Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
10 Kasım 2011 Perşembe - 21:55

‘Ona minnettarız’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de rahmet, şükran ve minnetle anıldı.

‘Ona minnettarız’

ERZURUM
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de rahmet, şükran ve minnetle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 73. yılı dolayısıyla Ağrı'da tören düzenlendi.Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.
Tören, Halk Eğitim Merkezi salonunda Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerce sergilenen 10 Kasım Oratoryosu ilgi topladı.Törene Vali Ali Yerliakaya, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Hasan Arslan ile diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.
BİNGÖL’DE ANMA ETKİNLİĞİ
Bingöl'de düzenlenen anma törenlerinin ilk bölümü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıt'a çelenk sunulması ile yapıldı. Törenlere Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler, askeri yetkililer katıldı.Sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan anma törenleri daha sonra Bingöl Kültür Merkezi Salonu'nda devam etti. Burada öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve film gösterimi yapıldı.
BİTLİS’TE 10 KASIM ETKİNLİĞİ
Bitlis Atatürk Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve bayrakların yarıya indirilmesi ile başladı. Daha sonra Bitlis Kültür Merkezi'nde devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması, Atatürk konulu sinevizyon gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği türkülerin okunması ile program sona erdi. Törenlere Vali Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil, Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkan Vekili Osman Aygür, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
AHLAT'TA 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI
 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'üncü yıl dönümünde Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Ahlat'taki program, sabah Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Programa; Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı H. Taner Özbey, Ahlat Belediye Başkan Vekili Kemal Gülsar, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, daha sonra Ahlat Çok Programlı Lise'sinde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çok Programlı Lise öğretmenlerinden Fatih Eren yaptı. Eren, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının her safhasında dünyayı etkileyen bir önder olduğunu belirterek, "Atatürk, tüm dünyada bağımsızlığın, cesaretin, azmin sembolü olmuştur. Atatürk, Türkiye ve Türklerin değil, tüm dünyanın takdir ettiği bir liderdir" dedi.
Ahlat Çok Programlı Lise tarafından hazırlanan "Atatürk" konulu slayt gösterisinin ardından, öğrenciler tarafından Atatürk oratoryosu sunuldu.
ULU ÖNDER ATATÜRK ARDAHAN'DA ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle Ardahan'da anma töreni yapıldı. Sabah saat 8.30'da Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlayan törende, Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma törenleri daha sonra halk eğitim merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerle sürdürüldü. Atatürk'ü anma törenine Vali Mustafa Tekmen, Tugay komutanı Tuğgeneral İsmail Küçüktekin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Samit Tokmak, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Adar, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ardahan Kız Meslek Lisesi Müdürü Nesrin Arslangörür yaptı. Arslangörür, 20. yüzyılın yaşamış en üstün özellikli lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 73 yıl geçtiğini anımsattı. Atatürk'ün zamana yenik düşmeyen, sadece ülkesinde değil, dünyanın her köşesinde adı saygıyla anılan tek lider olduğunu belirten Arslangörür, ''Kolay mıdır, bir ulusa ata olmak. Kolay mıdır, koskoca bir ulusu sefaletten kurtarmak. Kolay mıdır, karanlık günleri bitirip koskoca bir ulusu aydınlatmak. Kolay mıdır, ata olmak. Kolay olmamalı, kolay olmadı da zaten! Çünkü o cesareti ve samimiyetiyle ülkesini yenilikçi ve barışsever söylemleriyle de tüm dünyanın güvenini kazanabilmiş bir dehadır. Azmi ve kararlığıyla bir çok devlete örnek olmuş evrensel bir kişiliktir'' dedi. Tören, şiirlerin okunması, oratoryo gösterisi ve Atatürk konulu resim sergisi ile son buldu.
KAR YAĞIŞI ALTINDA 10 KASIM ETKİNLİĞİ
Ardahan'ın Posof ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kar yağışı altında yapıldı.
Atatürk'ün ölümünün 73. anma etkinlikleri Posof hükümet konağı önünde başladı. Gece başlayan kar yağışı, tören saatine kadar devam ederken, törenin başlamasına az bir zaman kala kar yağışı hafifledi. Ardahan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın da katıldığı anma töreni, Atatürk anıtına konulan çelenklerin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Programın ikinci bölümü ise Halk Eğitimi Salonu'nda yapıldı. Salonda saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Atatürk'ün askeri kişiliği ise Üsteğmen Zafer Yıldız tarafından anlatıldı. Program Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisiyle sona erdi.
ÇILDIR’DA 10 KASIM PROGRAMI
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 73. Yıldönümünde Çıldır hükümet konağı önünde düzenlenen törenlerle anıldı.
Atatürk Anıtı önünde çelenk konulmasıyla başlanan anma töreninin ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya çekildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu . Anma törenine Ardahan Vali Yardımcısı Murat Karasu, 9. Hudut Tabur Komutanı vekili Binbaşı Volkan İşlek, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Çıldır Cumhuriyet başsavcısı Evren Özmen, Çıldır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hürriyet Çimen, Kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı. Hükümet konağı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma törenin ardından ise anma programı Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu YİBO konferans salonunda gerçekleştirilen programla devam etti. Konferans salonundaki törende öğrenciler hazırladıkları şiirleri okurken, hazırlanan slayt gösterisi ile Atatürk'ün hayatından kesitler sunuldu. Daha sonra Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu YİBO okulu öğrencilerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
IĞDIR’DA 10 KASIM ETKİNLİĞİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yılı dolayısıyla Iğdır'da tören düzenlendi.Belediye binası önünde düzenlenen törene, Vali Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ile diğer yetkililer katıldı.
 Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması sonrası saat 09.05'te siren çalınmasının ardından saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşı okundu. Anma töreni, Kültür Sarayı'nda düzenlenen programla devam etti. 5. Hudut Alay Komutanlığı'nda görevli Maliye Üsteğmen Kasım Mazılıgüney, programda yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri kişiliği hakkında bilgi verdi.
 Mazılıgüney, "Yine bir 10 Kasım sabahı çağdaş, demokratik, laik ve üniter Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 73. yılında, O'nun aziz hatırasını bir defa daha minnetle anmak için toplanmış bulunuyoruz. Atatürk'ü bugün bir daha arıyor ve anıyoruz. Atatürk, geleceği gören ve bilen bir insandı. Onun yokluğunu yüreğimizde yaşıyoruz. Atatürk, aklı ve bilimi tek yol gösterici olarak almış ve karşılaştığı her duruma uygun çözümler üretmiştir. Türk Ordusu her zaman onun izinde gitmeye devam edecektir" diye konuştu.
 Program, şiir ve diğer sunumların ardından 125. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisiyle sona erdi
ERZİNCAN’DA ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİKLERİ
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde Erzincan’da törenlerle anıldı.
Anma törenleri, saat 8.50'de, Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından, saat 09.05'te verilen işaretle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen Türk Bayrağı daha sonra ise yarıya indirildi. Aynı anda tüm resmi daire ve özel kurumlarda bayraklarını yarıya indirdiler.
GÜRBÜZ’ÜN SUNUMU
Törene Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kamu kurum ve kuruluş amirleri, askeri erkan, bazı siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Belediye önündeki törenin ardından, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü anma programı, Kültür Müdürlüğü konferans salonunda, Erzincan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programı ile sürdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Erzincan Anadolu Lisesi Müdürü Osman Gürbüz yaptı. Gürbüz “Çok yönlü ve üstün bir kişiliği olan Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden 73 yıl geçti. O, kısacık hayatında bir milletin makus talihini yendi. Ve dünya tarihine benzeri görülmemiş izler bırakarak, bu dünyadan göçtü. Mustafa Kemal Atatürk milleti için hayatını ortaya koydu. Her türlü zorluğa göğüs gerdi. Kendini milletine adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. ‘Ben gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim’ sözü onun vatanperverliliğini gösterir. Atatürk demek özgürlük demektir, Atatürk demek aydınlık demektir. Atatürk demek vatanseverlik demektir. Atatürk demek, çağdaşlık demektir. Atatürk 73 yıl önce bu gün, Cumhuriyeti ve ilkelerini bize emanet ederek sonsuzluğa yürüdü. Bizlerde yolundan ayrılmayacağımızı vurgulayarak onun yüce hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Yusuf Ziya Keskin Atatürk’ün bilgiliği ve edebi yönünü anlatan konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk oratoryosu sahnelendi.
ELAZIĞ’DA 10 KASIM ETKİNLİĞİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yıl dönümü dolayısıyla Elazığ'ın Keban, Sivrice ve Maden ilçelerinde anma töreni düzenlendi.
Keban'da düzenlenen törende Cumhuriyet Meydanı'na bulunan Atatürk Anıtı'na Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Keban Belediye Başkanı Vekili Musa Polat, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Fatih Özden, İlçe Cumhuriyet Savcısı Vekili Hakan Oktay, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı okunan tören, Musa Coşkun İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda devam etti.
Sivrice'de ise Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Kaymakamı Sultan Doğru, İlçe Jandarma Komutanı Serecattin Karatepe, Belediye Başkanı İbrahim Altundaş, İlçe Cumhuriyet Savcısı Mahmut Küçükoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. 75. yıl İMKB İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiirler okudu, Atatürk konulu sunum yapıldı.
Maden'deki anma töreninde ise semt sahasında bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakam Ahmet Adanur'un izinde olması nedeniyle Alacakaya Kaymakamı Ulaş Akhan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Zafer Pasinlioğlu, Belediye Başkanı Musa Orhan ve diğer yetkililer çelenk koydu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunan tören, Asım Sürücü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikle sona erdi.
ATATÜRK, HAKKARİ'DE TÖRENLERLE ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıl dönümünde Hakkari'de törenlerle anıldı.Hakkari Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan törenler, çeşitli etkinliklerle devam etti. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.
 Çelenk sunma törenine Hakkari Valisi Muammer Türker, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Hakkari Dağ ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları öğretmen ile öğrenciler katıldı. Çelenk sunma töreninden sonra program Kültür Merkezi'nde devam etti. Öğrencilerin gösterileri, şiir ve sunumla program son buldu.
KARS’TA ANMA ETKİNLİĞİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 73. yılı dolayısıyla Kars'ta tören düzenlendi. Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, saat 09.05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.Burada yapılan törene, Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkan Vekili Şahin Aydın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, daire müdürleri ve askeri erkan katıldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda devam eden anma törenlerinde, Atatürk konulu sinevizyon gösterisi sunuldu.Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Ataya cevabının okunmasının ardından, Atatürk Kız Meslek lisesi öğrencilerinin Oratoryosu sergilendi.Daha sonra törene, Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle devam edildi.
MUŞ’TA 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENLERİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıl dönümünde Muş'ta çeşitli etkinliklerle anıldı.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan anma töreni, Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam etti. Anma törenlere Vali Ali Çınar, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kamu kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin protokol sıralamasına göre anıt önündeki yerlerine konulmasından sonra, saat 09.05'te Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada Belediye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar ve sivil otomobiller siren çaldı. İstiklal Marşı'nın ikinci kıtasından sonra bayraklar yarıya indirildi.
Atatürk'ü Anma programı daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Üsteğmen Mahir Küçükvatan, "Atatürk'ün askeri yönü" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasını slayt gösterisi ile destekleyen Üsteğmen Mahir Küçükvatan, "Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 73'üncü yılında, her zamankinden daha büyük bir özlemle anıyoruz çünkü ona ve fikirlerine her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğuna inanıyoruz" dedi.
Muş İMKB Lisesi Tarih Öğretmeni Ferhat Turan ise, Atatürk'ün devlet adamı yönünü anlattı.
Anma törenleri, Atatürk'ün hayatını anlatan şiirler ve oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.
MALATYA'DA ATATÜRK'Ü ANMA ETKİNLİKLER
Ulu önder Atatürk, ölümünün 73. yıldönümü nedeniyle Malatya'da düzenlenen törenle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Atatürk'ün vefatının 73. yıldönümü nedeniyle Malatya'da ilk anma töreni saat 08.45'de Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ile birlikte resmi kurum ve kuruluş yetkilileriyle tören bölgesi okullardan görevlendirilen idareci, öğretmen, öğrenci, bayrak ve flama grubu ile 2. Ordu Bando ve Merasim Bölüğü katıldı.
Tören öncesinde Atatürk Anıtı'nın önüne Merkez Komutanlığı tarafından 2 meşale yerleştirildi. Anıt önünde bir kız öğrenci ile bir erkek öğrenci nöbet tutmaya başladı. Törenden sonra ise saat 00.00'e kadar meşale önünde 1 asker ile 1 polisin nöbete devam edeceği bildirildi.
Törende çelenk sunumunun ardından saat 09.05'de sirenlerin çalınmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
Anıt Şeref Defteri'nin Vali Ulvi Saran tarafından imzalanmasının ardından, tören Atatürk Evi'nin ziyareti ile devam etti. Vali Ulvi Saran, anıt şeref defterini imzaladı ve yazdığı yazıyı okudu.
Vali Saran, "Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde Türk halkı ve Malatyalılar olarak yine huzurundayız. Bundan 88 yıl önce temellerini attığın Türkiye Cumhuriyeti dünya milletleri içinde layık yeri almak üzere kalkınma ve ilerleme doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Geçmişte yaşadıklarımıza ve içinde bulunduğumuz şartlara baktığımızda milletçe, onurlu, hür ve bağımsız olarak yaşamanın değerini daha iyi anlamaktayız. Bugüne kadar, başardıklarımız ve başaramadıklarımız
muhasebesi çerçevesinde geleceğe ümitle bakarken, ülkemizin ufuklarını kara bulutları sardığı bir döneminde kanlarını ve canlarını feda ederek bu toprakları bizlere vatan eden, şehit ve gazilerimizi minnetle anar, şükranlarımızı bildiririz. Ruhlarınız şad olsun" dedi. Törene katılanlar daha sonra, Atatürk'ün Malatya'ya ziyaretinin fotoğraflarının yer aldığı Atatürk Müzesi'ni gezdi.
TUNCELİ’DE ANMA ETKİNLİĞİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 73. yılında Tunceli'de anıldı.Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özay ile diğer yöneticiler ve sivil toplumu kuruluşu temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Siren eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.İl Kültür Merkezi'nde devam edilen anma programında konuşan Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Burcu Aydın Toprakçı, Atatürk'ün toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamı olduğunu belirterek, "Atatürk, köylüye, askere, polise, öğretmene, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına, çocuk ve gençlere, kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. O bir halk adamıdır; çünkü hep halkı için uğraşmış, halktan birisi gibi davranmıştır. Onun

'Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktadır' sözü de

 
Madde bağımlılığına ilginç tepki
 
Van’a yardım 23 milyon TL’yi aştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğlu için üniversiteye başladı
Erzurum'da Tapu memuru 49 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Kadir Kılıç, ...
Eğitimciler de eşitlik istiyor
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Aynı işi yapanların ...
İmam Hatiplilerden örnek çalışma
Erzurum’un Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi her yıl yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.
 
Horasan MYO 2012'de hazır
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu (MYO) 2012 yılında öğrenci almaya başlayacak.
Şimşek Turan Ailesinin acısını paylaştı
Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek ve sendika üyeleri ...
Turgut’a yeni görev
Palandöken Dersaneler Birliği Başkanı Birol Turgut, İstanbul Aydın Üniversitesi ...
 
Koçak, depremzedeleri ziyaret etti
Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen deprem afetinde enkaz altından çıkarılan ...
Eczacıbaşı öğrencileri sevindirdi
Şenkaya’da Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerine ...
800 öğretmenin ataması yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan deprem nedeniyle ortaya çıkan öğretmen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri