Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AFAD zamanla yarıştı
AFAD zamanla yarıştı
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Artvin – Ardahan yolunda heyelan
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Öğrenciler Sarıkamış şehitlerine yürüdü
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış Şehitlerinin hatırasına sadakat
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
27 Ağustos 2022 Cumartesi - 12:06

Kuzeydoğu Anadolu İnternet erişim oranları açıklandı

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerinin yar aldığı Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde 2021 yılında yüzde 86,6 olan internete erişim oranı bu yılın ilk 3 ayında yüzde 88,2’ye yükseldi.

Kuzeydoğu Anadolu İnternet erişim oranları açıklandı

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan illerinin yar aldığı Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde 2021 yılında yüzde 86,6 olan internete erişim oranı bu yılın ilk 3 ayında yüzde 88,2’ye yükseldi.

2022 yılının ilk 3 ayında İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması 1.Düzeye göre hanelerde İnternet erişim oranı; İstanbul Bölgesinde yüzde 98,7, Batı Marmara Bölgesinde yüzde 90,5, Ege Bölgesinde yüzde 94,4, Doğu Marmara Bölgesinde yüzde 94.0,  Batı Anadolu İstatistik Bölgesinde yüzde 98,3, Akdeniz Bölgesinde yüzde 92,1, Orta Anadolu Bölgesinde yüzde 91,6, Batı Karadeniz’de yüzde 89,1, Doğu Karadeniz Bölgesinde yüzde 90.9,  Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 88,2, Ortadoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 90,4,  Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 93,9 olarak kaydedildi.

HANEHALKI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BT) KULLANIM ARAŞTIRMASI, 2022

İnternete erişim imkanı olan hane oranı yüzde 94,1 oldu

Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre; 2022 yılında hanelerin yüzde 94,1'inin evden İnternete erişim imkanına sahip olduğu gözlendi. Bu oran, geçen yıl yüzde 92,0 olarak gerçekleşti.

İnternet erişim imkanı olan hane oranı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) 1. Düzeye göre, en yüksek olan bölgeler sırasıyla, yüzde 98,7 ile TR1 İstanbul (İstanbul), yüzde 98,3 ile TR5 Batı Anadolu (Ankara, Konya, Karaman) ve yüzde 94,4 ile TR3 Ege (İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak) olarak gerçekleşti.

İNTERNET KULLANAN BİREYLERİN ORANI YÜZDE 85,0 OLDU

İnternet kullanım oranı, 16-74 yaş grubundaki bireylerde 2021 yılında yüzde 82,6 iken 2022 yılında yüzde 85,0 oldu. Erkeklerin İnternet kullanım oranının 2022 yılında yüzde 89,1, kadınların ise yüzde 80,9 olduğu görüldü.

İNTERNETİ DÜZENLİ KULLANAN BİREYLERİN ORANI YÜZDE 82,7 OLDU

Bireylerin yüzde 82,7'sinin, 2022 yılının ilk 3 ayını kapsayan dönemde İnterneti düzenli olarak kullandığı görüldü. Düzenli olarak İnternet kullanan erkeklerin oranı yüzde 86,9, kadınların ise yüzde 78,6 oldu.

e-DEVLET HİZMETLERİNİ KULLANAN BİREYLERİN ORANI YÜZDE 68,7 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Son 12 ay içinde özel amaçla resmi makamların web sitelerini ve uygulamalarını kullanan ve İnternet üzerinden kamu hizmetlerinden yararlanan bireylerin oranı yüzde 68,7 oldu. E-devlet hizmetlerini kullanım amaçları arasında, yüzde 64,4 ile resmi makamlar veya kamu hizmetleri tarafından kendisi hakkında saklanan kişisel bilgilere erişme ilk sırayı aldı. Bunu, yüzde 48,5 ile kamu kurumlarından veya kamu hizmetlerinden bir randevu alma veya rezervasyon yaptırma ve yüzde 44,1 ile kamu kuruluşlarına ait web sitelerinden bilgi edinme takip etti.

İnternet üzerinden mal veya hizmet satın alma ya da sipariş verme oranı yüzde 46,2 oldu

Son 12 ayda İnternet kullanan bireylerin İnternet üzerinden özel kullanım amacıyla mal veya hizmet satın alma ya da sipariş verme (e-ticaret) oranı, 2021 yılında yüzde 44,3 iken 2022 yılında yüzde 46,2 oldu. Cinsiyete göre İnternet üzerinden mal veya hizmet satın alma ya da sipariş verme oranı erkeklerde yüzde 49,7 iken kadınlarda yüzde 42,7 oldu. Bu oran, bir önceki yıl sırası ile yüzde 48,3 ve yüzde 40,3 olarak gerçekleşti.

Bu oran, en son mal veya hizmet satın alma ya da sipariş verme zamanlarına göre incelendiğinde; bireylerin yüzde 33,6'sının son 3 ay içinde (2022 yılı ilk 3 ayı) mal veya hizmet satın aldığı ya da sipariş verdiği görüldü. Bu oran, geçen yılın son 3 ayı içinde (2021 yılı ilk 3 ayı) yüzde 32,4 oldu.

İNTERNETTEN EN FAZLA YÜZDE 71,3 İLE GİYİM, AYAKKABI VE AKSESUAR SATIN ALINDI

İnternet üzerinden 2022 yılının ilk 3 ayı içerisinde mal veya hizmet satın alan ya da sipariş veren bireylerin en fazla satın aldığı mal, yüzde 71,3 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar oldu. Bunu, yüzde 50,2 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar, yüzde 41,9 ile gıda ürünleri, yüzde 28,7 ile temizlik ürünleri, kişisel bakım malzemeleri ve yüzde 27,4 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri takip etti.

İnternet üzerinden en fazla satın alınan mal türleri cinsiyete göre incelendiğinde; erkeklerin yüzde 64,7 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, yüzde 51,1 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar ve yüzde 40,9 ile gıda ürünleri; kadınların ise yüzde 78,4 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, yüzde 49,2 ile lokantalardan, fast food zincirlerinden, catering şirketlerinden yapılan teslimatlar ve yüzde 43,0 ile gıda ürünleri satın aldığı görüldü.

En fazla satın alınan veya abone olunan dijital içerik yüzde 26,4 ile film veya dizi izleme hizmeti oldu

İnternet üzerinden 2022 yılının ilk 3 ayı içerisinde mal veya hizmet satın alan ya da sipariş veren bireylerin en fazla satın aldığı veya abone olduğu dijital içerik, yüzde 26,4 ile film veya dizi izleme hizmeti veya indirme oldu. Bunu, yüzde 23,2 ile müzik dinleme hizmeti veya müzik indirme ve yüzde 15,1 ile yazılımları indirme (sürüm yükseltmeleri dahil) takip etti.

Bu bireylerin en fazla satın aldığı çevrimiçi hizmetler ise, yüzde 21,0 ile web sitesi veya uygulama üzerinden ulaşım hizmeti (otobüs, tren, uçak ve gemi bileti)  satın alımı, yüzde 14,9 ile kültürel etkinliklere (sinema, tiyatro, konser, fuar vb.) bilet alma ve yüzde 13,4 ile İnternet veya mobil telefon bağlantı aboneliği oldu.

İnternet üzerinden öğrenme faaliyeti gerçekleştiren bireylerin oranı yüzde 15,9 oldu

İnternet üzerinden son 3 ay içinde eğitim, mesleki veya özel amaçlar için öğrenme faaliyeti gerçekleştiren bireylerin oranı, 2021 yılında yüzde 17,1 iken 2022 yılında yüzde 15,9 oldu. Bu oranın 2022 yılında erkekler için yüzde 15,6, kadınlar için ise yüzde 16,3 olduğu görüldü.

BİREYLERİN YÜZDE 82,0'I WHATSAPP KULLANDI

Bireylerin en fazla kullandıkları sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları yüzde 82,0 ile WhatsApp, yüzde 67,2 ile YouTube ve yüzde 57,6 ile Instagram oldu. En fazla kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları cinsiyete göre incelendiğinde; erkeklerin en fazla yüzde 85,9 ile WhatsApp, yüzde 70,8 ile YouTube ve yüzde 61,5 ile Facebook uygulamalarını, kadınların ise yüzde 78,1 ile WhatsApp, yüzde 63,7 ile YouTube ve yüzde 55,9 ile Instagram uygulamalarını kullandığı gözlendi.

 
Yenişehir’de yangın paniği
 
Yine hakem faciası: 2 - 2
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya bu keşfi konuşuyor
Dışişleri Bakanlığı, Moğalistan’da keşfedilen Kutluk İlteriş Kağan'a ait ...
ETÜ’nün Erasmus Projesi kabul edildi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) Erasmus Projesi kapsamında Türkiye ...
Duman Advanced Functional Materials Dergisinde
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), nitelikli akademik kadrosu ve donanımlı ...
 
Aykan deprem gerçeğine dikkat çekti
Aykan, ‘Bolu, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Manisa, İzmir, Aydın, ...
ETÜ’nün Robot Tabanlı Projesine TÜBİTAK’tan destek
ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim ...
Erzurum SANTEK bilgilendirdi
Sanayi ve Teknoloji Kurulu (SANTEK) ‘2022 Yılı 1.ve 2. Dönem Toplantısı’nda, ...
 
Beton üretiminde bilimsel yaklaşım
Erzurum Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim dalı ...
Destek almaya hak kazanan akademisyenlere ziyaret
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu bünyesinde yer alan Araştırma ...
TBMM’den tarihi araştırma
TBMM; ABD, Rusya, Fransa, Almanya, İspanya ve Güney Afrika'nın da arasında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri