Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EKONOMİ
5 Ekim 2011 Çarşamba - 03:02

Nabucco yeni iş kapısı

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Yeni İş Kapısı Nabucco Projesi’ kapsamında açılan kurslara katılan ve başarılı olan 60 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali Ali Çınar, vali yardımcıları Çetin Kılınç ve Hüseyin Göktürk ile kamu kurum amirlerinin yanı sıra kursiyerler katıldı. Törende projeyle ilgili davetlilere bilgi veren Proje Koordinatörü Sönmez Turgut, Nabucco’nun yeni bir iş kapısı olduğunu söyledi.

Nabucco yeni iş kapısı

NEJDET ARMAĞAN(İHA) - Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Yeni İş Kapısı Nabucco Projesi’ kapsamında açılan kurslara katılan ve başarılı olan 60 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali Ali Çınar, vali yardımcıları Çetin Kılınç ve Hüseyin Göktürk ile kamu kurum amirlerinin yanı sıra kursiyerler katıldı. Törende projeyle ilgili davetlilere bilgi veren Proje Koordinatörü Sönmez Turgut, Nabucco’nun yeni bir iş kapısı olduğunu söyledi.
GENÇLER İŞGÜCÜ PİYASASINA GİRECEK
Projeyle birlikte gençlerin işgücü piyasasına girmelerinin sağlandığını ifade eden Sönmez Turgut, projenin 9 Kasım 2010 tarihinde başladığını ve 9 Kasım 2011 tarihinde de sona ereceğini kaydetti. Proje bütçesinin 288 bin 122 avro olduğunu vurgulayan Turgut, bunun 28 bin 378 avrosunun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden geri kalan kısmının ise Avrupa Birliği’nden sağlandığını belirtti.
Herkesin üzerine düşen gayreti göstermesi gerektiğinin altını çizen Vali Ali Çınar ise, sadece Valilik Proje Koordinasyon Birimi’nin çalışmasının yeterli gelmeyeceğini ifade etti. Tüm kamu kurumlarının, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün Muş’un kalkınması için gayretli olması gerektiğini kaydeden Vali Çınar; “İlimizin kalkınması için herkes üzerine düşen gayreti göstermesi gerekir. Muş olarak sahip olduğumuz coğrafi konumumuz, ulaşım imkanlarımız, tarımsal potansiyelimiz ve yeni yeni başladığımız sanayi gayretlerimiz, bunun için bir potansiyel göstermektedir. Bugün adına program yaptığımız doğalgaz tesisatçılığı Nabucco Projesi, tam zamanında yapılan projedir. Bitlis ve Bingöl illerine doğalgaz getirilme çalışmaları bu yıl başladı. Önce Botaş, Muş merkezde bürosunu kurdu. Bununla ilgili Erzurum civarından Muş’a girecek ve buradan Bitlis ve Bingöl’e dağıtılacak. İhale süreçleri sonuçlandı, projeler Botaş tarafından onaylandı. Artık yapım süreci başladı. İnşallah bu ihale süreci kış ayında tamamlanacak, 2012’nin ilk inşaat sezonunda başlayacak ve hızla devam edecektir. Tabi bu projede kursiyer olarak görev alan kardeşlerimiz, şu anda daha hiç bilmedikleri veya az bildikleri bir konuda uzmanlaştılar. Doğalgaz ilimize geldiği zaman, elektrik tesisatçılığı çok gerekliyse, doğalgaz tesisatçılığı, bakımı, montajı da gerekli olacaktır. Bu konuda birçok iş yeri açılacaktır. Biz şimdiden bu ihtiyaçları düşünerek, bu projeyi uyguladık” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından başarılı 60 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

 
Yaylada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
 
Doğu Anadolu’da ‘Organik Bereket’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA girişimci adaylarını eğitiyor
Oltu Esnaf Sanatkarlar Odası ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ...
Erzurum ekonomisi büyüyor
Maliye Bakanlığı Eylül 2011 dönemi faal vergi mükellefi istatistiklerini ...
KUDAKA ihracat eğitimi verecek
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sürekli Eğitim ...
 
Palu-Muş Demiryolu hattı değişiyor
AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl sınırları içinde inşa edilecek ...
KUDAKA bölgesinde TÜFE rekoru..
NUTS2 düzeyinde 26 bölge içinde TÜFE’nin aylık bazda en yüksek artış gösterdiği ...
ERGİAD’dan OSB açılımı
Erzurum'da iş çevresi tarafından uzun zamandır dillendirilen 2. Organize ...
 
ETB, KOBİ’lere ufuk çizecek
TOBB, KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. uzmanları önümüzdeki ...
Van Erzurum’la yarışıyor
- Van Valisi Münir Karaloğlu, tesisleri gezmek ve sektör temsilcileriyle ...
KUDAKA Bölgesinde ‘Bayproje’ atılımı
Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından düzenlenen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri