’deki esnaf ticaret merkezimizden dert yanmayacak” şeklinde konuştu.
“ESNAFIMIZ DAHA YOLUN BAŞINDA KAZANÇLI ÇIKACAK”
Hayata geçirilecek yeni ticaret merkezinin, 1. Marketler’de faaliyet gösteren esnafa daha yolun başında kazanç sağlayacağının altını çizen Başkan Küçükler, Erzurum AVM’den örnek vererek, “Bugün AVM’deki dükkanların kira bedellerinin on binlerce lira olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün 1. Marketler’deki dükkanların kira bedelleriyle AVM’deki kira bedelleri arasında uçurumlar var. Biz burada ticaret merkezini kurduğumuz zaman esnafımıza verilecek olan dükkanların her biri içi boş haliyle bile servet değerinde olacak. İster dükkanları esnafımız kendisi çalıştırır, isterse kiraya verir. Bu da esnafımızın kendi tercihidir” ifadelerini kullandı.
“SIKINTILARI HEP BİRLİKTE GÖĞÜSLEYECEĞİZ”
Kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarının doğal olarak sıkıntılı bir süreç olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, “Bizlere, sizlere, hepimize düşen bu süreci birlikte göğüslemektir. Biz belediye olarak kendi üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye hazırız. Esnafımız da bu süreçte bizlere destek olarak, geleceklerine yatırım yapacak. Hiçbir esnafımız mağdur olmayacak, tam tersine bu işten çok kazançlı çıkacak” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: TİCARET MERKEZİ PROJESİ ESNAFIMIZIN TUTUMUNA BAĞLI
Başkan Küçükler’in sunumunu yaptığı projeye büyük ilgi gösteren 1. Marketler esnafı ise, projeye tam destek verdiklerini ifade ettiler. 1. Marketler esnafı, tek kaygılarının ticaret merkezinin tamamlanma süresiyle ilgili olduğuna vurgu yaparak, “Ticaret merkezinin en kısa sürede tamamlanması en büyük arzumuzdur. Çünkü hepimiz esnafız, çekimiz var, senedimiz var. Ticaret yapıyoruz ve bu çarkı döndürmek zorundayız” diye konuştular.
Başkan Küçükler de, ticaret merkezinin başlangıç ve bitiş süresinin tamamen 1. Marketler esnafının tutumuna bağlı olduğuna işaret ederek, “Bu projenin hayata geçirilmesi tamamen bölge esnafımıza bağlı. Sizler önce değerlendirmenizi yapacaksınız, daha sonra yeniden bir araya geleceğiz ve ticaret merkezinin bitirilmesi gereken en kısa süreyi birlikte tayin edeceğiz. Karşılıklı mutabakata varacağız ve sözleşme yapacağız. Biz hemen yıkıma başlar ve ihale sürecini bayram sonuna kadar tamamlarız. Daha sonra yapım çalışmalarına başlarız ve ticaret merkezini bitirilebilinecek en kısa sürede bitiririz” şeklinde konuştu.

 
10 ay düğüne gitmek yasak..
 
Kerkük Şehitleri rahmetle anıldı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
caykaralı 15 Temmuz 2012 Pazar 13:02

başkan cok alem yine istişere yapacakmış kara vermiştır esnefa anlatacak tır tıpkı erzurum spor isım meselesı gibi

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 15 Temmuz 2012 Pazar 11:03

Baslik:"karari esnaf verecek" Kücüker: "“Bu projeyle ilgili bölge esnafına düşen en önemli sorumluluk bize destek olmaktır." Bu nasil bi celiskidir ??? Bana göreyse ne esnaf nede "miyop" buna karar vermeli. Isin ehlilerine teslim edilmeli. Ha dersiniz, belediye ehlileriyle calisiyor: Kesinlikle inanmiyorum!!

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet Öznili 15 Temmuz 2012 Pazar 02:20

Bu kentsel ödünüşüm şehirlerin soluklanması için değil yeni toplu konutlar ve AVMler için alan oluşturmaya dönüştü. HAni şehirler nefes alacak, hani bu alanlarda rekreasyon yapılacaktı

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet Öznili 15 Temmuz 2012 Pazar 02:18

AVM karşısında yeni AVM diyor başkan, ya küçük esnaf..Ya bizim esnaflık kültürümüz..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hareket Ediverin Gari’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın ...
ÇOKAB Bölge Çalıştayı yapıldı
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) Proje Çalıştayı Atatürk Üniversitesi ...
Akdağ’a yoğun ilgi
Muğla’da Perşembe günleri kurulan halk pazarını ziyaret eden Sağlık Bakanı ...
 
Atıksu şehir etabı başladı…
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 64 Milyon Euro bütçeli “Atık Su Arıtma ...
Akgönenç gündemi değerlendirdi
Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, Suriye’de ...
Yılmaz ilçelerde iftar edecek
Ramazan boyunca da Erzurum’da her gün bir ilçede bir vatandaşın evine ...
 
Refüjler ağaçlarla bezenecek
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u çiçek ve ağaçlarla donatıyor. Ateş, tetünya, ...
Karaçoban’da altyapı atağı
2009 yılında Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk olarak içme suyu sıkıntısını ...
Hilalkentpark eylülde açılacak
Yakutiye Belediyesi tarafından Tortum yolu üzerinde yapımı sürdürülen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri