Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Kasım 2012 Pazar - 16:28

Kars'ta ilk tapu Projesi

AK Parti Kars Milletvekilleri, yem fiyatlarını daha ucuza mal etmek için ‘Arazi Tapulaştırılması’ projesinin başlatılacağı müjdesini verdiler

Kars ta ilk tapu Projesi

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - AK Parti Kars Milletvekilleri, yem fiyatlarını daha ucuza mal etmek için ‘Arazi Tapulaştırılması’ projesinin başlatılacağı müjdesini verdiler. AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere bütün arazilerde arazi toplulaştırması yapılacağını belirttiler.
AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Kılıç, ile Arslan; “Özellikle bir şeyin altını çizmek gerekir. Şuan şu bölgede “saman çok pahalı, hayvan çok ucuz, kesmek istediğimiz zaman sıkıntımız var. Paraya dönüştüremiyoruz.” Vatandaşların hepsi bu durumdan muzdarip. Tabi bu sıkıntının sebebi nedir? Kaba yem ihtiyacımızı kendi bölgemizden, kendi imkanlarımızla sağlayamıyoruz. Saman açığı, ot açığı var. Burada ana girdiyi oluşturan yem fiyatlarını daha ucuza mal etmek için ‘Arazi Tapulaştırılması’ projesini başlatıyoruz.
SELİM BARAJI 40 YILDIR BİTİRİLEMİYORDU
AK Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Selim Bayburt Barajı’nın 40 yılda bitirilemediğine dikkat çektiler.
Milletvekilleri Kılıç ve Arslan; “Selim Barajı’nı görüyorsunuz. Bu Bayburt Barajı 40 yıldır bitirilemeyen barajdır. Şükürler olsun bitti ve bunun bir adımını daha attık. Arazi tapulaştırma projesi ile yaklaşık 5 trilyona ihale ettik. 2014 yılında Arpaçay Barajı’nın sulama alanı içerisindeki bütün arazilerde ‘arazi toplulaştırması’ yapılacak, sulaması yapılmış olacak. Bu ne demek? Köylünün bir dönüm arazisi bir yerde iki dönüm arazisi bir yerde, dolayısıyla mazot pahalı köylü üretimden çıkıyor. Yani maliyet yükseldiği için karda bir yükseliş olmuyor ve hayvancılıkta yavaş yavaş uğraşını terk ediyor. Şimdi bir adamın köyde 50 dönüm arazisi varsa onlar bir araya getirilecek bir de üzerine sulanacak ve burada kendi hayvanınızın yemi olan kaliteli ve kaba yemi daha ucuza mal etmiş olacaksınız. Yani köydeki her emeğiniz daha yüksek bir maliyetten size istihdama dönüşecek ve kendi hayvanınızı bununla besleyeceksiniz, hayvancılığın en meşakkatli yolunu yapmak zorunda kalmayacaksınız” diye konuştular.
AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söylediler:
“Besicilik yapacaksınız ve kendi hayvanınıza kendiniz bakacaksınız. Kesimini de inşallah Kars’ta yapacağımız et balık kurumuyla yapacaksınız. Bunun da uğraşını veriyoruz. Bunlar bölgenin en sıkıntılı sorunlarının başında geliyor. Şuanda hepsini tamamlamak için gayretimiz var, bu kesimi sağlamak için et balık kurumu açılacak sağlıklı bir şekilde yapılması sağlanacaktır. Tabi özellikle küçükbaş hayvancılık bu bölgede önemli, çünkü bölgenin yüzde 50’sinden fazla arazisi meralardan oluşuyor. Türkiye’de bu olanak başka yerde yok. Dünyada da çok az var. Kars- Erzurum platosu özellikle bu meraların yüzde 40-60’si otlarla kaplıdır. Yani böyle bir mera özelliği de çok az. Küçükbaş hayvancılık burada çok önemlidir.”
Kars’ta hayata geçirilecek ‘Arazi Tapulaştırılması’ projesi ile hayvancılıkla uğraşan bölge insanının kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması ve yem fiyatlarının ucuza mal edilmesi hedefleniyor.
 

 
Akkök’ten Kar Şehri Erzurum
 
GHSİM Rafting kursları başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadas 19 Kasım 2012 Pazartesi 08:56

Arazi Tapulaştırılması projesi daha önce Erzurum Ilıca ilçesi ve bazı ova köylerinde yapılmıştır. Hatta toplulaştırılan arazilerin tapu dağıtımları bile geçen sene tamamlanarak hak sahiplerine verilmiştir. Bu nedenle Doğu’da ilk tapu Projesi adlı başlık düzeltilmeli.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ilk salgın Erzurum'da olmuş
Simulium adlı Sineklerin, insanları oldukça rahatsız ettiğini dile getiren ...
Belediyecilikte örnek adım
Erzincan Belediyesi gerçekleştirdiği birçok proje ile ilklere imza atarken ...
Koçak’tan Ağrı çıkarması
Ağrılı işadamı Celal Oruç tarafından Eleşkirt ilçesinde yaptırılan ve ...
 
Okay Türkiye’yi temsil edecek
Bitlisli Milli Sporcu Mustafa Okay, Romanya'nın Bükreş kentinde 24-28 ...
KAÜ’de doğa duyarlılığı
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına ...
Güzelyayla yolu kabusu
Erzurum - Tortum Karayolu Güzelyayla geçidi sürücülerin korkulu rüyası ...
 
Çoruh rıhtımına ikiz geliyor
Bayburt'ta Çarşı Köprüsü’nden başlayarak Belediye Köprüsü’ne kadar devam ...
Gümüşhane şehidini uğurladı
Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan ...
‘Gün kardeşlik günüdür’
Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD), geçtiğimiz sene 9 ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri