Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Ağustos 2012 Çarşamba - 16:20

Kent meydanında mevlid

Yakutiye Kent Meydanında Ramazan etkinliklerinin en kutlusu yaşandı. Ali Korkut’un da katıldığı Kadir Gecesi programında dünyaca ünlü Erzurumlu kurra hafızlar Kur’an tilaveti eşliğinde Mevlidi Şerifle Meydanı dolduranları mest ettiler. Gecenin sonunda dua edildi, toplu olarak eller semaya yöneldi.

Kent meydanında mevlid

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Kent Meydanında Ramazan etkinliklerinin en kutlusu yaşandı. Ali Korkut’un da katıldığı Kadir Gecesi programında dünyaca ünlü Erzurumlu kurra hafızlar Kur’an tilaveti eşliğinde Mevlidi Şerifle Meydanı dolduranları mest ettiler. Gecenin sonunda dua edildi, toplu olarak eller semaya yöneldi.
Yakutiye Belediyesi, Temaşa-i Ramazan etkinliklerini Kadir Gecesi özel programıyla taçlandı. Erzurum doğumlu dünyaca ünlü 4 büyük hafız Kur’an tilaveti eşliğinde Mevlidi Şerif okudular. Kurra Hafız Nevzat Dışbudak kari İstanbul Eminönü Yeni Camii, Kurra Hafız Murat Akbulut kari İstanbul Bahçelievler Kuran Kursu hocası, Kurra Hafız Mustafa Kızılcıoğlu Kur’an-ı Kerim dünya birincisi, kari ve Kurra Hafız Osman Aydın karive duahan Eminönü yenicamii imamı, alanı dolduran Erzurumluları mübarek gecede mest eylediler. Özellikle dünya Kur’an okuma birincisi Mustafa Kızılcıoğlu’nun Kur-an tilaveti Yakutiye Kent Meydanında duygu dolu anlar yaşattı. Güzel sesiyle Erzurumluları mest eden hafızlar, okudukları Mevlidi şerifin ardından kalabalığa dua yaptırdılar. Kurra hafız ve dua han Osman Aydın’ın dini sohbeti ve ardından yaptırdığı dua beğeniyle karşılandı. Osman Aydın, gecenin düzenlenmesi ve Yakutiye Kent Meydanının kendilerine açılmasından dolayı Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür etti. Osman Aydın, “Belediye Başkanımız Ali Korkut’un sizlere de daha fazla hizmet yapması, hizmetlerinde başarılı olması için dua edelim” sözleri meydandan “amin” sesleriyle karşılık buldu.
KORKUT’TAN OLTU TAŞI TESPİH GELENEĞİ
Kadir Gecesi programı nedeniyle kurra hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetlerini dinleyip mest olan Ali Korkut, Erzurum ürünü Oltu taşı için tanıtımı elden bırakmadı. Korkut, hafızlara hoş geldiniz derken her birine ayrı ayrı oltu taşı tespih hediye etti. Meydanı dolduran halkın Kadir Gecesi’ni de tebrik eden Ali Korkut, “Bu güzel Kur’an tilaveti beni de çok etkiledi. İnşallah hep böyle güzel sesli hafızlardan Kur’an dinlemek bizlere nasip olur. Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum. İnşallah hepimizin bu kutlu gecede günahları affolur, inşallah bu kutlu gece yüzü suyu hürmetine Devletimizin başındaki musibetler def olur, İslam alemi huzura kavuşur. Ellerimizi semaya açarken, hep birlikte Devletimiz ve Milletimizin başındaki musibetlerin defi için dua edelim. Kadir Geceniz mübarek olsun” dedi.

 
Şahin’e destek yağıyor
 
Türk Kızılayı’ndan Tebriz’e destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Camiler sabaha kadar açık kalacak
Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Kadir gecesi dolayısıyla Lalapaşa, Solakzade ...
Ünlü hafızlar, kent meydanında
Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için Yakutiye Belediyesi özel hazırlık ...
Mahallede toplu iftar
Oltu Aslanpaşa Mahallesi Karabulut Sokak sakinleri iftarlarını cadde de açtılar.
 
'Ramazan Kültürü, milli kültürümüz'
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, TRT Ankara Radyosu’nun “İftar Programı”na ...
Öztürk tartışmalara son verdi
Balıkesir'in Erdek ilçesindeki şehitliğin Bizans mezarlığı çıktığı şeklindeki ...
Erzurum’da Fasıl Geceleri
Erzurum’da Fasıl geceleri yaşatılmaya devam ediliyor. Erzurumlu THM sanatçısı ...
 
Palandöken’de Kaside gecesi
Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri İlahi ...
Dadaşlar Keçiören'de buluştu
Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 21. gecesine ...
Kent meydanında ilahi nağmeleri
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan, etkinlikleri ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri