Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EKONOMİ
13 Kasım 2022 Pazar - 15:11

Milletvekili Aydemir ÇSGB bütçesini değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçeleri üzerinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Çalışıyoruz, elhamdülillah. İcraatlar yapıyoruz. Neye ihtiyaç nerede var? Onları izale ediyoruz.’ dedi

Milletvekili Aydemir ÇSGB bütçesini değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçeleri üzerinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Çalışıyoruz, elhamdülillah. İcraatlar yapıyoruz. Neye ihtiyaç nerede var? Onları izale ediyoruz.’ dedi.

ALDIĞIMIZ MESAFE EŞİ EMSALİ OLMAYAN BİR MESAFE

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçeleri kabul edildi. Bütçe üzerinde tespit ve öngörülerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Biz 31 milyon insanı istihdam edilir hâle getirmişiz, aldığımız mesafe eşi emsali olmayan bir mesafe.’ diye konuştu.

Milletvekili Aydemir, ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adı üstünde çalışmayı ifade ediyor; çalışmak hayat. İbayi'nin düştüğü kayıtlar var. İbayi'nin düştüğü kayıtlardan bir tanesi "Çalışmak hayattır." diyor, "Düşünmek ise ışıktır." diyor, bu 2 kavram da AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı ifade ediyor. Çalışıyoruz, elhamdülillah. Ne yapıyoruz? İcraatlar yapıyoruz. Neye ihtiyaç nerede var? Onları izale ediyoruz.’ dedi.

MADENCİLERE YÖNELİK YENİ DÜZENLEME

Milletvekili Aydemir, ‘Şimdi, Çalışma Bakanlığımızın koordinesinde kanuni bir çalışma var, şu anda Meclis zemininde; Plan ve Bütçe Komisyonunda hallettik biz onu. Maden ocaklarında vefat edenler, -biz onlara "şehit" diyoruz- onlar için eşi emsali görülmemiş bir kanun çıkarıyoruz. Üstelik de öyle bir kanun ki tarih sınırlaması yok. Bir gün sigortalı olsa dahi geride bıraktıkları emeklilik hakkı kazanacak, emeklilik maaşı kazanacak. Ya, bu muhalefet bunları aklının ucuna getiremez, onun için zaten sıkıntıdasınız. ‘ ifadelerine yer verdi.

EYT

Milletvekili Aydemir sunumunun devamında, Şimdi, biz şunu yapıyoruz: İstismar kapılarını kapata kapata yürüyoruz. İstismar kapılarından biri de EYT. Dikkat ediyorum, EYT'yle ilgili muhalefetten ağzını açan rahatsızlığını ifade ediyor. Hep beraber bunu giderme üzerine konuşmuyor muyduk? İşte kapatıyoruz o kapıyı. Ha, siz onu toplumda kullanıyordunuz, o kapı kapanınca ekmek kalmıyor; hesap bu, bunun üzerine siyaset yapıyorsunuz. Tıpkı "Alevilik" "cemevleri" kavramından geçinenlerin kapısını kapattığımız gibi.’ vurgusunu paylaştı.

BİZ YAPTIKLARIMIZIN SONUCUNU ALIYORUZ

Milletvekili Aydemir, ‘Bir ilahi tespit var, daha doğrusu bir tembih var. Cenab-ı Hak buyuruyor ki: ‘Ellerinizle yapıp ettiklerinizin sonucunu yaşarsınız’, elhak. Biz yaptıklarımızın sonucunu alıyoruz, halktan alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız hep altını çize çize şunu söylüyor: "Yaptıklarımızdan oy tahvil etme, oya tahvil etme gibi bir yaklaşımımız yok. 'Allah razı olsun' nidası bize yeter." Biz de bunu yapıyoruz, bugüne kadar hep. Özellikle de bu Bakanlığımız bu anlamda bayrak bir Bakanlık. Çok özel, çok güzel işler yapıyoruz biz. Şunu söyleyelim: Noksanımız yok mudur, vardır. Zaten işte noksanları izale ediyoruz ya, onu söylüyoruz. ‘ dedi

Sunumunda Erzurum ile ilgili beklentileri de dile getiren Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum'da mesela, şu anda bizim için bir noksan var, sıkıntılı bir hâl var. Erzurum SGK 13 İl’e bakıyor. Özellikle bu murakabede, denetlemede, rapor yazmada hekim açığımız var, eczacı açığımız var. Talep ediyorum ben. Bu neviden bir yaklaşımla yönelmek Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin pozisyonunu da yukarı çıkarır. Bütünüyle "Yok efendim, hiçbir şey yapılmadı." dediğinizde haksızlık yapmış olursunuz. Biz üstelik de hep beraber bunu yapıyoruz.’ dedi

ASGARİ ÜCRET

Bakın, bir şeref payesi aldık biz. Neydi o? Değerli Bakanımız "'Asgari ücretten vergi kaldırılsın' diye duvarlara yazı yazmıştık." dedi ya, uzun yıllara sari bütün bir toplumun beklentisiydi bu. Biz şu Komisyonda görüştük, geçtiğimiz sene -bir yıla vardı bakın- hiç akla hayale gelmeyecek işi hayata yansıttık, bunda hepimizin payı var; dolayısıyla bu payeden hepimiz gurur duymak durumundayız; elhamdülillah, bize nasip oldu. Dahasını söyleyeyim: İşte, cumhuriyetin 100'üncü bütçesini yapıyoruz, bunlarla iftihar etmek lazım. Noksanı kayıt altına almazsak o da bir vebal, noksanlarını söyleyeceğiz. İşte, biz sahada noksan varsa gideriyoruz, Bakanlığımız çalışıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, çalışanlar memur düzeyinde çalışanlar, hepsini gidip görüyoruz. ‘ diye konuştu.

Muhalefetin yaklaşımına tepki veren Milletvekili Aydemir, "Bakanlığımız kapsamında Erzurum'daki gayretleri görüyoruz ve oraya yönelen insanlarımızın bize müteşekkir hâllerine muhatap oluyoruz, elhamdülillah. Talebi hakikatin dışına taşırdığınızda gerçek varsa onun da bir hükmü kalmıyor, o yüzden sizin adınıza da üzülüyorum ben, bunları yapmayın hakikaten sıkıntılı bir hâliniz var. ‘ dedi

 

 
‘Allah Erdoğan’dan razı olsun’
 
‘Her Dağın Zirvesi Mehmetçik’ 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAİB Bölge ihracatçılarını bilgilendirdi
Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde, Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) ...
ETSO’da Özakalın dönemi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimlerini Saim Özakalın’ın mavi listesi kazandı.
Babalarının hayalini gerçekleştirdiler
Yaklaşık bir yıl önce Oltu OSB'de temeli atılan 350 kişiye ekmek kapısı ...
 
Bilgin Çalışma ve Sosyal Güvenlik vizyonunu paylaştı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
DHMİ Erzurum verileri açıklandı
Erzurum Havalimanı 2022 yılı Ekim ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı
Genç istihdamına KUDAKA desteği
 “2022 Yılı Rekabetçi Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği ...
 
Erzurumlu işadamına Rusya’dan ödül
Erzurumlu iş adamı Muhammet Çağrı Çiltaş, Rusya’da Bakliyat İhracatında ikinci sırada yer aldı
KUDAKA’dan üretime destek
KUDAKA, “Büyümemiz İçin Verimlilik İksirini Gençlerin Elinden Alıyor, ...
KUDAKA’dan yenilikçilik ve istihdama destek
KUDAKA'nın “2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri