Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>EKONOMİ
15 Şubat 2012 Çarşamba - 16:44

Lojistik Köy’de yeni süreç

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi kapsamında Mezra köyüne kurulacak olan Lojistik Merkez’in yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olacağını belirttiler.

Lojistik Köy’de yeni süreç

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi kapsamında Mezra köyüne kurulacak olan Lojistik Merkez’in yaklaşık 50 milyon TL'ye mal olacağını belirttiler.
AK Parti Milletvekilleri, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesi kapsamında Kars'ın 13 kilometre doğusunda Kars-Tiflis ve Kars-Iğdır demiryolu projelerinin kesişim noktasında bulunan Mezra durağında da yaklaşık 316 bin metrekare alanda Lojistik Merkezin kurulacağını kaydettiler.
Son günlerde lojistik merkezin Kars’ta kurulmayacağı yönünde vatandaşlarını kafasının karıştırıldığına dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, lojistik merkezin kesinlikle Kars’ta kurulacağını söylediler.
Mezra Köyü Durağı’nda kurulacak lojistik merkez ile Kars’ın lojistik üs haline geleceğini ifade eden AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Bu lojistik merkezinin kurulum maliyeti 50 milyon TL. Kurulum maliyeti getirisinin yüzde 1'i bile değil. Yüksek hızlı tren yolu tamamlandığında, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu tamamlandığında, lojistik merkezi tamamlandığında, dört başı mamur işler hale geldiğinde lojistik sektörüne yıllık katkısı milyar dolarla ölçülecek. Karslıların kafasını karıştırmak isteyenler var. Son günlerde lojistik merkezin Kars’ta kurulmayacağı yönünde tutarsız demeçler verenler var. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın kesinlikle lojistik merkez Kars’a kurulacak” dediler.
Kars Tiflis, Kars Iğdır demiryolu projelerinin kesişim noktasında bulunan Mezra durağında yaklaşık 300 bin metrekare alanda Kars Lojistik Merkezi’nin kesinlikle kurulacağının altını çizen Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Kars’ta çok önemli gelişmeler var. Bunları görmek istemeyenler. Farklı şeyleri ortaya atarak insanlarımızın kafasını karıştırıyorlar. AK Parti hükümeti özellikle Sayın Başbakanımız Kars’a çok önem veriyor. Kars’ta Dünya’nın projesi gerçekleşmek üzere, Kars’ı Pekin’e, Londra’ya bağlayacak ‘Demir İpekyolu’ projesi gerçekleşmek üzere bununla birlikte gerçekten Kars’ın çehresi değişecek. Bunu görmemek mümkün mü? Biz seçim sürecinde vatandaşlarımıza ne vaatte bununduk ise hepsi yerine getirilecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu yıl Kars Barajı kaldığı yerden devam edecek. BTK Demiryolu hattı hızlı bir şekilde devam ediyor. Havaalanı Terminal Binası kışa rağmen yapılıyor. Kars-Erzurum arası duble yol çalışmaları sürüyor” diye konuştular.
Kars Lojistik Merkezi'nde; Depo sahasına ulaşan 8 adet demiryolu hattı, Gümrüklü sahada 5 adet demiryolu hattı, 9 adet Depo antrepo (148 bin 752 metrekare alanda), Giriş güvenlik binası, Gümrük idare binası, Gümrük müşavirleri binası, Katener ve pozotosu binası, Lojistik firmaları binası, Lojistik merkezi yönetim binası, Misafirhane, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon kumanda merkezi, Isı merkezi Su deposu, Camii, Genel mutfak, İtfaiye, Kara araçları bakım onarım, Sağlık ocağı, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon binası, ,Sosyal tesisler (Restoran ve AVM), Sürücü dinlenme tesisi, TCDD idare binası, TCDD yemekhane, Türk hamamı, Yakıt istasyonu ve Toplam kapalı alan 173 bin 851 metrekare olacak. Lojistik Merkez’de binlerce kişi çalışacak.

 
Telekom’dan fiber internet
 
Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şahin 16 Şubat 2012 Perşembe 12:58

Erzuruma yapılması planlanan hatta ihalesi yapıldı denilen Lojistik Köyün akibeti ne oldu? Yoksa bu projeden vazgeçilerek Karsa yapılmasımı planlandı? Öyle ise Erzurum bu konuya duyarsız kalmamalı etkin bir şekilde kamuoyu oluşturulmalı. Ulaştırma Bakanlığının konuya dikkati çekilmeli diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Proje Zirvesi
Vali Öztürk projesi mali veya teknik yönden kabul edilemeyen yatırımcıların ...
KUDAKA destekleri açıklandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) “Küçük Ölçekli Altyapı Mali ...
VakıfPlaza’da son süreç..
Erzurum Cumhuriyet Caddesi üzerinde 2009 yılında temeli atılan Vakıf Plaza bu yıl hizmete açılacak.
 
Doğalgazda taksitlendirme yok
Palen Doğalgaz A.Ş. Müşteri Hizmetleri Müdürü Cem İlker Karaduman, Erzurum’da ...
Erzurumlu esnaftan Fransa tepkisi
Erzurum’da bir alışveriş mağazası, Fransa Meclisi'nden geçen sözde soykırım ...
Esnafın yüzü güldü
Atatürk Üniversitesinde ikinci akademik yarıyılın açılması ile birlikte ...
 
Çiçek satışlarında 14 şubat patlaması
“14 Şubat Sevgililer Günü” dolayısıyla Erzurum’da çiçek satışlarında büyük artış yaşandı.
Erzurum’da mikro kredi açılımı
Erzurum’da 2012 yılı İl Özel İdaresi Bütçesi’ne konulan 70 bin TL ödenekle ...
Parayla köpek topladılar
Pasinler Belediyesi’nce toplum sağlığını tehdit eden başıboş dolaşan sokak köpeklerini toplattırdı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri