Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SPOR
8 Ağustos 2015 Cumartesi - 14:41

Olimpiyat Şehri’nde görkemli açılış

Erzurum’da gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi 12’inci Uluslararası Palandöken Karate Kupası Turnuvası için görkemli bir açılış töreni yapıldı. 3 Binlik Buz Arena’da yapılan turnuvaya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Olimpiyat Şehri’nde görkemli açılış

Erzurum’da önceki gün start alan Büyükşehir Belediyesi 12’inci Uluslararası Palandöken Karate Kupası Turnuvası için görkemli bir açılış töreni yapıldı. 3 Binlik Buz Arena’da yapılan turnuvaya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Erzurum’a 12. Kez karate tatamisi kuruldu. Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Erzurum Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karate Federasyonu ve Çelebispor kulübünün destekleri iye düzenlenen 12’inci Uluslararası Karate Kupası Turnuvası tüm hızıyla sürerken, dün açılış töreni yapıldı. 3 Binlik Buz Arena’da ülkelerin geçiş töreni ile start alan açılışa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile diğer protokol üyeleri ile davetleler de katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Uluslar arası Palandöken Karate Kupası Koordinatörü Ahmet Çelebi, 11 yıl önce üç ülkenin katılımı ile başlatılan turnuvanın bugün 41 ülkeden 2 bin 500’ü aşkın yabancı ve 700 dolayında Türk sporcu ile turnuva yaptıklarını söyledi.

OLİMPİYAT KENTİNE HOŞ GELDİNİZ

“Olimpat şehri, Anadolu’nun Zirvesine Hoş Geldiniz. Kar şehri, bar şehri, yar şehri, sporun başkenti Erzurum’da sizleri görmekten ve bu güzel ortamda sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil,  2011’de 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ile adını dünyaya duyuran Erzurum, bugün Türkiye’nin spor başkenti olduğunun altını çizerek, “ Evet, 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları’na ev sahipliği yapan şehrimiz, birçok dünya şampiyonası ve uluslararı spor müsabakaları ile yüksek irtifa kamplarına ev sahipliği yapmıştır. 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF)  ilimizde yapılacak. Bu büyük ornganizasyonu şimdiden heyecanla bekliyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin bulunduğu ilimizden EYOF’ta ve diğer spor organizasyonlarına yarışarak kürsüye çıkan sporcularımız olacak. Bu sporcuların bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutacağına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

DELİHASAN’DAN ALTIPARMAK VE SEKMEN’E TEŞEKKÜR

Karatenin artık Erzurumla özdeşleştiğini vurgulayan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “12’inci kez Erzurum’da böylesi büyük bir turnuvayı düzenlemiş olmaktan gururluyuz. Desteklerinden dolayı Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Setmen’e ve GHSİM İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güç birliği ve birliktelik bu turnuvayı dev organizasyon haline getirdi” dedi.

SEKMEN: MARKALAŞMANIN YOLU SPORDAN GEÇİYOR

Erzurum’da üst üste uluslar arası spor organizasyonları düszenlemenin gururunu yaşadıklarını belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, spor organizasyonlarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Sekmen, “Eğer bir şehir markalaşacak ise bunda sporun da katkısı çok büyük olacak. Bu bilinçle spora hizmet ediyoruz” diye konuştu.

TÜM BİRİMLERİMİZLE SEFERBER OLDUK

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, spor ve turizm kenti Erzurum’da spor organizasyonlarının şehrin gelişimine önemli katkı sunacağına işaret ederek, “Bizde Büyükşehir Belediyemizle,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelimizle ve tüm birimlerimizle bu turnuvayı destekleyip katkı sunduk. Katılan tüm ülkeleri ve sporcuları kutluyorum” dedi.

DAHA ÇOK HAREKET DAHA ÇOK SPOR

Sağlık Bakanlığı olarak obeziteye savaş açtıklarını ve verdikleri deskteklerle de 1 milyon 200 bin çocuğu sporun içine çektiklerini vurgulayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, karatenin çabukluk ve güçlü bünyeye dayalı bir spor dalı olduğuna işaret ederek, dünya üzerindeki bütün bireylerin bol bol hareket ederek, daha çok spor yapması gerektiğini söyledi.

OKUYUCU’NUN 10 PARMAĞINDA ON MARİFET

Son yıllarda uluslar arası spor organizasyonlarında iyi derecedeki İngilizcesi ile Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, 12’inci Uluslar arası Palandöken Karate Kupası’nda da çevirmen olarak tercümanlık yaptı. On parmağında 10 marifeti olan Erzurumlu bayan spor yöneticisi bu hareketi ile bir kez daha salonu dolduranlardan alkış aldı.

 
“Çoruh uyuyor, alçaklar, hainler uyumuyor”
 
Doğu’da bal üretiminde rekor artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müezzinoğlu Karate coşkusunu paylaştı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum’da düzenlenen Uluslararası Karate ...
Erzurumspor ilk maçını gece oynayacak
Erzurumspor’un seyircisiz olarak çıkacağı Yeşil Bursa A.Ş. maçı, 23 ağustos’ta ...
Doğu Kulüpleri Erzurum’da buluştu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tenis Spor Kulübü, erkekler kategorisinde ...
 
Minik karatecilerin ilgi odağı oldular
12’inci Uluslararası Palandöken Karate Kupası Müsabakaları tüm hızıyla ...
Karatede tarihi organizasyon
12’inci Uluslararası Palandöken Kupası Karate Turnuvası eleme maçları ...
Süper Kupa’da Erzurum Damgası
Bu yıl 9’uncusu Ankara’da gerçekleştirilecek olan Süper Kupa Finalinde ...
 
Erzurum 13 il içinde 3’üncü oldu
Erzurum Tenis Takımı sporcuları 13 il ve 100 sporcu arasında 3’üncü oldu.
Erzurum’dan gelen haberle coşku yaşadılar
Erzurum’dan gelen haberlerle büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten ...
Dünya Şampiyonası’na Erzurum’da hazırlanıyorlar
Yıldız Erkekler Dünya Boks Şampiyonası 4-14 Eylül 2015 tarihlerinde Rusya’nın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri