Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EĞİTİM
27 Eylül 2014 Cumartesi - 12:32

ÖĞ-DER başörtüsü yaklaşımını paylaştı

ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, okullarda uzun süredir devam eden başörtüsünü yasaklayan yönetmeliğin düzeltilmesini, başörtüsünün serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi

ÖĞ-DER başörtüsü yaklaşımını paylaştı

ÖĞ-DER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, okullarda uzun süredir devam eden başörtüsünü yasaklayan yönetmeliğin düzeltilmesini, başörtüsünün serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. İkinci yaptığı açıklamada, “Bir hukuksuz yasak geçte olsa son bulmuş oldu. Bu konuda aleyhte tepkiler gösterenler okullarda yıllardır yasakçı ve dayatmacı anlayışı sürdüren, ikna odaları kuran, dini değerleri yok sayan, gerçek dindarlardan nefret eden çevrelerdir. Ülkenin genç evlatlarının inanç özgürlüklerine bile tahammül edemiyorlar. Bu çevreler özgürlükleri sadece kendileri için olduğunu düşünmenin yanılgısı içindeler.” dedi.
 Milli Eğitim Bakanlığında yaşanan başörtüsü konusundaki özgürlükçü yaklaşımın Karma Eğitim konusunda da olmasını ÖĞ-DER olarak beklediklerini dile getiren İkinci, “Okullarda karma sınıf, okul dayatması son bulmalıdır. İsteyen veli çocuğunu karma olmayan okulda, sınıfta hatta fakültede okutabilmelidir. Bazı İmam Hatiplerde başlayan bu uygulama tüm okullarda velinin isteğine bırakılmalıdır.
 Karma eğitim dayatmasının son bulması ile ilgili Eğitim Bir Sen’in önerisinden ÖĞ-DER olarak büyük memnuniyet duyduk. İnşallah çağın Pedagojik yanlışı olarak kabul edilip batıda hızla azalan karma eğitim bizde de isteğe bağlı hale getirilerek imkânlar nispetinde azaltılır diye temenni ediyor, yetkililerden bu konuda adım atılmasını ÖĞ-DER olarak bekliyoruz.
 ÖĞ-DER olarak ülkemizde okul yaptırmak isteyen zenginlerimize sesleniyoruz. Gelin kızlarımızın okuması için yüzde 100 kız okulları yapın. Öğretmeninden, müdürüne, hizmetlisine kadar tamamında bayanların görev yaptığı özel okullar, devlet okulları, Üniversiteler açılmasına ön ayak olun. Bu okullara da annelerinizin adını koyun. Özellikle Erzurum’da böyle bir okula büyük ihtiyaç var. Çok sayıda kız öğrencimiz ilçelerden geliyor yurt bulamıyor. Tüm Doğu Anadolu’dan öğrencilerin gelip yatılı okuyabileceği en az 1000 kişilik yatılı Kız İmam Hatip Lisesi’ne çok acil ihtiyaç var. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizde adım atmalıdır. Belediyemiz arsa temini konusunda yardımcı olmalıdır. Sayın valimizin bu konuda adım atacağını ümit ediyoruz. İlçelerden okumak için gelen öğrencilerimiz geri çevrilmemelidir.” Dedi.

 
Atlama Kuleleri'nde neler oluyor?....
 
Define çetesi davası başladı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
saf 28 Eylül 2014 Pazar 23:00

sapla samanı karıştırmayın.kız erkek karışık sınıflarda yaşananları bilmiyoruz sanki.neyi savunuyorsunuz? siz sahi nerede yaşıyorsunuz.?

Yorumu oyla      7      5  
misafir 28 Eylül 2014 Pazar 18:51

kadınsız savaş olurmu nene hatun insanları erkekleri düşmana karşı isyan ettirmeseydi gayrete getirmeseydi erzurum kurtuluşu olmazdı.kara fatma yı gaziantep savunmasını unutmayalım.Allah çok adaletli hiç bir hasleti nimeti bir zümreye vermemiştir dağıtmıştır.yani kadın evde oyurması mutlak gerekli değildşr herşeyi becerebilir komuşma kıprdama okuma çalışma düşünme bu kişinin kabiliyetlrine yapımış bir zulumdur dinimiz bunu asla söylemez.kız çocuklarının bazıları saha zeki başarılı aileler bunları okutmayarak zalimlik yapıyor.onların içinde hep öfke oluyor.başın örtüsündense içine bakmak daha hayırlıdır bemce.

Yorumu oyla      7      4  
Eslem tarihi oku 28 Eylül 2014 Pazar 16:18

Uhud'ta, Hendek'te, İstiklal Savaşında, Erzurum'un kurtuluşunda.

Yorumu oyla      7      4  
eslem 28 Eylül 2014 Pazar 16:02

hangi savaşta kadınlar erkekler beraber savaşmış aynı siperde?

Yorumu oyla      6      4  
Kutluyorum 27 Eylül 2014 Cumartesi 20:56

Koca, muhteşem İSLAM DİNİNİ; kılık kıyafete indirgeyenleri, Allahın yarattığı kadından ÖCÜ yaratanları, İslamın YALAN- RİYA- ZORLAMA YOK- ÖLDÜRMEK HİÇ YOK diyen diğer emirlerini geri plana itip te, sadece sosyal hayatı KADIN- MÜZİK üzerine ahkam kesenleri kutluyorum. Ne olur 16 yaşındaki kız, erkeklerle aynı sınıfta okursa ? Hani savaşa erkeklerle birlikte giden kadınlar? Kuranı tekrar tekrar okuyun derim. Allah kendi hakkını hangi konuda kula bırakmış ki, sizler haramlar icat edersiniz? Islah olursunuz İnşallah. Rabbim gözünüzü, beyninizi, kalbinizi mühürden kurtarır inşAllah

Yorumu oyla      6      4  
misafir 27 Eylül 2014 Cumartesi 20:35

her yerde beraberiz de okulda neden ayrı olsun edepli olduktan sonra sokaklarda ayrılsın o zaman apartmanlarda da asansörler hatta kadın erkek biribrini görmeyecek şekilde ayarlansın herşey. islamda böyle birşey yok edep var bu kadar takılmayın kadın erkek toplumda tabik eraber olacaklar kutlu peygamberimizin halası kıbrıs seferine katılmıştır diğer sahabe kadınlarda savaşlara katılmıştır her vakit namazada camiye gitmişlerdir.

Yorumu oyla      7      4  
müfti 27 Eylül 2014 Cumartesi 17:22

sayın müftülere çok iş düşüyor. islamda mahremiyetler konusu bir kez daha gündeme gelmeli.sayın il ve ilçe müftüleri ne der bu konuda bir vatandaş olarak merak ediyorum.16 yaşına gelen bir kız aynı sınıfta erkeklerle okumalı mı sayın müftüm?

Yorumu oyla      8      5  
Esra kardeşin yanlış yaklaşımı 27 Eylül 2014 Cumartesi 15:28

Erkek misiniz kadın mısınız bilmiyorum, ama vallahi çağdışı ve arap gelenekselciliği derken yüce dinimi kast etmedim. aslında bunu sizde anladınız. Dini yalnız araplara mahsus sayarak aslında yanlışı siz yapıyorsunuz. Bu yüce din tüm insanlığa hitap ediyor. ama nedense sizin gibiler, islamın fabrika ayarlarını araplara göre yapıyor yanlış budur. Yüce peygamberimiz, yüce kitabımız ve yüce dinimiz tüm insanlığın. Biz arap geleneği derken kadını aşağılayan hatta kuma gömen anlayışı kast ettik. Çağdışı derken de kadını cinsel obje olarak görüp erkeklerden ayırma kafasına hitap ettik. Namuzu bedenin yalnız alt kısmında gören zavallılardan olmayalım, namuz beyinde ve yürekte olmalı. elbette yüce dinimizin hükümlerini inananlar uygulamalı ama böyle anlayışla değil. Önce çevremiz, bedenimiz, yüreğimizle temiz olalım, sonra 24 ayar dürüst olalım, paraya tapmayalım, siyasi partilere. Müslüman olalım ki bu şeref hepimize yeter.

Yorumu oyla      7      4  
misafir 27 Eylül 2014 Cumartesi 15:11

daha teog yerleştirmeleri skandalı var ona el atan yok bu başarısızlığı örtmek için hemen başörtüsü.10 yaşındaki kız başını örtmesi sakıncalı oyun çocuğu başı hava almaz saçma yani.akp nin başörtüsünü istismar etmesinden bıktık.rüşvet ve yolsuzluklara ses çıkarmayan bir iktidarın dini hassasiyeti sorgulanmalıdır dini kullanıyormu hassasiyeti varmı.karma eğitim daha iyi çocuklar orda birbirleri ile iletişim kurmayı öğreniyor karşı cinsten birini sadece cins olarak görmemeyi insan olarak görmeyi öğreniyorlar.okulların ve eğitimin durumu içler acısı iken başörtüsü karma eğitim tartışması saçma böyle bir talepte yok.Allah kadını erkeği eşit yaratmıştır cennete cehennemde ikisine var ve dünya imtihanlarıda kadın erkek ayırımı yapmıyor.dert dava kadını iş hayatında eğitimden alıp eve tıkmak erkeklerden daha başarılı kadınlar dada zeki kadınlar var. kadın ve erkek heryerde yanya olmalı .en kötü hadiseler baskıların fazla oduğu yerlerde oluyor.

Yorumu oyla      7      4  
rehber 27 Eylül 2014 Cumartesi 14:45

dernek isteyen karma sınıfta okutsun isteyen karma olmayan sınıfta okutsun demiş.özgürlük değil mi kardeşim.devlet doktor bile seçtiriyor da veli sınıf neden seçemesin?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak’tan kız öğrencilere yeni yurt müjdesi
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü, Erzurum Valisi ...
Soğuk havada sıcak tören
sözlerine, “soğuk bir havada sıcak bir tören yapacağız” şeklinde başlayan ...
MEM yeni öğretmenleri karşıladı
Öğretmen atamaları kapsamında Erzurum’a ataması yapılan değişik branşlarda ...
 
Eğitim sorunlarına ilgi çekici tepki
Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği üyeleri, davul zurna eşliğinde “Dadaş ...
Veliler Altıparmak’tan yardım bekliyor
Ortaokullarda bu yıl gerçekleştirilen yeni uygulama, TEOG sınavlarına ...
Atatürk Üniversitesi Çin’e açılıyor
Prof. Dr. Koçak, yabancı dil sınıf ve laboratuvarlarının açılışında iki ...
 
Eğitim için rekor harcama
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 8 ayda kişi başına 2.5 bin TL kamu harcaması yapılırken, ...
ATATEKNOKENT’ten Teknogirişim desteği
ATA TEKNOKENT, yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilere, ...
‘Hayırlı olsun’
Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri