Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
Evlat nöbetindeki ailelerden 2025 umudu
Evlat nöbetindeki ailelerden 2025 umudu
Yazgan'a son veda
Yazgan'a son veda
ATAUNİV bilimsel başarılarıyla sıra atladı
ATAUNİV bilimsel başarılarıyla sıra atladı
Hınıs’ta Yerli Malı Haftası etkinliği
Hınıs’ta Yerli Malı Haftası etkinliği
HABERLER>EĞİTİM
15 Şubat 2020 Cumartesi - 11:11

ÖSYM, değerlendirme raporlarını yayımladı

ÖSYM, 2019-TUS, STS 1’inci dönem ve 2’nci dönem değerlendirme raporu yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uyguladığı sınavların değerlendirme raporlarını yayımlamaya devam ediyor. Tıpta

ÖSYM, değerlendirme raporlarını yayımladı

ÖSYM, 2019-TUS, STS 1’inci dönem ve 2’nci dönem değerlendirme raporu yayımlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uyguladığı sınavların değerlendirme raporlarını yayımlamaya devam ediyor. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-TUS) ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS) 1’inci dönem ve 2’nci dönem değerlendirme raporları yayımlandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, şeffaflık anlayışı içerisinde 18’inci değerlendirme raporunun kamuoyuyla paylaşıldığını söyleyerek, “Gerçekleştirmiş olduğumuz sınavlara ilişkin hazırladığımız raporlardaki analiz ve değerlendirmelerin, sınavlara yönelik iyileştirmelerin yapılmasına imkân verdiğinin ve sınavların şeffaf bir şekilde uygulandığının göstergesi olduğu kanaatindeyiz. Bu raporlar, ÖSYM’nin temel değerlerinden hesap verebilir olmayı gerçekleştirmenin bir parçasını oluşturmaktadır. Değerlendirme raporlarının 18’incisi olan 2019 TUS-STS 1’inci ve 2’nci dönem değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaşmanın sevincini yaşamaktayız” açıklamasında bulundu.

Yurt dışında tıp eğitimi alanlar için uygulanan STS TIP alanında ilk değerlendirme raporu

2019-TUS-STS 1’inci dönem ve 2’nci dönem değerlendirme raporu, 14 Şubat itibarıyla ÖSYM’nin ‘ http://osym.gov.tr ’ internet adresinden Araştırma, Yayın ve İstatistikler/Sınav Değerlendirme Raporları altında yayımlandı. Raporda 2019-TUS- STS’nin detaylı analizleri ve üniversitelerin bu sınavlardaki başarı sıralamaları yer alıyor.

2019-TUS-STS RAPORU

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Türkiye’de ÖSYM tarafından 1’inci ve 2’nci dönem olmak üzere iki kez yapılan bir sınav olma özelliği taşıyor. TUS, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki oturumdan oluşmakta. TTBT ile KTBT için 120’şer soru bulunan testlerin süresi ise 150 dakika. Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Farmakoloji, Dâhiliye, Pediatri, Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum olmak üzere 11 farklı alandan oluşan sınav, hem temel tıp bilgilerini hem de tıbbi kavram ve hastalıkların değerlendirilmesine yönelik bilgileri ölçmekte. Adayların TTBT ve KTBT'de verdikleri cevaplar değerlendirilerek Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T Puanı), Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K Puanı) ve Sözleşmeli Aile Hekimleri için Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı (A Puanı) hesaplanıyor.

2019 TUS 1’inci dönem doğru cevap ortalaması daha önceden belirlenerek; TTBT doğru cevap sayısı ortalaması 51,80 ve KTBT doğru cevap sayısı ortalaması 64,88 olarak saptandı. 2019 TUS 1’inci dönemi TTBT’nin ortalama güçlük düzeyi 0,43 iken, KTBT’nin ortalama güçlük düzeyi 0,54 olarak hesaplandı. Güvenirlik analizinde 2019 TUS 1’nci Dönem TTBT’ye ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısının 0,93; KTBT’ye ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısının 0,90 olduğu görüldü.

2019 TUS 2’nci dönem için de doğru cevap sayısı ortalaması daha önceden belirlendi. Buna göre TTBT doğru cevap sayısı ortalaması 53,48 ve KTBT doğru cevap sayısı ortalaması 63,42 olarak saptandı. 2019 TUS 2’nci dönem TTBT’nin ortalama güçlük düzeyi 0,45 iken, KTBT’nin ortalama güçlük düzeyi 0,53 olarak hesaplandı. Güvenirlik analizinde TTBT’ye ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısının 0,93; KTBT’ye ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısının 0,91 olduğu görüldü.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen ‘Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği’ ile Yükseköğretim Genel Kurulunun kararları uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için YÖK Tıp Doktorluğu alanında başvuran ve YÖK tarafından sınava girmelerine karar verilen adayların STS 1’nci aşamasına ve/veya 2’nci aşamasına girmeleri gerekiyor.

2019 STS için doğru cevap sayısı ortalaması daha önce belirlenerek 1’inci dönem 1’inci aşama doğru cevap sayısı ortalaması 26,97 ve 2’nci aşama doğru cevap sayısı ortalaması 40,70 olarak saptandı. 2019 STS 1’inci dönem 1’inci aşamanın ortalama güçlük düzeyi 0,22 iken, 2’nci aşamanın ortalama güçlük düzeyi 0,34 olarak hesaplandı. Güvenirlik analizinde 2019 STS 1’inci dönem 1’inci aşamaya ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısının 0,79; 2’nci aşamaya ait puanlardan elde edilen iç tutarlık katsayısının 0,89 olduğu görüldü.

 

 
‘Asla unutmayacağız’
 
TFF 1. Lig: Altınordu: 2 – Osmanlıspor: 2
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem okuyor hem de harçlıklarını çıkarıyorlar
Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hem okuyor ...
Çakmak, liselilere kariyer dersi verdi
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Özel Erzurum ...
Üniversite – İlçe bütünleşmesinde yeni adım
Köprüköy için yapılabilecek çalışmalar noktasında görüş alışverişinde ...
 
ETÜ YÜTAM vizyon büyüttü
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum Restorasyon ve Konservasyon ...
3 ayda hafızlığını tamamladı
Pasinler Merkez Erkek Yatılı Kuran Kursu öğrencisi Burak Ergül, 3 ayda ...
ÖSYM mobil uygulamaları erişime açıldı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), çağın gerekliliği haline gelen ...
 
Veteriner Fakülteleri Erzurum’da buluştu
Geleneksel olarak yılda iki defa düzenlenen Veteriner Fakülteleri Dekanlar ...
Eğitim-Bir-Sen’den nostalji
Eğitim-Bir-Sen 2 nolu şube bir vefa örneği göstererek geçmişte Şube Başkanlığı ...
Uluslararası Öğrenciler kardeşlik kampında buluştu
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), Türkiye genelinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri