Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
22 Mayıs 2014 Perşembe - 02:34

‘Kitapçı yalakalıktan hoşlanmazdı’

Nihat Bey'in ardından’ başlıklı yazısında Karaman, “Dürüst namuslu ve haysiyetli bir adamdı, yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı.” tanımlamasında bulundu.

‘Kitapçı yalakalıktan hoşlanmazdı’

18. Dönem Erzurum Milletvekili, Ufuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Karaman, Sağlık Eski Bakanı Nihat Kitapçı’nın vefatının ardından bir yazı kaleme aldı. ‘Nihat Bey’in ardından’ başlıklı yazısında Karaman, “Dürüst namuslu ve haysiyetli bir adamdı, yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı.” tanımlamasında bulundu.

İşte o yazı:

NİHAT BEYİN ARDINDAN

Allah rahmet etsin Erzurum’un eşrafından, Erzurum’da doğup büyüyen, Erzurum’a hizmet veren, her şeyden evvelbir Erzurum sevdalısı abimizi, Nihat Kitapçı’yı ahirete uğurladık. Allah rahmet etsin, taksiratlarını affetsin. Fani, son derece geçici, fakat o derecede aldatıcı dünyanı hali bu.  Herkes takdir edilen, uzaması kısalması elimizde olmayan ömrü tamamlayıp gidecektir. Asıl önemli olan bu ömrü; şerefle,helal rızıkla, hak gasp etmeden, kutsal değerlere saygı göstererek, istismar etmeden tamamlamaktır.

Nihat Bey ilkeli, beğenin beğenmeyin kendine göre doğruları olan ve o doğrulardan taviz vermeyen bir insandı. Kimselerle uğraşmaz, kendi işine ve dünyasına dönüktü.  Asla yalan söylemez, devlet malına ve kul hakkına son derece mesafeli ve hassastı. Kursağına haram lokma yemedi, yediği şeklinde bir fikre de hiç kimse sahip değildir. Siyasette belediye başkanı, milletvekili ve bakan olarak bulunmasına rağmen baba malı satarak yaşadı ve mütevazi bir ömürle hayatını noktaladı. Kötü örneklerinden nefret ettiğimiz sonradan zengin olan siyasilere hiç benzemedi.

Nihat Bey’i öncelerden ismen tanırdım. Asıl tanışıklığımız, 12 Eylül’de ben Aşkale kaymakamı iken oda, önce seçilmiş, sonrada atanmış belediye başkanlığı sırasında oldu. Daha sonrada kısmet oldu, aynı dönemde Erzurum’umuza TBMM deberaber hizmet verdik.Daha da yakinen tanıma imkânım oldu. Bu nedenle hakkında hüsnü şehadette rahatlıkla bulunabilirim. Dürüst namuslu ve haysiyetli bir adamdı, yalandan ve yalakalıktan hoşlanmazdı.

İnsanlarımız hüküm verirken çoğu zaman kendi dünyasına bakan tarafıyla ilgilenir, perde arkasını, işin derununu pek araştırmaz. Nihat Bey 12 Eylül’de Erzurum Belediye Başkanıydı o günkü komuta heyetine çok yakındı. Yanlış bir insan olsaydı Erzurum’da çok insanın canı yanardı. Hatta Erzurum’daki cemaatleri, diğer siyasi gurupları korumuş kollamıştır, fitneye asla mahal vermemiştir. Bu hizmeti dahi onu rahmetle anmaya yeter de artar.

İnsanımız geçmişi çabuk unutmakta, vefa duygusu eskisi gibi muhafaza edilmemektedir. Sayın Bakanım,Nahat Ağabeyi diye peşinden koşturanların çoğunu cenazede göremedik. Hâlbuki meşhur sözdür “Dışarıda yaşasan da Erzurum’da öl”.Çünkü bizim cenazeye ilgimiz çok farklıdır. Katılırız, yakinen ilgileniriz. Bunu bir insani görev telakki ederiz, karşılık asla aramayız.

Sanırım Erzurum’dan ayrılanlar bu alışkanlıklarını sürdüremiyorlar. Meclisteki törende iki yeni, iki eski mebus, ikide Erzurumlu, biriİl Başkanı Murat Kılıç, diğeri de Vahit Bingöl vardı. Kocatepe’de yirmi dolayında hemşerimizi gördük. Mezarlıkta da bir eski bir yeni mebus, birde Vahit Bingöl. Beraber mesai yaptıkları, siyasette beraber oldukları insanları, güçlü zamanlarında arkasından soluksuz koşturanlarıgörememekne kadar acı.Bu insani bir vecibedir, bu işin bahanesi olamaz.Bugün ona yarın size.

Erzurum, dünden bugüne bir marka şehirdir. Havası sert, insanları mert, vefalı, edepli, minarelerinde her gün sala okunan, inancına itikadına bağlı, ticaret ve maddi menfaat karşılığında inançlarını istismar etmeyen, seçkin insanların memleketidir. Erzurumlu; sevinçleri kederleri paylaşan, Hak’kın rızasından asla şaşmayan, vatanperverlerin, tarih yazanların evladıdır.

Canım Erzurum! Senden ayrılan bizler, bu kadar değiştik. Sende kalanlar bu ölçüden ne kadar ayrılıp değişti onu bilemiyorum. Dürüstlüğü ve Doğruluğu ile andığımız Nihat Ağabeye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine ve biz Erzurumlulara başsağlığı diliyorum.”

 
Rekor ceza…!
 
Erzurum bazlı araç devir verileri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet kahraman 23 Mayıs 2014 Cuma 16:45

gardeşim sebahattın beyı hastanedede mükerrer ziyaret ettim cenazedede vardım.evine iki kere gittim izmiril kardeş dürüstlüğü siyasilere örnek olsun Erzurumlularda bir mesaj aslsın istedim

Yorumu oyla      7      4  
kahraman gardaş 22 Mayıs 2014 Perşembe 19:40

Sen Sebahattin ARas'ın cenazesinde var mıydıN? Vahit Bingöl ve Murat Kılıç'ta ANAVATAN'Lı oldukları için gelmişler. E ne dediğini tam anlamadım ki?

Yorumu oyla      8      4  
izmirli 22 Mayıs 2014 Perşembe 19:21

Adam Kitapçı yı anlatmamış cenazeye gelmeyen erzurumluları anlatmış ilginç :)

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum’da yatırım atılımı başlatmak istiyoruz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘Erzurum'da yatırım hareketi ...
Yılmaz’dan Orhan’a birincilik tebriki
Yılmaz, yerel seçimlerde en yüksek oy oranı ile Erzurum birincisi olan ...
‘Ala ve Güllüce Erzurum için bir şanstır’
Yılmaz, "AK Partiye destek vermiş bir şehir olmak zaten başlı başına bir ...
 
‘Türkiye gençlerin omzunda yükselmeye devam edecek’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ...
Aksak Ailesi’nin mutlu günü
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın kızı Ankara'da yapılan ...
Sekmen’in Kızının Nikahını Topbaş kıydı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in kızı Fatma Sekmen ile Ömer ...
 
MEGASDER: ‘Milletçe bir hüznü yaşıyoruz’
Yüreklere acı düşüren olay sonrasında bir açıklama yapan Mahallebaşı ve ...
Aziziye’den engelli açılımı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Engelliler Haftası dolayısıyla ...
Karasu: ‘Hepimiz yastayız’
AK Parti Köprüköy İlçe Başkanı Rıdvan Karasu, Manisa’nın Soma İlçesinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri