Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
9 Eylül 2011 Cuma - 08:18

Meclis spor gündemiyle toplandı

İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Cavit Subaşıgüller, Erzurum’da yaz sezonunda yapılan sportif çalışmalar hakkında komisyon tarafından hazırlanan raporu meclis üyeleriyle paylaştı.

Meclis spor gündemiyle toplandı

ERZURUM (İHA) –
İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Cavit Subaşıgüller, Erzurum’da yaz sezonunda yapılan sportif çalışmalar hakkında komisyon tarafından hazırlanan raporu meclis üyeleriyle paylaştı.
Erzurum İl Genel Meclisi bir aylık tatilin ardından Eylül ayı toplantılarına devam etti. Dünkü birleşimde İl Genel Meclisi’ne davet edilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyon başkanı seçilmesi nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil ve meclis üyeleri tarafından tebrik edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, “Daha önce hemşerilerimiz Özer Ayık Kayak Federasyonu, Alaaddin Karaca Dağcılık Federasyonu, Eyüp Gözgeç Boks Federasyon ve Fatih İstanbulluoğlu da Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığına seçilmişlerdi. Şimdide Fatih Çintimar Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına seçildi. Kendisini kutluyoruz. İnanıyoruz ki başarılı bürokratlığının yanında federasyon başkanlığı görevini de en iyi şekilde yapacak ve ülkemiz sporuna hizmet verecek” dedi.
ERZURUM’A BUZ HOKEYİ KOLEJİ
Aynı zamanda Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı olan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, federasyon başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz ayağının tozu ile icraatlara başlamıştı. Erzurum’da geniş kapsamlı bir şekilde Buz Hokeyi Milli Takımı Aday Kampını başlatan Çintimar, obezite ile mücadelenin en etkin yolunun spor yapmak olduğunu belirterek, Erzurum’un Türkiye nüfus oranının göz önünde bulundurulduğunda nüfusunun yüzde sekizinin spor yaptığı bir il olarak Türkiye’nin en önde gelen şehirleri arasında yer aldığını söyledi. Çintimar, 26 Bini aşkın faal lisanslı sporcu sayısı ile Erzurum’da bir sporcu patlaması olduğuna işaret ederek, Erzurum nüfusunun yüzde 25’inin spor yapması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Buz Hokeyi Federasyonu olarak hakem ve antrenör sayısını artırmak içinde çalışacaklarının altını çizen Çintimar, Erzurum’a Buz Hokeyi Koleji kurarak hem çocukların spor yapmalarını hem de eğitim görmelerini sağlayacaklarını söyledi. Çintimar, Buz hokeyinde 13 Erzurumlu gencin Milli takımlarda yer aldığını da sözlerine ekledi.
2 BİN 160 ÖĞRENCİ YAZIN SPOR YAPTI
İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Cavit Subaşıgüller, Erzurum’da yaz sezonunda yapılan sportif çalışmalar hakkında komisyon tarafından hazırlanan raporu okudu ve kamuoyunu aydınlattı. Spor Komisyonu Başkanı Subaşıgüller, Yaz sezonunda 2 bin 160 çocuğun toplam 64 eğitimci tarafından çalıştırıldığını ve ücretsiz yaz spor okullarından faydalandığını söyledi. Subaşıgüller, 28 spor branşında yapılan ücretsiz Yaz Spor Okullarında bugünlerde de çalışmaların tam gaz devam ettiğini vurguladı. İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Cavit Subaşıgüller, Erzurum şehir merkezinin yanı sıra Yakutiye, Palandöken, Aziziye gibi merkez ilçelerinin yanı sıra Pasinler, Aşkale, Oltu, Tortum ve Uzundere gibi ilçelerde de ücretsiz yaz spor okullarının açıldığını ve bu okullarda öğrencilerin spor yaparak sağlıklı kaldıklarını belirtti.

 
Emniyet intihar nedenlerini araştırıyor
 
TOBB'dan Somali'ye 9.5 milyon lira yardım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis’te Dumlubaba gündemi
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında Dumlubaba suyuna yapılan yatırımın ...
Projede son tarih 18 kasım
Erzurum'da, KOBİ Mali Destek ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programları ...
Mülteci Merkezi 2014’te tamamlanacak
AK Parti Milletvekili Yavilioğlu, “Erzurum'da da mültecilerin barınma ...
 
Kılıç'tan sportif destek
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, 16-22 Ekim Tarihleri arasında İspanya’da ...
Yılmaz’dan basına destek
AK Parti Milletvekili Yılmaz, Erzurum basınının içinde bulunduğu sorunları ...
GENAR seçmenin nabzını tuttu
'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?' anketi yapıldı. Kemal ...
 
Özcan Sosyal Etüt Proje müdürü oldu
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki ...
Karatepe vali yardımcılığına getirildi
Erzurum Tekman eski Kaymakamı Cahit Karatepe Gümüşhane Vali yardımcılığı görevine getirildi.
Askere coşkulu uğurlama
Erzurum Şenkaya AK Parti Gençlik Kolları, 91/3 tertip askere gidecek gençler ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri