Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
31 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
31 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
ETÜ'lü Demirel Olimpiyat vizesi aldı
ETÜ'lü Demirel Olimpiyat vizesi aldı
Atatürk Üniversitesinden Irak açılımı
Atatürk Üniversitesinden Irak açılımı
Azmiyle örnek oldu
Azmiyle örnek oldu
Genç Girişimciler Kurulu projeleri değerlendirdi
Genç Girişimciler Kurulu projeleri değerlendirdi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Haziran 2017 Salı - 17:06

Müftü Sula Dini programları değerlendirdi

NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Ramazan ayı boyunca çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan dini programların içeriği ile ilgili özel değerlendirmelerde bulundu. 

Müftü Sula Dini programları değerlendirdi

Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Ramazan ayı boyunca çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan dini programların içeriği ile ilgili  özel değerlendirmelerde bulundu.  Her ne kadar kaynak bir olsa da kişilerin kendine özgü farklı yorumlar yapabildiğini dile getiren Sula, bu noktada toplumu yanlış yönlendirebilecek he türlü söylemden kaçılması gerektiğine dikkat çekti.

Ramazanın bir ibadet mevsimi olduğu gibi, bir takım kanallarında kendisini gösterme mevsimi olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, kaynağın bir olmasına rağmen herkesin farklı tarzlarda yorum yapabileceğine değindi. Bu noktada niyetin önemine dikkat çeken Sula, yapılan programlarda, verilen sohbetlerde niyet manevi iklimden istifade etmek değil de, maddi gelirler elde etmek ise bu doğrultuda bir takım sıkıntıların ortaya çıkabileceğini kaydetti. Sula, “Niyetleri samimi değil ise Müslümanların kafasını bulandırmanın bir anlamı yok” diye konuştu. 

“HERKESİN YORUM TARZI FARKLI OLABİLİR”

Yayınlanan programlarda herkesin kendine özgü yorumlar yapabildiğini söyleyen Sula, “Ramazan bir ibadet mevsimi olduğu gibi, bir takım kanallarında kendisini gösterme mevsimi. Yani hemen hemen bütün televizyon kanallarında kimisi konularında ehil, kimisi daha çok medyatik özelliği olan birçok kişinin programlar yaptığını görüyoruz. Peygamber efendimizin bir sözü var; “Ümmetimin ihtilafı rahmettir”. Yani herkesin her ne kadar kaynak bir olsa da kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, ama herkesin anlayış tarzı, yorum tarzı farklı olabilir. Niyet halis olursa, ihlasla yapılırsa elbette ki sfaydaları vardır.  Ama niyet manevi iklimden istifade etmek değil de, maddi gelirler elde etmek ise, işte o zaman bir takım sıkıntılar da ortaya çıkıyor. İslam Hukukunun temel bir kuralı vardır buna göre amellere niyetlere göre değerlendirilir. Zaman zaman bazı dini sohbetlerde daha cazip osun diye abartılı ifadelerde kullanılabiliyor. Yani dualarda bazen ister istemez ihlastan uzak kalınabiliyor. Yani daha çok coşkulu bir biçimde dua veriliyor, oysa duayı tabir ederken biraz daha mütevazı ve hafif bir sesle dualar yapılır. Çeşitli kanallarda bunların farklı yansımalarını görüyoruz. Ama inşallah niyetleri halistir, biz her insanın niyetinin iyi olduğunu düşünürüz” ifadelerini kullandı. 

“NİYET SAMİMİ DEĞİL İSE MÜSLÜMANIN KAFASINI BULANDIRMANIN ANLAMI YOK”

Programlarda toplumu yanlış yönlendirecek söylemlerden kaçınılması gerektiğine değinen Sula, “Bunun dışında dini konularda, dini sorularda bu sene diğer senelere göre nispeten o kadar büyük sıkıntılar ortaya çıkmadı.  Her sene çok mu oruç tutuyoruz, az mı oruç tutuyoruz bunların tartışmaları olur. Bu sene bunlar çok fazla olmadı. Bütün âlimlerin üzerinde ittifak ettiği bazı konular vardır onlarda sıkıntı yok ama ihtilaflı olan konularda bazen çeşitli kanallarda çıkan hocalarımız bir takım konuşmalarda, açıklamalarda kendilerine özgü yorumlarda bulunabiliyorlar. Bu noktada toplum göz önünde bulundurulmalıdır ve toplumu yanlış yönlendirecek söylemlerden kaçınılmalıdır. Niyetleri samimi değil ise Müslümanların kafasını bulandırmanın bir anlamı yok. Ben Diyanet İşleri Başkanlığını her aman bir çatı olarak, bütün cemaatleri, bütün çeşitli düşünceleri birleştiren, birliği ve beraberliği sağlayan bir kurum olarak görüyorum. Farklı düşüncelerden dolayı kimseyi hor görmeyiz, ama yanlış olan şeyleri de çeşitli bestelerle ikaz etme ihtiyacı duyarız. Ama Erzurum’da vatandaşımızın Diyanet’e olan güveni tamdır” dedi. 

 
KUDAKA’dan YÖREX desteği
 
Valiler kararnamesi yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gölgesi Bile Yeter
Yavuz, evlatların, hayatlarında rol model olarak aldıkları ilk erkeğin ...
Erzurum ilk üç arasında
Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu'na ...
Çınar'dan 'imsak saati' iddiası
Jeofizik Mühendisleri Doğu Anadolu Bölge Başkanı Rufai Çınar, mevcut imsak ...
 
Sula: 'Çocukları camilere küstürmenin vebali ağırdır'
NESRİN ÇETİNKAYA-Her yaştan insanı ağırlayan camilerin adeta birer sosyal ...
Milli yazılımlar ekonomiye katkı sağlayacak
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu,Türkiye’nin yazılım ile bilgi teknolojileri alanlarında ...
Türkez önemli açıklamalarda bulundu
Dünya Sağlık Örgütündeki komitede yer alan tek Türk olan Erzurumlu bilim ...
 
Polonya'da Oltu rüzgârı
Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk ...
'Böyle bir sorumluluğumuz var..'
N.ÇETİNKAYA-İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, değerlendirmelerde ...
Erzurumlu genç mucitler finalde
Aralarında Erzurum’dan Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğrencilerinin de ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri