Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
19 Ocak 2014 Pazar - 19:13

Korkmaz adaylığını açıkladı

Erzurum Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odasının seçiminde başkan adaylığını açıklayan Cemal Korkmaz, “Bakkal esnafımızın saymakla bitmeyecek kadar çok olan sorunlarının farkındayız. Bu farkındalık bilinci ile hareket edeceğiz'dedi

Korkmaz adaylığını açıkladı

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da yapılacak olan Erzurum Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odasının seçiminde başkan adaylığını açıklayan Cemal Korkmaz, “Bakkal esnafımızın saymakla bitmeyecek kadar çok olan sorunlarının farkındayız. Bu farkındalık bilinci ile hareket edeceğiz ve bu çizgide çözüm yolları arayışında olacağız. Bizlerde esnafız ve esnafımızla aynı sorun ve sıkıntıları beraber yaşamaktayız. Büyük marketlerin il dışına çıkartılması için hazırlanan kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Cemal Korkmaz, “Yıllardır Bakkal ve Manav esnafından oluşan odamız üyelerine en iyi hizmeti vermek için elimizden gelen bütün gayretleri sarf edeceğiz. Ancak, son yıllarda had safhaya ulaşmış olan büyük bir sıkıntımız var. O da sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezleridir. Sokaklara kadar giren büyük marketler, neredeyse her köşe başını kapmış durumdalar. Bu konudaki sıkıntılarımızı görsel ve yazılı basında defalarca anlatmamıza rağmen değişen bir şey olmadı. Bu sorunun çözümünün mecliste olduğunu düşünüyorum. “bıçak kemiğe dayandı” Yabancı sermaye, Erzurum’un üzerinde çöreklenmiş durumdadır. Erzurum halkının buralarda harcadığı paralar maalesef il dışına gidiyor. Odamızın 1500’ün üzerinde üyesi var ve bunun 1000’e yakını bakkal esnafı. Bizler, yıllarca mahallenin bakkalı olarak sabahın erken saatinde dükkânımızı açarak gecenin geç saatlerine kadar halkımıza hizmet veriyoruz. Sorunlarımız konusunda yeter artık diyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Seçim arifesinde üyelerimizi ziyarete gittiğimizde kendilerine ‘nasılsınız?’ diye soramıyoruz. Bu soruyu sormaktan utanır olduk. Çünkü; esnafımızın durumu ortada, esnafımızın durumu perişan.” dedi.
BAKKALLAR YABANCI SERMAYE KISKACINDA
Cemal Korkmaz daha sonra şunları kaydetti, “Bilindiği üzere Avrupa pazarının doyması ile birlikte ülkemize yönelen yabancı sermayeli marketlerin sayısı hızla artmakta ve holdinglerinde sektöre açılmasıyla birlikte marketçilikte yaşanan büyük rekabet bakkal esnafımızı büyük ölçüde mağdur etmektedir. Sayıları yüz binleri aşan, emek ve sermayesini birleştirerek çalışan bakkal esnafı, sayıları giderek artan hiper-grosmarketler karşısında zor duruma düşmekte, kısıtlı finansal imkânlarıyla oluşturmaya çalıştıkları atılımları sonuçsuz kalmakta ve işyerlerini kapatma noktasına gelmektedirler. Bakkal esnafını son yıllarda en çok rahatsız eden ve satış olanaklarını sınırlayan unsurların başında hiper-grosmarketlerin özellikle ilimizin her tarafında çığ gibi artması gelmektedir. Hiper-grosmarketlerin üretici firmaların miktar indirimli toptan satışları ile de desteklendiği gözlenmektedir. Ayrıca üretici firmalar tarafından çeşitli promosyonlar sağlanarak ve raf kiraları ödenmek suretiyle bu alışveriş merkezleri daha da uygun koşullarla satış yapabilir olanağa eriştirilmekte ve böylelikle daha cazip satış olanağı sunan yerler olarak özendirici bir imaja sokulmaktadır. Üretici firmalar tarafından daha yüksek fiyatla ürünlerini alan bakkal esnafı ise ürününü satışa sunduğunda müşterisi önünde fiyat artışlarının sorumlusu olarak görülmektedir. Gelişmiş ülkelerde küçük ve orta ölçekli işletmelerin korunduğu, desteklendiği ve gelişmesinin sağlandığı bilinen bir gerçektir. Hiper-grosmarketlerin bakkallara karşı ezici rekabetlerini önlemek bakımından fevkalade önlemler alınması gerekmektedir. Bu nedenle, bakkal esnafının alış verişlerini büyük ölçüde etkileyen büyükşehirlerde açılan hiper-grosmarketlerin şehir merkezlerinde açılmasını engellemek için bütün gücümüzle çalışacağımızdan hiçbir üyemizin endişesi olmasın. Hiper-grosmarketler karşısında bakkal ve market esnafının durumu konusunda hazırlamış olduğumuz çalışmalar, programlar ve projeler ile bakkal esnafımızın sahipsiz olmadığını kanıtlamak için yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bütün bakkal kardeşlerimizin genel kurulumuza bizzat katılarak bize oyları ile destek vermelerini bekliyoruz.” Dedi.

 
GHSİM'den madde bağımlılığıyla etkin mücadele
 
EGC’den Şifalı Protokol
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Musa 20 Ocak 2014 Pazartesi 11:59

siz ne kadar didinirseniz didinin iktidar ulusal sermayeyi sınırlandırmazsa her sokak başında bimler a101ler migroslar olursa bakkallarda iş yapamaz

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD Gençlik Kurulu seçime gitti
Genç MÜSİAD Erzurum Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa iş adamı Emrah Öztürk getirildi.
AK Parti’den esnaf teşekküllerine destek
Oltu Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından geçtiğimiz hafta yapılan seçimin ...
Havalimanında Free-Shop gündemi
Erzurum’da kış turizmi başta olmak üzere turizm çeşitliliğine olan ilginin ...
 
Erzurum 2013’ü 47’inci kapattı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum, Türkiye İller sıralamasında Vergi tahakkukunda 32, ...
En iyi dönem 2006 oldu
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da son on yılda vergi tahsilatının tahakkuka oranının ...
Girişimcilikte ATAÜNİ-ODTÜ işbirliği
Atatürk Üniversitesiyle ODTÜ arasında girişimcilik bazında işbirliği adımı atıldı.
 
Risk Merkezi açıkladı....
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 2013 yılı Ocak-Kasım dönemi İller Nakdi Kredi ...
Mükellef sayısında Oltu farkı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 2012 yılında 27 bin 939 olan faal mükellef sayısı ...
Polis Radyosu ekonominin nabzını tutuyor
Erzurum Polis Radyosunun çarşamba günleri gündem oluşturan “Kalkınmada ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri