Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
16 Ocak 2014 Perşembe - 17:05

ÖĞDER’den ‘Mesleki ortaokul’ önerisi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, mesleki ortaokullar açılması gerektiğini söyledi.

ÖĞDER’den ‘Mesleki ortaokul’ önerisi

ERZURUM (İHA) - Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, mesleki ortaokullar açılması gerektiğini söyledi.
İkinci, 28 Şubat’tan sonra uygulamaya konan 8 yıllık kesintisiz eğitim ve buna dayalı meslek liselerinden puan kesilmesinden dolayı Meslek liseleri sorunu hızla büyüdüğünü belirterek, “Şimdi bu sorunlar çözüldü ancak Meslek liseleri başka sorunlarla eğitim yapamaz duruma geldi. Ortaokulda hiçbir mesleki eğitim almayan öğrenciler genel sınavlara girerek derslerinde başarılı olanlar Fen, Öğretmen, Anadolu liselerine gidiyorlar. Hiç bir okulu kazanamayan, ortaokul boyunca okulu boşa geçirmiş, sınıfı öğretmenler kurulu kararıyla geçiren öğrenciler Meslek Liselerine ve İmam Hatip Liselerine zorunlu yazdırılıyor” dedi.
Herhangi bir lisede başarılı olamayacak diye dışlanan öğrencilerin meslek lisesine yönlendirilerek cezalandırılmış havası verildiğini anlatan İkinci, “Lise çağına hiçbir beceri ve altyapı ile giremeyen öğrenciler başarısızlığını ve ilgisizliğini lisede devam ettiriyor hem kendisine hem de başka öğrencilere zarar veriyorlarlar. Ergenlik çağını yaşadığı bu yıllarda okullarda başka sorunlara sebep oluyorlar. Sonuçta bu gün Düz liseden Anadolu’ya çevrilen Anadolu Liselerinde , Meslek Liselerinde ve İmam Hatiplerde bu yüzden ciddi manada disiplin ve uyum sorunu yaşanıyor. Bir çok İHL ve Meslek Lisesinde idare ve öğretmenler problemli öğrencilerle ilgilenmekten işlerini yapamaz hale geldiler” diye konuştu.
Her öğrencinin derslerinde çok başarılı olmasının mümkün olmadığını anlatan İkinci, “Bazı öğrenciler derslerinde başarılı olamayabilir ama mesleki beceri konusunda iyi olma ihtimali belki de çok iyi olma ihtimali vardır. Bu beceriler ortaokul seviyesinde geliştirilmeye açık olmalıdır. Yetenek, ilgi ve aile kararına göre 5. sınıftan itibaren meslek eğitimi almaya hazırlık için meslek ortaokullarına yönlendirilmelidir.
Her alanda önce büyükşehir ve il merkezlerinden başlamak üzere yatılı ve gündüzlü olmak üzere mesleki ortaokullar açılarak mesleki eğitim temelden yaygınlaştırılmalı hem de İHL , meslek liseleri ve ortaokullar büyük sorundan kurtarılmalıdır.
Düz liselerden Anadolu Liselerine dönüştürülen okullardan mezun olup üniversite kazanan yüzde 10 öğrenci dışında büyük çoğunluğu liseyi bitirince boşta kalıyorlar. Liselerden mezun işsizlerin sayısı hızla artmaktadır. Bu konuda sorunların mesleki ve teknik eğitimin özendirilmesiyle azalacağını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız mesleki teknik ortaokulların yaygınlaştırılması için acilen ortak müfredat hazırlığı yapmalıdır. Eskiden Loncalarda uygulanan mesleki eğitim ve günümüzdeki gelişmeler harmanlanarak eğitim müfredatı hazırlanmalıdır. Ortak müfredat geliştirilerek yeni eğitim yılında uygulanmalıdır.
Sağlık, Teknik, Ticaret, zanaat, spor, dini ilimler, tarım, teknoloji vs alanında ortaokulları kurumları açılmalıdır. Kuran Kursları da Mesleki eğitim ortaokulu olarak değerlendirilerek öğrencilerin Hafızlık eğitimi ve sonrasındaki dini eğitimi sırasındaki sene kaybetmeleri engellenmelidir.” diye konuştu.

 
Takkaç’tan tercih sorgulaması
 
Şenkaya Beşpınarlar'da plastik patlayıcı bulundu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 17 Ocak 2014 Cuma 23:20

Okullarda öğrencilerde sorun yok. Disiplin sorunu da yok. Sorun yıllardır görmediğiniz İşsiz bırakıp maddi manevi açıdan çökerdiğiniz, dershanelerde köle gibi çalıştırdığınız öğretmenlerde. Kul hakkı nasıl yenir, insan nasıl sömürülür? Disiplin sorunuymuş falan yok böyle şeyler. Okullar gayet iyi öğrenciler de bu milletin evlatları gayet terbiyeli çocuklar. Onları biz mahvediyoruz eğitim namına...

Yorumu oyla      6      4  
ihl 17 Ocak 2014 Cuma 15:16

ihl ye gönderilen öğrencilerin çoğunluğu boşuna geliyor.okumak nedir bilmeyen defter kalem hiç bir malzemesi olmayan öğrenciler meslek lisesine zorunlu yazılıyor.yazık oluyor.

Yorumu oyla      7      4  
öğrenci 17 Ocak 2014 Cuma 08:29

Talep edilen okulların açılma çalışmaları başladığı için taleplerde gelmeye başladı. Sn Dernek bşk ve üyeleri önümüzdeki yıl inşallah olacak. Siz istediğiniz için değil,şartlar oluştuğu için olacak.Pay hakkınız bakiiiii

Yorumu oyla      6      4  
öğretmen 17 Ocak 2014 Cuma 01:48

haftalık açıklamaları ile eğitimde önemli fikir ve çözümler üreten, sesini ve soluğunu takdir ettiğim derneğimizi değerli başkan ve yönetimini tebrik ederim. çalışmalarınızda başarılar dilerim.Üyeniz olmaktan onur duyuyorum

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Takkaç’tan tercih sorgulaması
ATAÜNİ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, “Üniversitemiz gerçekten ...
Tarım Öğretimi 168'inci yılında
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, düzenlediği törenle “Türkiye’de ...
Öğretmenlerden ‘Hayattan Kesitler’
Yakutiye ilçesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulunda, Okul Müdürü Selami ...
 
Palandöken’de taşımalı eğitim masaya yatırıldı
İ.KUMRU-Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, taşımalı eğitim ...
Tapu’dan eğitime tiyatrolu destek
İHSAN KUMRU-Erzurum Valiliği tarafından düzenlenmiş olan “Kardeş Okul” ...
ATAÜNİ AÖF’ten 41 ilde 42 sınav
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı ...
 
Arı, “Hayat Birlikte Güzel” Projesini paylaştı
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, Denetimli Serbestlik ...
Kültür merkezinde cenaze yıkama kursu açıldı
Palandöken Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete giren Recep Tayyip ...
ATAÜNİ’den Değerler Çalıştayı
Üsküdar Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri