Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>GUNCEL
1 Mayıs 2012 Salı - 02:36

Kültür Yolu Projesi başlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Kültür Yolu” projesine start veriyor. Toplam maliyeti 500 milyon lira olan proje kapsamında Yakutiye Medresesi’nden başlayıp kalenin doğu yakasına kadar ulaşan bölgede kamulaştırma yapılacak. Bölgede tescilli binalar hariç bütün binaların yıkılmasının öngörüldüğü ‘Kültür Yolu’ projesi çerçevesinde mülk sahipleriyle görüşmelere ise Çarşamba günü başlanacak.

Kültür Yolu Projesi başlıyor

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Kültür Yolu” projesine start veriyor. Toplam maliyeti 500 milyon lira olan proje kapsamında Yakutiye Medresesi’nden başlayıp kalenin doğu yakasına kadar ulaşan bölgede kamulaştırma yapılacak. Bölgede tescilli binalar hariç bütün binaların yıkılmasının öngörüldüğü ‘Kültür Yolu’ projesi çerçevesinde mülk sahipleriyle görüşmelere ise Çarşamba günü başlanacak.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Kültür Yolu Projesi ile Erzurum’ un kalbine neşter vuruyoruz. 16 Büyükşehirden biri olan kentimize dev bir meydan hediye ediyoruz. Yapılması planlanan meydanın Türkiye’de bir eşi yok. Projeyi hayata geçirdiğimizde o bölgede tarihi eserler hariç hiçbir bina kalmayacak” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Kalkınma Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Kültür Yolu Projesi tamamlandı. Bir yıldan buyana altyapı çalışmaları devam eden proje Erzurum’un kalbi niteliğindeki Cumhuriyet Caddesi’ne yeni bir yüz kazandıracak. Proje kapsamında yürütülecek olan çalışmayla Adnan Menderes ve Cumhuriyet caddeleri ile Tebrizkapı ve Taşambarlar dahil olmak üzere bu caddeler üzerindeki tüm binaların yıkılması planlanırken, bu bölgede yeşil alan ve büyük bir kent meydanı yapılacak.
PROJENİN MALİYETİ 500 MİLYON LİRA…
Kalkınma Bakanlığının Cazibe Merkezileri projesi arasında değerlendirilen “Erzurum Kültür Yolu” projesi için kamulaştırma çalışmaları başladı. Proje yaklaşık olarak 33 hektar alanı kapsayacak. Tescilli Binalar haricinde, tüm binaları kamulaştırılacak ve yıkımlar önümüzdeki yaz sezonunda tamamlanacak. Proje 3 etap halinde hayata geçirilecek. Bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmeyecek ve sit alanları oluşturulacak proje kamulaştırma dahil toplam 500 milyon liraya mal olacak.
ÇEKİRDEK ERZURUM’A DEV BİR KENT MEYDANI…
Proje için bir yıl hiç durmadan çalıştıklarını belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler şunları anlattı: “Kültür Yolu Projesi ile Erzurum’ un kalbine neşter vuruyoruz. 16 Büyükşehirden biri olan kentimize dev bir meydan hediye ediyoruz. Kent meydanı Yakutiye Medresesi’nde başlayıp, kalenin doğu yakasında bitecek. Yapılması planlanan meydanın Türkiye’de bir eşi yok. O bölgede tarihi eserler hariç hiçbir bina olmayacak. Erzurumlular parka ve yeşil alana doyacak. Kent merkezi o kötü görünümünden kurtulacak. Bazı bölgelerde ise modern işyerleri inşa edilecek. 2 yıl sonra Erzurum modern kimliğine kavuşacak” dedi.
KÜÇÜKLER: ERZURUM, TARİHİYLE BU MEYDANDA BULUŞACAK…
Başkan Küçükler, Erzurum’un, zengin tarihi bir geçmişinin yanında kültürel birikiminin de büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, “Bu birikimi ön planda tutarak, aslında içinde yaşadığımız şehrin hakkını da teslim etmiş olacağız. Erzurum’un, tarihini, kültürünü, kimliğini ve sanat birikimini ifade etmeye ihtiyacı var. Bunun yolu da, bu zenginliklerin görsel olarak ön planda tutulacağı bir kent meydanıyla mümkündür” diye konuştu.
Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii ve buraya çok yakın durumdaki Üç Kümbetler’in, bu bölgeye adeta tarih kampusu niteliği kazandırdığını dile getiren Başkan Küçükler, “Bu bölgede tarih birbiriyle buluşuyor. Burada kuracağımız kent meydanı ise, tarihle şehri buluşturacak. Kimliğini, ruhunu ve kültürünü ifade etme noktasında Erzurum’un böyle bir meydana ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 
Palandöken yaza hazır
 
Hekimler hastalarla buluştu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yavuz akpınar 1 Mayıs 2012 Salı 13:38

bende faruk kardese katılıyorum kongre binasının karsı tarafından nazık çarsısını sol tarafından kuru halın oldugu yere kadar istimlak edilerek hem kongre meydanı yapılmıs olur hemde ulasımı engellemeyecek mıtng alanı yapmıs olursunuz

Yorumu oyla      6      4  
atilla okuyucu 1 Mayıs 2012 Salı 09:59

sevgili faruk kardeş benim projeye bütçe lazım demiştiniz.gördüğün gibi çok çabuk zamanda hayata geçti.senin projede inşaallah yapılır.ama benim proje detaylarını belediyeye mail attığım gibi yapılırsa erzuruma 1.000.000 turist geleceğine kalıbımı basarım.erzurumu dışa açmak istiyorsak bu proje mutlaka yapılmalı.hoşçakalın

Yorumu oyla      6      4  
faruk candan 30 Nisan 2012 Pazartesi 23:06

500 milyona yazık olacak.O parayı boş alan yapacağınıza kentsel dönüşüme harcayın şehir modern görünsün.Meydan maliyeti sıfır olacak fikrimi tekrarlıyorum.Kongre binasının karşısından Gölbaşı kavşağına kadar yıkım yapın,Aziziye tabyalarını Kongre binasının eşiğinden görmüş olursunuz.Maliyetinide T.B.M.M.karşılamış olur.Bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.Aynı zamanda şehirin öteki tarafınına da el attığınızı görürüz.Yağcılar sitesi yapmakla öteki tarafı kandıramazsınız.

Yorumu oyla      6      4  
DaDaS 30 Nisan 2012 Pazartesi 23:02

şimdiden hayırlı olsun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken yaza hazır
Palandöken Belediyesi altyapı ve asfalt çalışmalarıyla ilçenin çehresini ...
Duayen avukatlara onur ödülü
Meslekte 25-30 yılını dolduran Avukat Nizamettin Selçuk, Faruk Terzioğlu, ...
Erzurum altyapısı yenileniyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke ...
 
TAFT cağ kebabına hayran kaldı
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) belediyelerinin finansal kapasitelerini ...
Mahallebaşı’nda arazi kavgası: 15 yaralı
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yeşilören ile Susuz köylüleri arasında ...
Odabaş, afetlerle yaşamayı anlattı
Güneş Vakfı Konferans Salonun da ‘’Afetler ile Yaşamak’’ konulu bir konferans ...
 
İMO açıklama yaptı
Erzurum İnşaat Mühendisleri odası Erzurum’daki Yapı Denetim Firmalarının ...
Çağrı merkezlerinde akademik açılım
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından düzenlenen panelde ...
Tarımın nabzı Erzurum'da atacak
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, yarın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri