Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
29 Eylül 2011 Perşembe - 07:52

Kütüphanecilikte çağdaş açılım

Erzurum'da, teknolojik donanıma sahip, yaklaşık 5 bin kitabın bulunduğu gezici halk kütüphanesi, çocuklara 5 Yıldızlı kütüphane hizmeti verecek.İl Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, kurum olarak verdikleri hizmetlerden birinin de kütüphanecilik olduğunu, kütüphane hizmetlerinin ulaşamadığı bölgelere de gezici kütüphane hizmeti verdiklerini söyledi.

Kütüphanecilikte çağdaş açılım

ERZURUM
Erzurum'da, teknolojik donanıma sahip, yaklaşık 5 bin kitabın bulunduğu gezici halk kütüphanesi, çocuklara 5 Yıldızlı kütüphane hizmeti verecek.İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, yaptığı açıklamada, kurum olarak verdikleri hizmetlerden birinin de kütüphanecilik olduğunu, kütüphane hizmetlerinin ulaşamadığı bölgelere de gezici kütüphane hizmeti verdiklerini söyledi.
 ÖZTÜRK’ÜN AÇIKLAMASI
Kütüphanesi olmayan bölgelere gezici kütüphane hizmeti götürdükleri aracın uzun yıllar verdiği hizmetin ardından hurdaya çıktığını belirten Öztürk,"Aracımız yaklaşık bir yıl önce hizmetten kaldırıldı. Ancak iyi bir şekilde yürüttüğümüz bu hizmetlerin devam etmesi gerekiyordu. Birkaç yıl kaynak aradık, bulamadık. Yürütülmekte olan SODES projeleri Erzurum'da da uygulanmaya başlayınca biz de gezici kütüphane üzerine bir proje hazırladık" dedi.
 SODES’E PROJE SUNUMU
Öğrencilerin kütüphane hizmetini dört gözle beklediğini ifade eden Öztürk, gezici kütüphane aracının hizmetten men edilince ne kadar önemli bir hizmet verdiklerinin farkına vardıklarını belirtti.
 Kütüphanesi olmayan semt ve köylerden çocukların ısrarla kütüphane hizmeti istediğini vurgulayan Öztürk, "Kütüphaneye gerçekten büyük ilgi varmış, kaybedince anladık. Çocuklardan, 'kütüphanemiz niye gelmiyor, kütüphanemizi istiyoruz' diye yoğun istek oldu. Bu talep bizi kamçıladı" dedi.
 SODES'e sundukları projenin "uygulanabilir bir proje" olarak 350 bin liraya kabul edildiğini belirten Öztürk, şunları ifade etti:
 "SODES'ten 350 bin liralık bir kaynak temin ettik. Bakanlığımızdan da 190 bin liralık bir kaynak ekleyerek, 540 bin liralık bir kaynakla projeyi hayata geçiyoruz. Kütüphane hizmetinin ulaşamadığı yerlere, öğrencilere kütüphane hizmetlerimizi götüreceğimiz. Sadece kitap değil, internet, görüntü, eğitim yapabilecekleri hizmet aracı düşündük. Bu kapsamda 12 metre boyunda uzun bir otobüs ve içerisinde internet, sunum merkezlerinin olduğu, görüntülü eğitim merkezinin bulunduğu bir teknoloji aracı oluşturduk. Aracın imalatı tamamlandı, üstyapı bitti. Birkaç hafta içinde de aracımız tamamen bitmiş olacak. Teknoloji arıcımız, öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetinde girecek."
 "TÜRKİYE'DE İLK "
Gezici kütüphanenin her alanda donanımlı olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bu kapsamda düzenlenen, öğrenci ve hedef kitlenin ihtiyaç duyduğu kitapla birlikte, teknoloji de sunabilecek gezici kütüphanenin Türkiye'de ilk olacağını düşünüyorum. Bu araçta 6 bilgisayar, 2 televizyon, internet, projeksiyonlar, güç kaynağı, klima, engelli rampası, kitap okunabilecek bir mekan, gürültü yapmayan güç kaynağı olacak" diye konuştu.
 Gezici Halk Kütüphanesi ile gidilecek köyler için önceden program yapılacağını vurgulayan Öztürk, ihtiyaca göre gittikleri hedef kitleye güncel, bilimsel ve ders çalışmaya yönelik kitaplar götüreceklerini vurguladı.Otobüste en az 5 bin kitabın bulunacağını vurgulayan Öztürk, "Çalışma metodumuz belirli periyotlarla, hedef kitleye 15 günde bir hizmetten yararlanmasını sağlamaktır" dedi.
 Özürlülerin de sandalyeleriyle gelip, kütüphane aracında hizmet alacağını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:
 "Engelli engelsiz bütün vatandaşlarımızın yararlanacağı bir gezici kütüphane oluşturacağız. Gezici kütüphane sayesinde internetle tanışmayan hedef kitleyi internetle de tanıştıracağız. Eğitim-öğretimin başındayız. Bir ay içinde aracımızı hizmete sokarak, sadece köydekiler değil, bazı uzak semtlerimize de teknolojiyle donatılmış kütüphane hizmeti götüreceğiz. Bizim amacımız, hedef kitleye 5 Yıldızlı, mükemmel hizmet vermektir."AA/AYŞE YILDIZ
 

 
Ermancık Hoca hakka yürüdü
 
Üniversitelerde bölgesel işbirliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
N.AYDIN 29 Eylül 2011 Perşembe 11:52

Güzel fıkir toplumumuz böle birşeyeıhtıyacı var.düşüncelerınıze t.şekürler

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırcı ek bina temeli atacak
Atatürk Üniversitesine (AÜ) bağış yoluyla yapılacak ilk ve en büyük özel ...
Horasan’da Halk Eğitimi atılımı
Horasan'a Halk Eğitimi Merkezi Binası YapılacakHorasan Kaymakamlığı binası ...
Arık, Genel Sekreterliğe atandı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Genel Sekreterliği görevine Doç. Dr. Mustafa Arık, atandı.
 
Arınç Üniversite açılışına katılacak
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, eğitim kurumlarındaki ...
Doğu’da 2’inci iletişim Fakültesi açılıyor
Malatya İnönü Üniversitesi'ne yeni açılan İletişim Fakültesi açılış töreninin ...
Bilkent’ten Türk Dili’ne hizmet
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Erzurum Eğitim Bilimleri Enstitüsü ...
 
SMD Genel Kurul’a gitti
Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel ...
Öğretmenler bilgilerini test etti
Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şubesi’nce eğitim kurumları müdür ve müdür ...
23 akademisyen doçentliğe yükseldi
Atatürk Üniversitesi’nde 23 yardımcı doçent, doçentliğe atandı. Atamalar ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri