Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>TÜRKİYE
16 Mayıs 2014 Cuma - 07:53

Maden şehitleri dualarla uğurlanıyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerden 11'inin cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı.

Maden şehitleri dualarla uğurlanıyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerden 11'inin cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı.Törende helallik alınmasından önce konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bugün bizim onlara karşı en büyük vazifemiz; onları dualarla salavatlarla namazlarla ebediyete uğurlamaktır. Bugün onlara karşı en büyük görevimiz; onların geride bıraktığı yaralı eşlerine, annelerine, babalarına, çocuklarına, yavrularına teselliler sunmak, onların acılarını yürekten paylaşmaktır. Ne mutlu bize ki bu gibi hallere düştüğümüzde, başımıza musibetler, afetler geldiğinde, Rabbimize sığınacak iman gibi bir hazinemiz var" dedi.

"BÜTÜN CAMİLERİMİZDE KARDEŞLERİMİZE DUA EDECEĞİZ..."

Bu madencilerin, emek ve alın teriyle helal rızk peşinde koşmanın ne kadar mübarek olduğunu ve haram lokmanın, kul hakkına tecavüzün ne kadar kötü olduğunu öğrettiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ateşin sadece madende yaşamını yitirenlerin değil herkesin evine düştüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Az önce yolda gelirken Azerbaycan'dan, Kosova'dan, Saraybosna'dan Diyanet İşleri Başkanları aradı, 'Ateş, bizim de evlerimize düştü. Yarın bütün cuma namazlarında, bütün camilerimizde kardeşlerimize dua edeceğiz. Başka ne yapabiliriz hocam?' diye sordular. Onun için bu ateş sadece sizin acınız değil, bilin ki bütün milletimizin ortak acısıdır. Yüce Rabbimiz, bu kardeşlerimizin, evlatlarımızın geride bıraktığı, hayatın bütün çilesini birlikte paylaştığı eşleri hanımefendilerin kalplerine sabır, metanet, sekinet lütfetsin. Bu kardeşlerimizin, gençlerimizin varlık sebebi olan annelerine, babalarına Yüce Rabbimiz, Eyyub'un sabrını lütfetsin, kalplerine huzur ve sekinet versin. Bu kardeşlerimizin, gençlerimizin, evlatlarımızın geride bıraktığı çocuklarına, gençlerine Yüce Rabbimiz, sıhhat, selamet içinde uzun ömürler lütfetsin. Bugün bizim onlara karşı en büyük vazifemiz; onları dualarla salavatlarla namazlarla ebediyete uğurlamaktır. Bugün onlara karşı en büyük görevimiz; onların geride bıraktığı yaralı eşlerine, annelerine, babalarına, çocuklarına, yavrularına teselliler sunmak, onların acılarını yürekten paylaşmaktır."

Madencilerin manevi hatıralarına gölge düşürecek her türlü davranıştan uzak durulması gerektiğini anlatan Görmez, onların dualarla ebediyete uğurlanmasını istedi.

 "BİZ ALLAH'TAN GELDİK, ALLAH'A GİDERİZ DİYECEK BİR İMANIMIZ VAR…"

"Ne mutlu bize ki bu gibi hallere düştüğümüzde, başımıza musibetler, afetler geldiğinde, Rabbimize sığınacak iman gibi bir hazinemiz var, 'Biz Allah'tan geldik, Allah'a gideriz' diyecek bir imanımız var. Allah'a hamdolsun biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki bizim inancımızda ölmek yok olmak değil, ebediyete gitmek, Rabbimizle vuslat, cennet ve cemaliyle karşılaşmak, sonsuzluktur. Onun için hep birlikte diyoruz ki 'Biz ondan geldik, hep birlikte ona gideceğiz.' Yüce Rabbimiz, her birine rahmet eylesin. Yüce Rabbimiz, mekanlarını cennet eylesin. Aslında bizim, onların şehadetlerine ihtiyacımız var. Onların bizim şehadetlerimize ihtiyaçları yok çünkü onlar, çocuklarının helal rızkını temin etmek için yerin altında can verdi. Aslında imkan olsa da biz onlara haklarımızı helal ettirsek, onlar bize, milletimize haklarını helal etse. En büyük umudumuz o."

 8 İŞÇİNİN CENAZELERİ YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ…

Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazlarına, CHP Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Namık Havutça, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve binlerce vatandaş katıldı.

Daha sonra araçlara konulan cenazelerden 8'i, Makbule Mezarlığı'na taşınarak yan yana toprağa verildi. Diğer 3 cenaze ise ilçedeki başka mezarlıklarda defnedildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'DEN MADEN OCAĞINA ZİYARET…

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrası bölgeye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kazanın meydana geldiği maden ocağını ziyaret etti. Bölgede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kurtarma çalışmalarına katılan görevlilerle bir süre sohbet etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez şunları söyledi:

"Çocukları için yeraltında rızıklarını temin ederken hayatını kaybeden bu kardeşlerimizin, Allah'ın şehit kullarıyla birlikte haşrolmalarını diliyorum.Tekrar eşlerine, çocuklarına, annelerine ve babalarına başsağlığı diliyorum. Şunu bilsinlerki ateş sadece Soma'ya düşmedi. Ateş sadece onların evlerine düşmedi. Ateş aynı zamanda ülkemizde yaşayan her insanin kalbine düştü, evine düştü. Bu acıyı milletçe paylaşıyor olmamız en büyük tesellimizdir. Sizlere de ilk günden itibaren bütün Dünya'ya buradan bilgiler verdiginiz için teşekkür ediyorum."

"Yarın sadece Türkiye'de değil, Türk Cumhuriyetleri'nde, Balkanlar da ve  Yurtdışında millet varlığımız olan yerlerdeki bütün camiilerde birtek konu var, oda hayatını kaybeden kardeşlerimize dualarımızı iletmek, onların emek uğruna, helal lokma uğruna verdikleri mücadeleyi ifade etmek ve geride kalan yakınlarının acılarını paylaşmaktır."

 
Haber-İş’ten saygı duruşlu tepki
 
Cumhurbaşkanı Gül'den gözü yaşlı açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gurbeten sılaya 16 Mayıs 2014 Cuma 15:52

HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞAN MADENCİ KARDEŞLERMİZİN MEKANINI CENABI ALLAH CENNET EYLESİN

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paşayeva, ‘Bir millet olarak ortak acımız’
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle Türkiye Bakü ...
‘Dualar Onlar için’
“Yüce Rabbimiz milletimize böyle acılar, kederler, üzüntüler yaşatmasın” ...
Erdoğan'dan 'Türk Dil Bayramı' mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkçemiz; milletimizin karakterini, kültürünü, ...
 
Güllüce: “Feyzioğlu sert kayaya çarptı”
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ...
Güllüce’den halk rızası vurgusu
Kentsel dönüşümde halkın rızasının önemli olduğuna dikkat çeken Bakan ...
Güllüce: ‘Vatandaşın avukatı oluruz’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret ...
 
‘Karşınızda pısırık Başbakanlar yok’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun ...
Başbakan Erdoğan Gençlere Seslendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere seslenerek, “Sevgili gençler, ...
Güllüce iklim değişikliğini ele aldı
Güllüce, “Yeni iklim anlaşmasının esaslarına ilişkin ülkemiz tarafından ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri