Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>ASAYİŞ
22 Ocak 2013 Salı - 13:16

Maden Köprübaşı davası tamamlandı

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan İspir ilçesi eski Maden Köprübaşı Belediye Başkanı ile belediye çalışanlarına rekor hapis cezası verildi.

Maden Köprübaşı davası tamamlandı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan İspir ilçesi eski Maden Köprübaşı Belediye Başkanı ile belediye çalışanlarına rekor hapis cezası verildi.
KARAR AÇIKLANDI
Erzurum’un İspir İlçesi eski Maden Köprübaşı Belediye Başkanı Mustafa Aslan, Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ile birlikte 2008 yılında belediye çalışanlarının aralarında bulunduğu ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘resmi evrakta sahtecilik’, 'memuriyet görevini kötüye kullanmak’ suçlarından tutuksuz yargılandıkları Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde Başkan Mustafa Aslan’ı 23 yıl 27 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya 8 yıl, Belediye Belediye Fen Memuru olarak görev yapan Yakup Aslan’ı 14 yıl 18 ay, Tahakkuk Memuru Nafiz Pehlivan’ı 24 yıl 27 ay, Zabıta Memuru Üzeyir Kılıç’ı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
SAVCILIK MÜTALAASI
Dava dosyasının Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan mütalaasında, “Dosyanın kapsamlı bulunuşu çok sayıda sanığın aynı suçları birlikte işleme iradesi altında bir örgüt yapılanması içercesine birleştiklerinin iddia edilişi evrakta konu farklı usullere tabi çok sayıda ihale oluşu nazara alındığında genel olarak konu ile ilgili açıklamalarda bulunulması zorunlu kılmıştır. Bu nedenle kamu gücünün her ne sebeple olursa olsun şahsi menfaatler için kullanılması şeklinde gelişen yolsuzluk, toplumsal ilerleme önünde büyük bir kambur olarak karşımıza çıkmaktadır. Arkasına aldığı değişen dünya düzeni gelişen teknoloji kompleks yapılanmayı içerisinde barındıran bu kavram, yozlaşma ile birlikte toplumun gelecek neslin, şevk, irade ve itimat duygusunu ağır bir şekilde zadeler. Haklı ve haksızı en hızlı bir şekilde bir birinden ayırt etmek, haklıya hakkını teslim etmek, suç isnadı altında bulunan sanıklar hakkında ise kanunlar çerçevesinde öngörülen yaptırımları bağımsız yargılama makamımızdan talep etmektedir. Bir ihalede istekler ne kadar fazla ise yarışma ve rekabet ortamı soyut olarak elde edilmiş denebilir. Bu süreçte terazinin isteklilerden biri diğerleri aleyhine bozulması veya buna teşebbüs edilmesi ekonominin temel felsefesine açıkça aykırılık taşır” ifadelerine yer verdi.
İDDİANAMEDE YER ALAN UNSURLAR
İddianamede, “Maden Köprü Belediye Başkanlığı’nda 2008 yılında meydana gelen ‘ihaleye fesat karıştırma’ ,’resmi evrakta sahtecilik’ suçu kapsamında sanık Muammer Cüce’ye doğrudan temin usulü ile Belediye’nin 11.08.2008 ihale onay belgesi ile bent yapımı için karar alınmış ve bin 700 TL yaklaşık maliyeti olan bu yapım işi Cüce’ye verilmiştir. Belirtilen iş yapıldıktan sonra, 15.12.2008 tarihi ödeme emri düzenlenerek bedelin Muammer Cüce’ye ödendiği, yapılan soruşturmada işin (68 metreküp olmadığı) 46,63 metreküp olduğu tespit edilmiş sanık Cüce’ye 68 metreküp üzerinden ödeme yapılması neticesinde (534,25 TL) fazladan usulsüz ödeme yapıldığı tespit edildiği ortaya çıkarıldı.
Tutuksuz yargılanan sanıkların Meydanlı Mahallesi yol düzenleme ve yapımı için ekskavatör, damperli kamyon ve silindir kiralanması, Belediye’ye alınan 2 bin 596,00 TL’lik değerinde alınan 11 adet lastiğin 9 adet lastiği zimmetlerine geçirdikleri ifade edildi.
İşadamı Muammer Cüce’ye ait olan Merkez Mahallesi yol düzenlemesi, istinat duvarı, yer altı su kanalı yapım işine ilişkin söz konusu 55 bin 638,34 TL’lik (55.638, 34 TL) yaklaşık maliyeti bulunan 4734 sayılı KİK’in 2-f maddesine göre pazarlık yönetimi ile yapılmış 05.12.2007 tarihli ihale komisyonu kararına göre bu yapım işinde bu maddeye göre ihale edilmesinin ‘Yasaya açık aykırı’ teşkil ettiği anlaşılmıştır” yönünde rapor verildiği, ihalelerin açık teklif usulü ile yapılmadığı belirlenmiştir. Ayrıca belirlenen raporda Belediye Fen memuru olarak görev yapan Yakup Aslan, Tahakkuk Memuru Nafiz Pehlivan ve Zabıta Memuru Üzeyir Kılıç tarafından oluşturularak yasaya aykırı davrandıkları yönünde bilirkişi raporu verildi.
KUSURLU BULUNAN BAŞKAN İLE EKİBİ ‘AĞIR CEZA’YA ÇARPTIRILDI
Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “bulunduğu ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘resmi evrakta sahtecilik’, 'memuriyet görevini kötüye kullanmak’ suçlarından tutuksuz olarak yargılanan Maden Köprübaşı eski Belediye Başkanı olan Mustafa Aslan’ı Yargıtay yolu açık olmak üzere 23 yıl 27 ay, Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya’yı 8 yıl, Belediye Belediye Fen Memuru olarak görev yapan Yakup Aslan’ı 14 yıl 18 ay, Tahakkuk Memuru Nafiz Pehlivan’ı 24 yıl 27 ay, Zabıta Memuru Üzeyir Kılıç’ı 16 yıl 8 ay, işadamı Muammer Cüce’yi 13 yıl 6 ay, Üzeyir Kılıç’ı 16 yıl 8 ay, Sebahattin Çalışkan’ı ise 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
YARGITAY ONARSA, CEZAEVİNE GİRECEKLER
Sanık avukatı tarafından temyiz edilen dava dosyası, Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay’ın verilen cezaları onaması ile sanıklar hakkında tayin edilen cezalarla birlikte yakalama kararı çıkarılacak.
 

 
Dadaşlar Tandırbaşı’nda buluştu
 
Büyükşehir Tümgeneral Batı’yı ağırladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 6 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ömer 1 Mart 2013 Cuma 08:41

bu insanlar kımin kac kuruşunu yediler bukadar seviyesiz bir idayı asla netarih nede insanlık affetmez herkes dürüs ve adeletlı olmalı ne abım nede babam asla kım senın beş kuruşuna tenezzür etmez herşeyi allahbılıyor meyveveren agac herzaman taş lanır zamanında babamada çok iftıralar attılar gün gelecekkı babamıda abımıde arayacak lar ömer pehlıvan

Yorumu oyla      9      9  
maden köprü 23 Ocak 2013 Çarşamba 07:31

rezil oldular aleme, çıkar mazlumun ahı

Yorumu oyla      14      8  
mustafa ak 22 Ocak 2013 Salı 23:24

başkan bence kandırıldı tanıdıgım kadarı ile bu işlere bulaşacak tip degil kandırılmış olması büyük ihtimal digerlerini bilemiyorum

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef: sorunsuz trafik
İl Emniyet Müdürü Yıldız, “Önemli olan ilimizdeki trafik sorunlarının ...
Kaçakçılık örgütü çökertildi
Zanlıların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 384 bin paket ...
Erzurum Barosu'ndan bir ilk
Erzurum Barosu Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Avukat Hakları Merkezi kurdu.
 
Talihsiz yolcu kurtarılamadı
Erzurum’da dağdan kopan kaya seyir halindeki otobüsün camından içeri girerek ...
Tefeci davası sonuçlandı
Erzurum’da Emniyet Müdürlüğü internet sitesine "Mağdurum" rumuzu ile yapılan ...
Bölücülere bir darbe daha
Bingöl’de, güvenlik güçleri tarafından Yayladere ilçesi kırsalında PKK ...
 
Savcı cinayeti davası ertelendi
2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Burhan ...
Uyuşturucu tacirlerine 33 yıl hapis
Erzurum ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinin düzenledikleri operasyon ...
57 bin paket kaçak sigara yakalandı
Erzurum'da 57 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri