Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Temmuz 2012 Çarşamba - 01:44

Kars'a da var, Erzurum'a da...

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ta Lojistik Merkez kurulacağını, Kars’ta kurulacak olan Lojistik Merkezin Erzurum’da ihalesi yapılan Lojistik Köyle alakasının bulunmadığını açıkladılar.

Kars a da var, Erzurum a da...

Erzurum’da ihalesi yapılan ve Kars’ı uzaktan yakından ilgilendirmeyen Lojistik Merkezi’in birileri tarafından sürekli gündeme getirilmesinin doğru olmadığını ifade eden AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Böyle bir şey olması mümkün mü? İnsanlşar buna nasıl inanabilir? Demiryolu Kars’ta Lojistik Merkez Erzurum’da bu nasıl mantık. Erzurum’da ihalesi yapılan Lojistik Merkez’in bizimle uzaktan yakından ilgisi yok. Lojistik Merkez, Lojistik Köy kesinlikle Kars’ta kurulacaktır” dediler.
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan (Kars-Tiflis-Bakü) Demiryolu hızla devam ediyor. Bunlara paralel Kars Iğdır Nahçıvan, Kars Trabzon demiryolu bağlantıları yapılacak. Bu çerçevede Lojistik Merkez’in Kars dışında yapılması mümkün mü? Biz üzerine basarak söylüyoruz. Karslı hemşehrilerimiz kesinlikle tereddüt etmesinler Lojistik Merkez Kars’ta kurulacak. Kars dışında kurulanan ambar ve lojistik merkezlerin Kars ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. 42 milyon TL.’lik yatırım olan Lojistik Merkez BTK Demiryolu’na paralel tamamlanacak. Bu doğrultuda biz bakanlık ve ilgili genel müdürlük ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştular.
Karslıların Lojistik Merkezine kavuşacağını ifade eden AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, kendilerinin birileri gibi laf üretmediğini, tam tersine Kars’a yapılan yatırımların kesinlik kazandığında vatandaşlara duyurmayı daha uygun gördüklerini kaydettiler.
KARS LOJİSTİK MERKEZİ’NDE NELER OLACAK
Kars Tiflis, Kars Iğdır demiryolu projelerinin kesişim noktasında bulunan Mezra durağında yaklaşık 300 bin metrekare alanda Kars Lojistik Merkezi kurulacak.
Buna göre Kars Lojistik Merkezi'nde; “Depo sahasına ulaşan 8 adet demiryolu hattı, Gümrüklü sahada 5 adet demiryolu hattı, 9 adet Depo antrepo 148.752 metrekare alanda, Giriş güvenlik binası, Gümrük idare binası, Gümrük müşavirleri binası, Katener ve pozotosu binası, Lojistik firmaları binası, Lojistik merkezi yönetim binası, Misafirhane, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon kumanda merkezi, Isı merkezi Su deposu, Camii, Genel mutfak, İtfaiye, Kara araçları bakım onarım, Sağlık ocağı, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon binası, ,Sosyal tesisler Restoran ve AVM, Sürücü dinlenme tesisi, TCDD idare binası, TCDD yemekhane, Türk hamamı, Yakıt istasyonu ve Toplam kapalı alan 173.851 metrekare olacak Lojistik. Merkezde binlerce kişi çalışacak.

 
Bu yıl Fıtır Sadakası 8.5 TL
 
Sigara hırsızlarına suçüstü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnek sürüsü yolu kapattı
Kars-Ardahan karayolunda yoldan karşıya geçen hayvan sürüleri Mezra Köyü ...
Doğu'da offshore heyecanı
Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın 6. yarışı Van-Erciş Grand Prix’nin ...
Yayla yollarında kar engeli
Kars’ın Selim ilçesine bağlı Tuygun köyü yaylasının yollarının kardan ...
 
Sivas yolunda kaza: 1 ölü
Kaza, gece saat 00.00 sıralarında Erzurum- Erzincan - Sivas karayolunun ...
Gagauzya Cumhurbaşkanı ARÜ'de...
Gagauzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.
Çelik Doğu turunda
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Biz müjdeci bir iktidar ...
 
‘Atatürk Silueti tescillendi’
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal dağında beliren Atatürk siluetinin ...
Sakaltutan’da otobüs devrildi: 25 yaralı
Erzincan’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda yolcu otobüsü devrildi, ...
B.Ü’den Başbakan’a Davet
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, davet edildiği ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri