Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>GUNCEL
15 Ağustos 2011 Pazartesi - 02:00

Kemertaş Dadaşları mest etti

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen Ramazan şenlikleri kapsamında ünlü ses sanatçısı Mükerrem Kemertaş ile oğlu Tuncay Kemertaş, Erzurumlular’la buluştu. Baba oğul Kemertaşlar, söyledikleri tatyan ve türkülerle, yüzlerce Erzurumlu’ya unutulmaz bir gece yaşattı.

Kemertaş Dadaşları mest etti

Ramazan’ın ilk gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nce İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliklerde dün gece Erzurum’un sevilen sanatçısı Mükerrem Kemertaş ve oğlu Tuncay Kemartaş sahne aldı. Sesi, yorumu ve seslendirdiği birbirinden değerli Erzurum türküleriyle gönüllere taht kuran Mükerrem Kemertaş, ‘Göç göç oldu’, ‘Huma kuşu yükseklerden seslenir’ ve ‘Tutam yar elinden tutam’ gibi türküleri, oğlu Tuncay’ın çaldığı saz eşliğinde söyledi. Erzurumlu baba ve oğul Kemertaşlar’ın gece geç saatlere kadar süren konserine vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri’nin her günü ayrı bir coşku yaşatıyor. Her gün bir sanatçının sahne aldığı şenlikler kapsamında bu hafta sonu da oldukça renkli geçti.

ERZURUMLULARA İLAHİ ZİYAFETİ

Erzurumlu ses sanatçısı Mükerrem Kemertaş’ın, oğlu Tuncay Kemertaş’la birlikte sahne aldığı İstasyon Meydanı’ndan, Cumartesi günü de ilahi ve ezgiler yükseldi. Mehmet Kemiksiz ve Ahmet Şahin İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler, Ramazan şenliklerine ayrı bir renk kattı.

İSTASYON MEYDNI’NDA RENKLİ HAFTA SONU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri’nin hafta sonu konukları Erzurumlu ses sanatçısı Mükerrem Kemertaş’la oğlu Tuncay Kemertaş oldu. Kemertaş’ları dinlemek için İstasyon Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran Erzurumlular, alkış yağmurlarıyla karşıladıkları ses sanatçısı baba ve oğluna büyük ilgi gösterdiler. Meydan dolduğu için yer bulamayan vatandaşların sahne olarak kullanılan platformun kenarından takip ettiği konser, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Yıllara mal olmuş Erzurum türkülerini seslendiren Mükerrem Kemertaş’la oğlu Tuncay Kemertaş, ayrıca tatyan ve gazel örnekleri de sundular. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter İrfan Salın, daire başkanları ve şube müdürlerinin de katıldığı Kemertaş konserinde, vatandaşların istek parçaları birbirini izledi. Dinlemek istedikleri parçaları ellerindeki peçete ve kağıt parçalarına yazarak sahneye sanatçılara ulaştıran vatandaşlar, seslendirilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşarken, baba oğul Kemertaş’lar konserin sonunda İstasyon Meydanı’ndan alkışlarla uğurlandılar.

MEHMET KEMİKSİZ VE AHMET ŞAHİN İLAHİ GRUBU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri, Cumartesi günü de tanınmış bir ilahi grubunu ağırladı. Mehmet Kemiksiz ve Ahmet Şahin İlahi Grubu’nu İstasyon Meydanı’nda ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, Erzurumlulara ilahi ve ezgilerle unutulmaz bir gece yaşatırken, yükseköğrenimini Erzurum’da tamamlayan Mehmet Kemiksiz, seslendirdiği ilahilerle konsere katılanları adeta mest etti. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Mehmet Kemiksiz ve Ahmet Şahin İlahi Grubu, Alvarlı Efe Hazretleri’ne ait gazel ve kasideleri de seslendirdi.

Türk musikisinin tanınmış seslerinden Ahmet Şahin’le birlikte paylaştıkları sahnede hem kulakların, hem de yüreklerin pasını silen Mehmet Kemiksiz, Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ramazan’ın Erzurum’da bir başka hava oluşturduğunu belirterek, “Erzurum’da oruç tutmanın verdiği manevi hazzı tarif etmek mümkün değil.” dedi.

 
Kent Meydanında Ramazan coşkusu
 
Kıyıcı'yla gurur duyduk..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Meydanında Ramazan coşkusu
Yakutiye Belediyesi tarafından ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler ...
Semercilik tarih oldu
Binlerce yıl ulaşımda kullanılan at, katır ve eşeklerin sırtına yük bağlamak ...
Dini yayınlara talep arttı
Erzurum'da, Ramazan ayı içerisinde hatim setleri, dini film, ilahi kaset ...
 
Şehitler için tırmandılar
Erzurum ve çevre illerden gelen Arama ve Kurtarma Birliği (AKUT) üyesi ...
Öztürk'ten dadaşlara çağrı..
Erzurum Valiliği başlattığı yardım kampanyası ile, açlıkla ve susuzlukla ...
Ulaşımın ezberi bozuldu
Sağlık, Turizm, Kış Sporları, Eğitim ve Enerji alanlarında Doğu Anadolu ...
 
Ramazan istismarına dikkat..
On bir ayın sultanı Ramazan’la birlikte sayılarında gözle görülür bir ...
Kaldırım işgaline zabıta denetimi
Erzurum’da zabıta ile esnaf arasında gerginlik yaşanırken duruma polis müdahale etti.
Örnek çocuklar
Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki yurt, yuva ve çocuk ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri