Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>EKONOMİ
22 Mart 2013 Cuma - 11:34

MMO temsilciği kapanacak mı?..

Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Doç. Dr. Bayram Şahin yaptığı açıklamada, Erzurum’un Büyükşehir olduğunu, bir Büyükşehir’ in de bünyesinde önemli sivil kuruluşları barındırması gerektiğine işaret etti.

MMO temsilciği kapanacak mı?..

ERZURUM (İHA) - Erzurum-Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilciliği şube olmak istiyor.
Türkiye’nin birçok ilinde Makine Mühendisleri Odası Şube Müdürlükleri varken Doğu Anadolu’da bulunmaması ise tepkilere neden oluyor.Doğu Anadolu’nun en büyük ili konumunda ki Erzurum’da Şube Müdürlüğünün bulunmaması birçok zorluğu da beraberinde getiriyor.
Erzurum dahil, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Kars Makine Mühendisleri Odası temsilcilikleri Trabzon’a bağlı bulunuyor.
BAŞKAN BAYRAM DESTEK İSTEDİ.
Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Doç. Dr. Bayram Şahin yaptığı açıklamada, Erzurum’un Büyükşehir olduğunu, bir Büyükşehir’ in de bünyesinde önemli sivil kuruluşları barındırması gerektiğine işaret etti. Erzurum’da Makine Mühendisleri Odası’nın temsilcilik olarak temsil edildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Şahin, Doğu Anadolu Bölgesi’nde odalarının şubesinin bulunmamasına da bir anlam veremediklerini belirtti.
Şahin, şunları kaydetti: ‘Bizim şu an 350 üyemiz var. Trabzon ise 1200 üyeye sahip. Trabzon’a Erzurum, Bayburt, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı illeri bağlı. Bayburt’u çıkarsanız diğer illerin Erzurum’a bağlı olması daha mantıklı olur. Ama ne yazık ki, Erzurum hala temsilcilikte kalmış durumda. Bir başka ifadeyle Doğu Anadolu Bölgesi’nde şube yok. “
KAR EDEN BİR KURULUŞ…
Erzurum Makine Mühendisleri Odası temsilciliğinin kar eden bir kurulu olduğunu ifade eden Şahin, “İş hacmi bakımından da düne kadar dolu bir kuruluştur. Ama ne yazık ki biz temsilcilik olduğumuz için gelirimizi Trabzon’a göndermek zorunda kalıyoruz.
Amacımız Şube Müdürlüğü olmaktır. Bunun için çabamız ve mücadelemiz devam ediyor. Erzurum’a Şube Müdürlüğü kurulmasının elzem olduğunu yaptığımız teknik çalışmalarla da ortaya koymuş bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı Genel Merkeze gönderdik. Şube olmamız halinde Erzurum’da daha fazla istihdam da elde etmiş olacağız.” dedi.
ASANSÖR DENETİMLERİ ELİMİZDEN GİTTİ
Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Doç. Dr. Şahin, Erzurum’da asansörlü binaların asansör bakım işinin belediyelerin odaya verdiğini, denetimlerin yerinde zamanında ve tekniğine uygun bir şekilde yapıldığını belitti.
“Ama ne yazık ki belediyeler şimdi asansör bakım işini TSE’ye verdi” diyen Doç Dr. Şahin, şunları söyledi: “Yılda bir kez asansörü olan apartmanlardan hizmet karşılığı 200 tl alındığını, bunun 100 tl sinin ilgili belediyesine veriliyordu. Hem odamız hem de belediye az da olsa bir gelir elde ediyordu. Şimdi o imkanımız da elimizden kayıp gitti. Böyle giderse Bizim Şube Müdürlüğü için verdiğimiz gayret ve çaba boşa gitmiş olacak.
En kötü tarafı da temsilciliğin kapatılması olacaktır. Erzurum’da artık yetkili bir Makine Mühendisleri Odası İl temsilciliğini de kaybetmiş olacaktır.
Bu manada kamuoyundan, ilgililerden, yetkililerden destek bekliyoruz. Bize verilecek olan destek Erzurum’a verilmiş olacak. Bize verilen destek bir kuruluşun Erzurum’dan çekip gitmesine engel olacak bir destek olacaktır.”
 

 
Aref Erzurum’da gösteri yapacak
 
Manas okundu, Nevruz kutlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 26 Mart 2013 Salı 16:24

başkanım siz o yönetimde oldukça kusura bakma kapanırız bile,yakında bir önceki yönetimin aldığı arabayıda satıyoruz dersen şaşırmam,sizden önceki yönetimin yaptıklarının üstüne ne koydunuz bunu bilelim ona göre hareket ederiz ,kapanıp kapanma işi seni biraz aşar temsilciliğe bir tablo bile samadınız mağdurları oynamayalım lütfen ağlamakla serzenişte bulunmakla vayyyyy kapanıyoruz demekle şube olunmaz bir,ikincisi oradan ekmek yiyen bir önceki yönetimde işe alınanları işten çıkarmakla şube olunmaz ağlamaya devam ediyorsunuz ama mamayı biraz zor bulursunuz artık saygılar

Yorumu oyla      9      5  
mühendis 25 Mart 2013 Pazartesi 16:11

Allah aşkına ne çaba verdin hoca oturduğun yerde ahkam kes dur sizden öncekilerin çabalarına bakıyorum şube olamadılar siz oturduğunuz yerdemi şube olacaksınız önce temsilciliğinize bir uğrama zahmetinde bulunun sizi orada 3 ayda bir görüyoruz seçim trendine girdiniz 2 - 3 basınla olayı geçiştiremessiniz çalışmak çalışmak lazım

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şubat ayı Teşvik Bülteni yayımlandı
Ekonomi Bakanlığı 2013 Ocak-Şubat dönemi Teşvik Bültenini yayımladı. Verilere ...
Erzurumlu Çiftçiler dikkat..!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2013 Düşük Faizli Kredi Uygulama Tebliği yayınladı.
Kalkınmada SGK-STK işbirliği
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu SGK ...
 
ERGİAD’tan Güç Birliği
ERGİAD Mobilya üreticilerini sabah kahvaltısında toplayarak iş birliği ...
Markalaşmada 2013 rekoru
ÖZEL-Erzurum’da şubat ayında tescil edilen marka sayısı ocak ayına göre ...
Araç sayısı arttı
ÖZEL-Erzurum’da il trafiğine bir ayda 726 yeni araç, 391 yeni otomobil ...
 
Kuzeydoğu gençleşiyor
ÖZEL-İstatistiklerle Yaşlılar, 2012 sonuçları açıklandı. Yaşlı nüfus oranı ...
Kadın çiftçiler bilgilerini yarıştırdı
Erzurum’da 10 kadın çiftçi bilgilerini 'Kadın çiftçiler Yarışıyor' isimli ...
12 belediyede toplu iş sözleşmesi
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, sendikaları için ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri