Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
7 Ocak 2014 Salı - 07:16

Meclis’te geri sayım

MAHMUT AKDAĞ-2013 Mart ayından sonra Büyükşehir Yasası gereği görevini Büyükşehir Meclisi’ne devredecek olan İl Genel Meclisi Ocak ayı gündemi açıklandı. Meclis ocak ayı oturumlarında 2013 yılı hizmet değerlendirmesini yapacak, il turizm ve tarım vizyonunu ele alacak.

Meclis’te geri sayım

2013 Mart ayından sonra Büyükşehir Yasası gereği görevini Büyükşehir Meclisi’ne devredecek olan İl Genel Meclisi Ocak ayı gündemi açıklandı. Meclis ocak ayı oturumlarında 2013 yılı hizmet değerlendirmesini yapacak, il turizm ve tarım vizyonunu ele alacak.
TURİZM GÜNDEMİ
Meclis ocak ayı oturumlarında tarım ve turizm ilk sırada yer alacak. Turizm gündemi kapsamında  Erzurum’un turizm çeşitliliği tartışılacak, turizmin 12 aya yayılması, kış turizminde gelinen nokta değerlendirilecek. Meclis Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülecek.
PALANDÖKEN
Turizm gündemi noktasında Meclisin görüşeceği bir diğer konuda Palandöken’in özelleştirmesi olacak. İl Özel İdaresi’nin de ortağı olduğu ve İl Genel Meclisi’nce tasfiye kararı verilen Palandöken Turizm A.Ş.’nin durumu meclis ocak ayı toplantılarında ele alınacak bir diğer konuyu oluşturacak.
Mevzuat ve Karar Takip Komisyonu tarafından hazırlanan rapor tartışılacak.
TARIM VE TKDK ÇALIŞMALARI
Meclisin bir diğer gündemini de Erzurum’un tarımsal vizyonu oluşturacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK)’nun 2013 yılında İl çiftçisine yönelik olarak hazırladığı ve uygulamaya geçirdiği projeler Tarım ve Orman ile Gıda ve Hayvancılık Komisyon raporu çerçevesinde gündeme getirilecek.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Meclis ocak ayında ilçeler düzeyinde kentsel dönüşümü ele alacak. Oltu, Olur, Şenkaya, Narman, Tortum ve Uzundere İlçelerinde yapılan ve öngörülen kentsel dönüşüm alanları, köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi çalışmaları ve 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar ele alınacak.
DİĞER GÜNDEM MADDELERİ
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil’in verdiği bilgiye göre meclisin diğer gündem maddelerini,  Çat İlçesi Sarıkaşık Köyüne ait köy yerleşim alanı mevzi imar planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu,  Er-Çim-San’ın 2013 yılı faaliyetleri hakkında Sanayi Ticaret ve Esnaf Komisyonu tarafından hazırlanan rapor,  Oltu ve Olur İlçelerindeki spor tesisleri ve yıl içerisinde gerçekleşen spor faaliyetleri hakkında Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Narman İlçe Hastanesinin araç-gereç ve personel durumu hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Uzundere ve Narman İlçelerinin kanalizasyon, içme suyu ve yol durumları hakkında Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ile  Oltu ve Şenkaya İlçelerinin eğitim-öğretim durumu hakkında Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi oluşturacak.
30 Mart 2014 Yerel Yönetim seçimleri, yeni bir dönemin de başlangıcı olacak. 6360 Sayılı Yeni Büyükşehirler ve Büyükşehir Kanunu’ndaki düzenlemeyle, Mart 2014’ten sonra, diğer 29 ilde olduğu gibi, Erzurum İl Özel İdaresi’nin tüzel kişiliği sona ererken, Vali’nin başkanı olduğu, siyasi parti üyelerinden oluşan İl Genel Meclisi de kapanacak. Bu düzenleme sayısı 30’a varan tüm büyükşehirlerde geçerli. İl Özel İdaresi’nin yerini afet, 112 acil, idari işler, yatırımları izleme ve değerlendirme birimleri alacak. Bu birimler de valiye bağlanacak. Birimde çalışacak memurlar, bakanlıkların çalışma ve yatırımlarını takip edecek..
Erzurum’da, yeni süreçte İl Genel Meclisinin kapanmasıyla ili artık tek meclis yönetecek. Yerel yöneticiler, meclisin teke düşmesini ‘yönetimdeki çift başlılık ortadan kalkacak’ şeklinde yorumluyor.

 
Erzurum 'Sosyal Güven'de
 
Horasan’da 18 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hali 28 Ocak 2014 Salı 11:50

İngiliz yollara sıcak asfalt çıkartı Türkiye de yamayı çıkartıp yoları yama yapıyorlar cumhuriyet tarihinde ilk kez Erzurum çat ilçesi bir milletvekili çıkardı oda çat Bingöl yedisu arası karayolu bozulmuş çukurlaşan yoları çata bağlı sarıkaşık köyün sitebzeli çamurdan yapıyordu sayın milet vekili cengiz yavilioğlu yapıyormuş yanlış duymadınız inanmayın yolu ziyaret etsinler

Yorumu oyla      7      4  
halis 28 Ocak 2014 Salı 11:32

Çok üzgünüm 2014 yılındayız Erzurum da daha resmi bir hayvan pazarı yoktur 5 inek tamamı 2000 Tl.şaşırmadınız şaşıranda getirsin elektrik borçun ana para ve faizi değil bir buçuk inek hiç davasız tebligatsız TEDAŞ a avukat a para ödüyorlar sayın bakan M EKER tarım dengelerini sağlayamıyor istifasini istiyoruz

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den dayanışma etkinliği
Cumhuriyet Halk Partisi Yakutiye İlçe Başkanlığı’nca dayanışma yemeği düzenlendi.
Yavilioğlu taksi şoförü olunca..
TRT Haber’de her hafta yayınlanan “ Meclis Taksi” programında buz kez ...
Kantar güven tazeledi
İhsan KUMRU-Erzurum Sıhhi Su, Kaloriferciler Tesisatçılar ve Doğalgaz ...
 
BBP Palandöken adayını açıkladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok Palandöken ...
Resuloğlu projelerini vatandaşlarla paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu ...
‘Bakan Ala Gururumuz’
1920’den beri Oltulu birisinin kabine görev almadığını belirten Oltulular, ...
 
DES: ‘Yurt Kur çalışanları haklarını istiyor’
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar ...
İl Özel İdaresi’nde yeni dönem başlıyor
İHSAN KUMRU-Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Mart ayında ...
CHP, Kartal Belediye Başkanı Öz’ü ağırladı
İstanbul’un Kartal İlçe Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Erzurum ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri